ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול סלובניה+קרואטיה

פורום אירופה
    3
    6
    1797
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Debora
      Debora נערך לאחרונה על ידי

מקווה שההודעה במקום המתאים.

אנחנו קבוצה של 4 בנות שמתכננות טיול  של 7-8 ימים, אחרי החג.

חשוב לציין שבעיקר מה שחיפשנו הוא  יעד עם טבע, מסלולים רגליים ומקום  לינה בלילה רק כדי להניח קצת את  הראש, בלי פינוקים מיותרים:)

אחרי הרבה מאוד קריאה בימים האחרונים(ואין  ספק שהאתר הזה עזר לי המווון!), סגרנו  פחות או יותר על מסלול, אך נותרנו  עם כמה שאלות.

המטרה שלנו היא לא להגיע למקום, לסמן "וי" וללכת, אך מצד שני הרצון להספיק לראות כמה שיותר- הוא כמובן גדול. קיים איזשהו שביל זהב באמצע?

אנחנו נשמח מאוד לשמוע אם המסלול שחשבנו  עליו נשמע לחוץ מדי או המרחקים (בעיקר  בקרואטיה) גדולים ולא הגיוניים.
      יום 1 - הגעה לליובליאנה, סלובניה.

פה כמובן תלוי מאוד בשעת הגעה. עוד  לא בטוחות אם הגעה בטיסה ישירה או  נחיתה ביעד קרוב אחר (קראתי על וינה)  ונסיעה עד סלובניה. יש הצעות?

אחרי סיבוב קצר בעיר - נסיעה לאזור  בלד ולינה במקום.

יום 2 - אגם בלד, קניון מוסטניצה, אגם Bohinj  וחזרה לאותו מלון בבלד.

יום 3 - קניון וינטגר, מפל פריצ'ניק, Kranjska  Gora, מעבר ההרים וורסיץ. לינה בbovec.

יום 4 - נהר סוצ'ה (קראתי שעד אוקטובר עדיין  ניתן לעשות שם רפטינג, נכון?), מפל  קוזיאק.

פה התלבטות אם להישאר לישון באותו  המקום בbovec ויציאה מוקדמת בבוקר  לעבר היעד הבא או נסיעה כבר בערב  ולינה איפשהו בקרבת המקום שנטייל  למחרת.

יום 5 - מערת קרזינה ולאחר מכן נסיעה לקרואטיה  לאגמי פליטביצה ללינה במקום.

יום 6 - שמורת פליטביצה.

גם פה יש התלבטות אם להישאר לישון  באזור ולמחרת לצאת מוקדם או לנסוע  כבר בערב כדי להיות קרובים למחרת  ליעד הבא.

יום 7 - שמורת קרקא. 

מקרקא חשבנו לנסוע לזאגרב ומשם חזרה  לארץ. אולי בטיסה ישירה, אולי עם  רכבת לבודפשט ואז טיסה. עוד לא ממש  בטוחות. 

אנחנו נשמח מאוד להצעות והערות מהנסיון  שלכם.

בנוסף - האם נראה לכם בטוח להגיע  בלי להזמין מקום מראש במלון/חווה  או כל מקום לינה אחר? אנחנו מאוד  מפחדות להזמין מראש ובסוף לשנות  תוכניות (בעיקר בגלל מזג אוויר לא  צפוי). מצד שני, ההגעה היא תמיד מאוחרת  ואני לא יודעת עד כמה אפשרי לעשות  צ'ק אין בשעות מאוחרות בלי תיאום  מראש.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • משה א
        משה א נערך לאחרונה על ידי

מסלול סלובניה+קרואטיה

רק הערה קטנה לדבר שרבים נכשלים בו. שדה התעופה ברניק, שלשם מגיעות הטיסות שנקראות "טיסות ללובליאנה", רחוק במידה שווה מלובליאנה ומאגם בלד, ולאגם בלד קל יותר להגיע משם בגלל שזאת לא עיר. קחו את זה בחשבון.

• Debora

מסלול סלובניה+קרואטיה

זה בהחלט מידע חשוב, תודה רבה!

כך בעצם אם נוותר על לובליאנה, אנחנו "מרוויחים" עוד יום.

• אלי_88
            אלי_88 נערך לאחרונה על ידי

מסלול סלובניה+קרואטיה

וואאווו מישהי עשתה שיעורי בית ואני חושב שהם מעולים ,אבל תמיד יש אבל לא?רוב המסלול דומה  לכמו שאני מציע לכולם ,אבל אישית הייתי אולי משנה טיפה פה ושם וזה לבחירתכם מקווה שאתן ברכב שכור ,לגבי הרכב רצוי לשכור ולהחזיר באותה מדינה -יחסוך עלויות ,בסלובניה צריכים מדבקה לאוטוסטראדה ,ועכשיו ליתר. 

וינטגאר -פריצניק -קרנסקה גורה באותו יום נהדר -אפשר להגיע מוינטגאר לקרנסקה דרך הכביש המהיר או דרך כביש יפיפה דרך יערות ושחלקו היא דרך עפר -לשיקולכם -מפל פריצניק לא לוותר להגעה מאחורי המפל קלי קלות (נמתין לתמונות) והיה ויש לכם יום גשום בסלובניה לא לוותר על פוסטוינה ואולי מבצר פרידיאמה ,ממליץ לשכור אוזניות בעברית (לא חייבים לכולכן ) אפשר לחלוק ולשמוע את ההסברים בשידור חוזר ,

אגם בוהיני -יפיפה -טיול רגלי או שכירת אופניים -קניון מוסטניצה -אם רוצים ממליץ רק על הקטע הראשון -לא כדאי להמשיך עד למפל העליון -הדרך ארוכה וכל מי שיאמר רק שעה יטעה ובגדול -אבל באותו אזור אם רוצים לראות מפל למה לא סביצה?500 מדרגות אבל למה לא?רכבל להר ווגל רק בתנאי שיש ראות טובה 

וורשיץ -השם מדליק -רק בתנאי ראות טובה -מצפון לדרום -זהירות בירידות לשמור הילוך נמוך ,,,,,ועד בובץ -לינות בבובץ יותר זולות מבלאד -בדרך רואים את מפל בוקה -רפטינג נישמע לי נהדר-תיקון קטן בתכנית -מפל קוזיאק לא נימצא בבובץ הוא ליד קובריד ולכן לינה בבובץ לא תראו את קוזיאק באותו היום 

אני אהבתי את המפל מאד מאד

עכשיו ההתלבטות -לצאת דרומה דרך טולמין -אפשרות טיול רגלי בקניון טולמין -מוסט נא סוצי -לאורך הסוצה הנהדר דרך ערי החוף גם הסלובני וגם הקרואטי לכיוון פליטביצה -לא לוותר על רסטוקה לשעה ,התרעננות -קפה -והמשך לאן שאתן רוצות 

שמורת קרקא לא הייתי -קראתי המון תגובות לפה ולשם -לא אביע דעה נידמה לי שתהנו -מאחל לכם נסיעה טובה והמון הנאה -אגב לא לשכוח מפות נייר -רוב השילוטים נהדרים כמעט ולא צריך אמצעי ניווט לוויני -רצוי שיהיה -אגב לא צריכות אולי חשמלאי איתכם לטיול???blushblush

אלי

• Debora

מסלול סלובניה+קרואטיה

הנהגת שלנו בדיוק הודיעה שיש סיכוי  שלא יאשרו לה חופש מהעבודה, אז יאללה,  בוא איתנו:)
              וברצינות, התוכנית היא כמובן השכרת  רכב, אז אני מקווה שהכל ילך כמתוכנן...  אחרת לא נראה לי שאפשר להסתדר שם  בלי רכב. אני טועה?

אני באמת ממש מודה לך על התגובה המפורטת. איזה כיף שהפורום הזה קיים!

אני עוברת לאט לאט על כל ההמלצות שלך. אפשר אחר כך לחזור עם עוד שאלות?Smile

ונחזור מהטיול כמובן עם מלא תמונות  בתקווה שנוכל גם לחלוק מהנסיון שלנו  עם המטיילים הבאים!

• אלי_88
                אלי_88 נערך לאחרונה על ידי

מסלול סלובניה+קרואטיה

היי 

בוודאי שאפשר ,אשמח לענות ,ואני מקווה שלא בעיניני חשמל,,,,,,laugh

,ממש בכיף וברצון,ואכן לדעתי אין טעם להתנייד בתחבורה ציבורית ואני בכוונה לא אומר -אי אפשר ,טיפים (הפעם בחינם)נעלי הליכה-מטרייה -מעיל גשם 

אלי

וינטגארמפל פריצניקרסטוקהפוסטוינהפליטביצה
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון