גרמניה - 3 ימים
-
גרמניה - 3 ימיםבאמת סיפור כזה הזוי??...
הצדיק במיכלשטאט מכונה בשם "הבעל שם" [שימו לב: לא הבעל שם טוב, אלא הבעל שם]. שכחתי את שמו, אבל אפשר לבדוק את זה בכל מקום.
-
גרמניה - 3 ימיםכנראה שסגנון וקצב הטיול תלוי באדם. גם אח שלי אמר לי שלוקח לו יותר זמן. דיברנו על מקום כגון לונדון או ציריך, ויצא שאני הספקתי יותר ממנו באותה כמות שעות. כנראה שזה תלוי באנשים שונים.
נשמע שאת יותר כמו אח שלי. ויתכן שאפילו רוב בני אדם הם כך, ורק אני המשונה?!

-
גרמניה - 3 ימיםבסה"כ רוצים לעזור לך שתהיה לך תוכנית טיול ריאלית למימוש.
אתה צעיר, ועוד תחווה טיולים רבים.. כל החיים לפניך.
רוב הזמן תשרוף בנסיעות.. ותראה נטו מעט מאוד.
תן לפראג את הכבוד המגיע לה, לביקור עתידי של יומיים שלושה.
הרובע היהודי מקסים עם בתי הכנסת, אבל חוץ מזה, יש עוד מה לראות ולטייל בה...
לא נוסעים מאות קילומטרים כדי לסמן וי על כמה רחובות
ורצים הלאה.
גם מינכן לא מתאימה, אלא אם טיסת ההמשך היתה יוצאת ממנה.
היער השחור הוא אזור בגרמניה, במרחק של כ-3 שעות נסיעה מפרנקפורט.
אחד היעדים הכי פופולריים לישראלים בגרמניה.
עם היסטוריה יהודית מעניינת החל מהמאה ה13, היתה התיישבות בפרייבורג
ובהמשך בבאדן ובמקומות נוספים.
תמצא את אבני הנגף הזהובות בריצוף בערי גרמניה
ואתה יכול לרכוש את כרטיס היער במחיר של 35 / 64 יורו (ליחיד)
לאתרים ואטרקציות משך 3 ימים- כלולים חינם.. ככל שתספיק
לבלות ולטייל בנחת
בסביבת היער השחור ואלזס, וגם להספיק המון
אולי לכלול את פארק אירופה עם הופעות יפות, להרגע בבריכות מרחצאות, מוזאונים, אטרקציות, רכבלים, מפלים, טבע, עיירות יפות, יקבים (גם יהודי), אוכל כשר..
העיר פרייבורג (עם ביכנ"ס), צפון היער השחור, מוזאוני ומפעלי רכב ועוד ועוד...
תיהנה הרבה יותר.. במקום המרתון שחשבת.
באלזס -
יש מורשת יהודית ענפה, עם מצבות זיכרון, בתי קברות יהודיים ובתי כנסת...
של קהילה כפרית מפוזרת ב200 ישובים.
לדוגמא- מוזאון יהודי בעיירה בוקסווילר , מוזאון בעיירה מארמוטייה
העיירות ממוקמות מצפון מערב לשטרסבורג.
בעיר העתיקה בשטרסבורג יש מקווה מהמאה ה-12.
לעוד מידע תעיין בספר "אלזס" של אביטל ענבר. מהדורת 2015
תעיין בספר של שיחור ליער השחור, ופספורט גרמניה-זאב יפת, למידע היסטורי נוסף ואתרים יהודיים.
בהצלחה
אשמח לקרוא רשמים כשתחזור
-
גרמניה - 3 ימיםכנראה שלא הסברתי את עצמי טוב מספיק.
אני מבין שהיער השחור הוא מקום מדהים! אבל לא זה מה שאני מחפש בטיול הזה. אולי פעם אחרת אלך ליער השחור.
אני מחפש בעיקר היסטוריה ומורשת יהודית, וכמו"כ גם את המיוחדות האירופאית של גרמניה!!
כשהלכתי לפני מספר חודשים לליטא, היה לי שם 2 ימים. במהלכם הספקתי ללכת ל: וילנה, קובנה, סלבודקה, קלייפדה (ממל), טלז, קלם, פוניבז', קיידאנאי (קיידאן). ביום הראשון סיירתי בוילנה, משם המשכתי לקובנה, כשבדרך אני עוצר בעיירת נופש הנקראת טראקאי (ד"א: מקום מדהים!!), ואחרי קובנה הלכתי לסלבודקה (ממש ליד) ולפורט התשיעי (כנ"ל). אז כבר היה ערב, כך שנסעתי בחשיכה לקלייפדה (ממל), והגעתי לשם בסביבות השעה 12:00 בלילה.
בבוקר סיירתי בקלייפדה, ומשם המשכתי לטלז, קלם, פוניבז', קיידאנאי (קיידאן), כשאני עוזב את קיידאנאי בשעת ערב לכיוון וילנה. בבוקר למחרת עזבתי.
וזה לא שנכנסתי לכל מקום ותוך דקה עזבתי. פשוט לא בזבזתי זמן בכלל!!! לדוגמא, הייתי בבית הקברות בוילנה במשך כחצי שעה, כשאני מתפלל על קברי הצדיקים שם. ומיד כשגמרתי להתפלל, לא התמהמהתי סתם, פשוט נכנסתי לרכב ונסעתי!
אני יכול לומר בפה מלא שהרגשתי היטב את העוצמות של ההיסטוריה היהודית שם!!!
אז כעת השאלה שלי היא לאור הנתונים הללו (שאני אדם שנוסע ומספיק הרבה בזמן קצר). האם זה עדיין נראה לא ריאלי, או שמא זה ריאלי? ואם זה ריאלי, האם כדאי ללכת לכל המקומות שציינתי, או שמא כדאי להחליף במקומות אחרים? וכמו"כ אם זה לא ריאלי, מה כדאי להוריד?
תקראו שוב את תגובה 11. הרעיון הוא לנסוע בשעות הערב, כך שאינני מבזבז זמן בנסיעה על חשבון סיור. (ואין לי בעיה כ"כ עם נסיעות).
תודה רבה.
-
גרמניה - 3 ימיםאחרי שקראתי והתרשמתי מההספק שלך ומאותן תכונות שייחודיות לך - אני חושב שהתכנון שלך דליל מידי ומשאיר חורים.
אני הייתי שוקל איך למלא אותם (אולי אחרי איזו השתטחות או שתיים - תקבל עוד רעיונות).
נסיעה טובה ובעיקר בעיקר - בטוחה. סע בזהירות!
-
גרמניה - 3 ימיםיש כבר תכנית טיול מוכנה, אמנם קצת לא עדכנית והסופר צרפתי, אבל אם תמצא את פספרטו, חושב שתצליח להשלים את ההקפה ב-80 יום, כולל הקפות שניות בשמחת תורה.
-
גרמניה - 3 ימיםאההה.... עכשיו הבנתי! זה בלי היער השחור!
עכשיו הכול ברור.
-
גרמניה - 3 ימיםסוף סוף מישהו מתחיל לענות לעניין!!
אבל בכל אופן לא נראה לי שזה דליל מידי. אחרי הכל, כבר הדגשתי שזה לא שאני נכנס לאיזה מקום ומיד יוצא, אני כן נמצא שם קצת זמן אבל לא מורח.
אבל אדרבה, אם יש לך רעיונות, אשמח לקרוא אותם!!!
-
גרמניה - 3 ימיםאל תפספס את הצדיק מהיער השחור.
-
גרמניה - 3 ימיםמספרים על הארנבון הצדיק שהיה להוט אחרי הארנבת. ריפדה בתפוחים וסמכה באשישות, אך היא דחתה אותו בטענות נידה ושאר מרעין בישין. לא ויתר ארנבנו האמיץ, גהר מעליה ולחש על אוזנה: זה לא יכאב. כואב? כאב?
-
גרמניה - 3 ימיםאתה יכול הרבה יותר מזה
זה רק עניין של רצון ומוטיבציה.
מה עם הונגריה ואוסטריה?
מלאאא מורשת יהודית בכלום זמן
-
מה מטרתו של פורום? לתת עצות.די קשה כאשר מהצד השני אין הקשבה.
קיבלת כאן לא מעט עצות בין הבדיחות
על הקצב הלא ריאלי
על הנסיעות הארוכות
על אי התאמה בין הציפיות למציאות
אבל בחרת להתעלם מכולן, ולהתמקד בהסבר למנוסים ממך (מן הסתם) עד כמה התוכנית שלך ריאלית,נכונה, מתאימה לך, ובכלל.
לפני שהשרשור גולש לפסים אישיים
המשך בתכנון שלך- ובלה בדרכך.
אם אתה צריך להלן כתובת בית הקברות היהודי במיכלשטט בו טמון
ר’ זעקיל לייב הבעל שם ממיכלשטאט.
נדמה לי (אבל תבדוק) שצריך לתאם עם מישהו שם את הכניסה (המקום סגור)
בית חב"ד הסמוך בקרלהוסה- אולי יוכלו לתת יותר מידע איך נכנסים לבית העלמין? האם צריך לתאם מראש? אצל מי המפתחות?
Chabad Karlsruhe • Herrenstr. • 23 76133 Karlsruhe Germany • • Phone: +49-721-3543596
-
גרמניה - 3 ימיםלא בדיוק הבנתי את הסיפור, אבל לא משנה, זה לא נשמע לי משהו כ"כ על רמה.
דרך אגב: בן כמה אתה שאתה זוכר סיפורי ילדים כ"כ יפה?...
-
מה מטרתו של פורום? לתת עצות.טוב, בא נניח שאני מוריד את מינכן ודכאו. יש עוד עצות בעניין?
-
מה מטרתו של פורום? לתת עצות.שפייר, וורמס ומיינץ = עיירות שו"ם מדרום לפרנקפורט - ניתן להקדיש גם יום שלם...
על העיר שפייר...
תוכל לקחת רעיונות מיעדי טיול מאורגן המשולב עם אלזס לורן עם דגשים יהודיים
(קח בחשבון שהם עם אוטובוס צמוד, וליד חלק מהמקומות רק חולפים בנסיעה)
ועוד אפשרויות ממסלול מאורגן לטיול כשר של 8 ימים
תוכל להצטרף לסיור יומי מאורגן מודרך - בנושא גרמניה היהודית
(אני לא מכירה את המדריך, שלפתי באקראי בגוגל)
תחפש עוד מידע ברשת ובויקיפדיה, ובספרים שהזכרתי
ותגלה המון אתרים יהודיים חשובים, ברדיוס של עד שעתיים-שלוש מפרנקפורט.
-
עוד רעיון...בבזל יש בית כנסת גדול, מוזיאון יהדות ונדמה לי שגם בית קברות אם כי לא בטוחה מי מהקבורים זכה להכרה של צדיק. ואת המרפסת המפורסמת של הרצל. אפשר לאכול ארוחות כשרות בבית האבות של היהודים.
-
מה מטרתו של פורום? לתת עצות.כאמור, פראג לא מתאימה למסגרת הזמן שלרשותך.
בסוכות לפני שנה טיילנו במשך שבוע בפראג, הלינה שלנו היתה בקרבת הרובע היהודי, הגענו ברגל לבתי הכנסת.. ולא מיהרנו ... וכיסינו את הרובע היהודי
במקסימום שעתיים גג,
כולל הסברים להאזנה במכשיר הקולי.
בשביל לבלות שעתיים בפראג
לנסוע 7-10 שעות לכיוון בתחבורה ציבורית ?! . .
לא כולל זמני המתנה לאוטובוס/לרכבת
ותצטרך גם לחזור....
-
מה מטרתו של פורום? לתת עצות.סליחה מראש, אבל הסתכלתי על שרשורים נוספים שפתחת כאן בימים האחרונים ונראה לי שאתה פשוט עושה צחוק מהאנשים.
יש כאן אנשים רציניים, מכירים את אירופה, עשו טיול או שניים בחיים שלהם ומנסים להעיר לך על המסלול הטיפשי שבנית ואתה מתווכח ומתווכח. גם אלה שמתקתקים מקומות, גם הם אומרים לך שהמסלול שלך הזוי. אבל אתה בשלך.
גרמניה היא מדינה שההיסטוריה היהודית צצה בה מכל פינה ובאמת לא חסר לראות מקומות בהקשר הזה בגרמניה גם במשך שבוע ושבועיים. מסבירים לך את זה כבר יומיים, אבל אתה מתעקש להוסיף את פראג.
באמת מוגזם, הזוי ובלתי שפוי.
אתה לא צריך עצות, עדיף שישר אחרי הנסיעה תתחיל לכתוב מדריך נסיעות.
-
מה מטרתו של פורום? לתת עצות.לפעמים אני מציצה על הדברים שכתב השואל בעוד אשכולות...
גם כדי לדלות עוד מידע, שפורט אולי קודם
הפעם לא בדקתי לפני
אולי נפלנו על טרול ?שאלה דומה על אמסטרדם... מלפני כמה ימים.
בכל אופן, העצות כאן יסייעו למטייל אחר.. שמתעניין בהיסטוריה יהודית בדרום גרמניה.
-
מה מטרתו של פורום? לתת עצות.טוב, הפעם הצחקת אותי ממש!!
נראה לך שאני לא עשיתי טיולים בחיים שלי? עשיתי קצת יותר טיולים ממה שנראה לך!! כבר הספקתי לחרוש ערים רבים באירופה!! (כן! למרות שאני צעיר!)
אני רק מנסה להבהיר היטב את סגנון הטיולים שלי כדי שהציבור היקר ייתן לי עצות על פי אותם הנתונים. אני שם שרוב התגובות הם תגובות לא רלוונטיות בכלל לנתונים שהובאו. אני אכן מבין שסגנון הטיולים הזה מוזר ומשונה, ורוב האנשים אינם מטיילים בצורה כזו, אולם אני מדבר בתור אחד שכן עושה טיולים בסגנון מוזר ומשונה (...). ולכן אני מבקש עצות על פי נתונים אלו.
אם גם אחרי שהציבור מבין היטב את הנתונים, בכל זאת הוא טוען שכדאי להוריד את פראג, אז יש באמת סיבה לחשוב על זה כראוי. אבל כל עוד הציבור מתייחס לשאלה שלי בלי קשר לנתונים שהצגתי, אז למה שאקשיב לזה? בתחילה כשכתבתי את שאלתי חשבתי שזה מובן, וגם אחרי זה כשהבהרתי את זה במפורש, חשבתי שזה יובן, אבל ראיתי שהציבור לא הבין אותי נכון. ושוב, אם הציבור אומר שהוא כן הבין אותי נכון ובכ"ז לא כדאי, אז אכן אשקול את העניין ברצינות. אני חושב שזה מאד הגיוני, לא?
אני מקווה שזה מובן!