דעתכם על המסלול
-
ערב טוב
בכוונתנו לטוס לאיטליה בחופשת פסח בשנה הבאה (2016)- משפחה עם 2 ילדים מתבגרים (12,15)
החלטנו להתמקד הפעם בצפון איטליה (האגמים והדולומיטים). אך בגלל החשש ממזג אויר חורפי ואתרים סגורים החלטנו לוותר בשלב זה על הדולומיטים (אולי למעט קפיצה של יום אחד לחלק הדרומי יותר שלו)
עקב כך, חשבתי על המסלול הבא:
נחיתה ברומא- 3 לילות בעיר
מעבר לאזור פירנצה טוסקנה - 3 לילות
מעבר לאזור אגם גארדה - 6 לילות (כולל גיחה לוונציה)
וסיום באזור אגם מאג'ורה (מילאנו) - 2 לילות
הנחיתה ברומא והחזרה ממילאנו כאמור
אנחנו מורגלים בנסיעות ונוהגים להשכים קום....
מה דעתכם על בנית המסלול הנ"ל
נ.ב- חשבתי על אופציה נוספת-לוותר על שינוי המיקום בסיום ולהישאר 2 לילות נוספים באזור אגם גארדה
נ.ב 2 - מה דעתכם על הדולומיטים בתקופה הזאת של השנה-אמצע -סוף אפריל?
-
דעתכם על המסלולהמסלול בסדר גמור.
עשינו טיול דומה לפני מספר שנים.כמה טיפים לתכנון:
1. את הרכב השכור תזמינו לבוקר העזיבה שלכם מרומא. אין טעם לשכור את הרכב קודם
2. באגם גארדה הרבה מקומות עובדים במתכונת שבועית, משבת לשבת
3. בדקו מראש איזה אתרים פעילים באזור אגם גארדה ובאיזה ימים כדי לסנכרן את עצמכם. אפריל זה טרום עונה שם למיטב ידיעתי.
4. אפשר לעשות טיול ליום אחד לדולומיטים, זה מגוון את הנופים ומוסיף חוויה.
-
דעתכם על המסלוללדולמיטים יהיה קשה לטייל באתרי הטבע, ומאד תלויים בכמות השלג. מצד שני כבר לא עונת סקי.
לגבי אגם גארדה- אני ספקנית אם בתקופה זו של השנה יהיה לכם מספיק "בשר" לשבוע
מאידך- באזור אגם מאג'ורה תוכלו להרחיב את המסלול גם קצת צפונה יותר, ואולי גם להתקל בפסגות מושלגות(פיצוי על העדר הדולמיטים) ומסלולי הליכה נגישים בנפת טיצינו או צפון מאג'ורה (אישית טיילתי באפריל האחרון וכמעט הכול היה פתוח להליכה).
,אבל - אני לא חושבת שטיול של שלשה ימים מרומא -עד אגם גארדה (יש פה גם נסיעה שלא הובאה בחשבון?) הוא פרק זמן מספיק, אלא אם הכוונה להיות רק בפירנצה- אז זה אפשרי (יום וחצי בערך זה מה שנותר לכם).
-
דעתכם על המסלולבהנחה שלא תקדישו ימים לדולמיטים בגלל מזג אוויר או רכבלים לא פעילים (לא הייתי בתקופה זו שם אז לא יודע) ממליץ לתת לטוסקנה יותר מ-3 לילות על חשבון לילות בגארדה. לדעתי לא צריך להוסיף לילות נוספים לגארדה 4-5 לילות בתקופת נסיעתכם יכולים להספיק כך שיומיים נוספים במאגורה יכולים להיות תוספת.
-
דעתכם על המסלולתודה על התגובות המחכימות עד כה לקחנו בחשבון את הנסיעה עד אזור פירנצה וממנה עד לאזור גארדה. אנחנו שוקלים להוריד יום מגארדה ולהעבירו לפירנצה כך שהחלוקה תהיה כזאת: רומא 3 לילות פירנצה והסביבה 4 לילות גארדה 5 לילות מאג'ורה 2 לילות וחזרה ממילאנו
-
דעתכם על המסלולהייתי מוסיף לפחות יום ב- Cinque Terre
-
דעתכם על המסלולבלי עוד עצות למקומות מדהימים בבקשה
אני עוד צריך ל"חשב מסלול מחדש"...אולי באמת נקצץ את רומא ונתרכז יותר באזור אגם גארדה ומאג'ורה עם גיחה של 4-5 ימים דרומה לאזור פירנצה וטוסקנה