שאלת חיסונים
-
במסגרת בחינת האופציה של תיאלנד הייתי שמחה להבין איזה חיסונים צריך לקבל.
יותר ברמה של כמה דקירות...לטובת ביתי בת ה 12 שחרדתית מאוד מחיסונים.איזה חיסונים היא תצטרך ובכמה דקירות ניתן לקבץ אותם?
אם ניסע גם הצפון גם האיים וגם בנקוק יהיו כלולים, ואני לא אקח סיכונים.
-
שאלת חיסוניםילד שמקבל את החיסונים לפי הסדר של משרד הבריאות צריך לקבל רק זריקה אחת של טיפוס.
אם במקרה גם הגיע הזמן לקבל טטנוס אז זה עוד דקירה. (הזמן הוא בכיתה ח' בדרך כלל)
מבוגרים שהם לא מחוסנים לצהבת זוכים לשלוש דקירות.
-
שאלת חיסוניםחוץ מחיסונים יש גם סיכון למלריה וקדחת הדאנגי לכן יש להקפיד למרוח תכשיר נגד יתושים החל משעות הערב המוקדמות (התכשירים תוצרת הארץ כמו סנו די לדוגמא גם טובים).
-
שאלת חיסוניםאת התשובה הרשמית תקבלי רק במרפאת מטיילים, שם ישאלו אותך שאלות עליך ועל כל אחד מילדייך ולפי התשובות ימליץ הרופא לכל אחד מכם איזה חיסונים לקבל (ההחלטה איזה מבין המומלצים לקבל היא שלך).
לרוב אצל אנשים בריאים ככל שאת מבוגרת יותר כך תצטרכי יותר חיסונים (כי ילדים שחוסנו ע"פ הוראות משרד הבריאות עדיין מכוסים יותר).
כך, למשל, אני ובעלי זכינו ל-4 דקירות, בתנו בת ה-17 ל-3 ובנינו בני ה-11 ל-2.
טיפ: אם את חברת "מכבי", עדיף ללכת למרפאת המטיילים של מכון מור בבני-ברק (על ז'בוטינסקי) מאשר לאלו שבבתי החולים מבחינת התורים והעומס.
-
שאלת חיסוניםתודה לכולם.
יונה וקשת היו המלצות שהחלטתם לא לקבל? -
שאלת חיסוניםבערך - כדורי "מלרון" נגד מלריה.
הרופא אמר לנו ש"ניתן" לקחת אותם, אני כבר לא זוכרת את הפרטים אבל מדובר על פרק זמן ארוך של נטילת הכדורים, והדרך בה הוא הציג את הדברים היתה כזו שניתן היה להסיק די בוודאות שגם הוא לא היה נוטל אותם בעצמו ורק מציין את האפשרות לפרוטוקול.
יצויין כי מספר ימים לפני יציאתנו פשטה שמועה בפורום לגבי התפרצות מלריה באיזור הריזורט בו היינו בטאטון, מה שלרגע העלה בי את הספק שמא אולי ניטול בכל זאת את הכדורים, אבל אחרי חשיבה משפחתית והתייעצות עם משפחה נוספת שטיילנו איתה חלק מהזמן (והכרנו כאן בפורום!) החלטנו שמדובר בהיסטריה מוגזמת וויתרנו.
-
שאלת חיסוניםהתשובה המוסמכת ביותר היא ממרפאת מטיילים. רצוי לקבוע לפחות חודשיים לפני הנסיעה. כמו כן, מאוד ממליץ להגיע עם פנקסי חיסונים של כל מי שנוסע מכיוון שכך הרופא רואה מי חוסן, למה ומתי ובהתאם תחוסנו.
יש בתאילנד אזורים שבהם יכול להיות סיכון לעקיצות לא סימפטיות. בכלל, יתושים יש (והרבה) בתאילנד, ועדיף להתחסן בארץ מאשר לחלות באמצע הטיול.
כמובן, לעשות ביטוח רפואי מתאים.
שנה טובה