מקסיקו וקובה - תקציב
-
שלום לכולם,
אני ובן זוגי מתכננים להגיע למקסיקו וקובה ביולי-אוגוסט (אני יודעת שזה עוד מלא זמן אבל צריך להתחיל לחסוך ולחלום..)
אני גם יודעת שזו לא העונה הכי טובה למקסיקו אבל אין לנו הרבה אופציות אחרות.
מתכננים כ-25 ימים במקסיקו (מקסיקו סיטי ועד לאיים וקנקון) ועוד כ-10 ימים בקובה.
אשמח לדעת מהו התקציב שאני צריכה להיערך אליו..
אנחנו לא בירח דבש אבל גם לא רוצים להתכלב.
מבחינת לינה אנחנו רוצים חדר פרטי לזוג אבל ממש לא חייבים מלון מפואר ומסתפקים בהוסטל טוב.
מבחינת תזוזה - אני מאמינה שכל 3-5 ימים נעבור עיר.
אין צורך בחישובי עלות הטיסה..כבר עשיתי בדיקה לגבי המחירים ואני מפרידה את זה מהעלות הכוללת של הטיול עצמו..
כמו כן אשמח לעצות לגבי מסלולים והמלצות לינה לזוג.
תודה לכולם וחג שמח!
-
מקסיקו וקובה - תקציבעוד משהו חשוב, אני מאמינה שאת המעברים בין הערים נעשה באוטובוסים לתיירים ולא בטיסות.
-
גישת גדליהו לתקציב ותכנונו.יש באתר פירוט רב להרבה נושאים. בעיקר כוונתי לתכנון התקציב על פי גישת גדליהו. זה מופיע בצד שמאל של העמוד ממש בולט. רק צריך להתבונן. כמו בטיול עצמו. להתבונן ולחשב. קשה לי להבין מדוע פונים למישהו אחר שיחשב בעבורך את החישוב לעלות אכל לינה נסיעה וכ'. הרי זה (התכנון) חלק מהטיול. מה גם שאינך לחוצה בזמן. הטיול בעוד שנה. עד אז כנראה תשני דעתך מספר פעמים. טיול נעים.
-
גישת גדליהו לתקציב ותכנונו.מספר הערות אם כי לא בדיוק לשאלתכם, אבל אולי אעזור:
מזג האויר בתקופה זו סביר לחלוטין ודי נוח לטיול. פה ושם יורד גשם טרופי שבד"כ אינו מפריע.
אל תחפשו דווקא הוסטל. לעיתים קרובות מלון במכסיקו יותר זול מהוסטל.
התחבורה הצבורית מאד נוחה, זמינה ויעילה אם כי לא זולה. לא מצאתי הבדל גדול בין הנסיעות במחלקה הראשונה לשניה. בשתי המחלקות, בהכללה, האוטובוסים הינם נוחים ומיועדים לכולם ולאו דווקא לתיירים.
ועוד משהו, אל תמהרו לברוח ממכסיקו סיטי. יש בעיר הכל, ולמרות גודלה היא נעימה לטיול. רק קצת זהירות.
-
גישת גדליהו לתקציב ותכנונו.אולי לא הבנת מה המשמעות של פורום..המטרה היא להתייעץ אחד עם השני, ללמוד מבעלי הניסיון ולהקל על החיפושים הארוכים שגוזלים זמן יקר ערך.
כמובן שעשיתי בדיקה במספר לא קטן של אתרים אבל בעולם הטיולים זה ברור - לכל אחד ההמלצות שלו ולכל אחד התקציב שלו. המטרה שלי בפוסט זה הייתה לקבל מושג מאנשים שכבר היו במקסיקו וקובה, בתנאים ונסיבות דומות לשלי, ויוכלו להגיד כמה הטיול עלה להם.
עברתי על הודעות רבות בפורום זה והטיפים הכי טובים שמצאתי לגבי תקציב הם מלפני שלוש שנים ומעלה, דבר שעלול להיות לא רלוונטי כשמתכננים תקציב.
לא אהבתי את הגישה הביקורתית שלך בכלל ומדובר בהתנשאות גרידא.
אינך מכיר אותי אז אל תטיף לי מוסר לגבי איך עליי להתכונן לטיול.
אם אין לך עצה טובה ורלוונטית - אל תגיב.
-
גישת גדליהו לתקציב ותכנונו.תודה לך! זה מאוד עוזר דווקא!
טוב לשמוע שמזג האויר לא נורא, קצת חששתי מזה.
-
גישת גדליהו לתקציב ותכנונו.באופן יחסית כללי כי רצית מסלול, אבל לא כתבת מה אתם מעדיפים, אז זה מחייב ללכת על המסלול הכי סטנדרטי שיש
מכסיקו- 3 לילות מכסיקו סיטי
2 לילות וואחקה ( 6 שעות נסיעה לפה באוטובוס זו עצירת "רענון")- הלילה השני כבר יכול להיות נסיעת האוטובוס לסן קריסטובל שלוקחת כ-11 שעות ( ועולה כיום כ-35$ למרבית הקוים...)
5 לילות סן קריסטובל
1 לילה פלנקה
14 לילות בחופים? - זה משתנה שתמיד קשה לי איתו גם כשבונים תקציב- האם אתם אנשים של חוף- לבלות שם וסביבו הרבה זמן או מאלו שישתעממו אחרי יומיי-שלושה וחייבים פעילויות ואולי מסלול אחר.
לגבי מכסיקו כשנזרקו מספרים בכלליות תמיד מתייחסים בפורום כ-1200$ לשבועיים לאדם. כשחוקים חדר, זה יכול להשתנות, אבל מצד שני אתם גם רוצים איזו רמה מסוימת ולא בסיס- מה שגם יכול לשנות. אם אתם בחופים ומחפשים פעילויות יש שם המון פעילויות יקרות ( לפחות בסטנדרט שלי) למשל כ-100$ לאחד מפארקי המים, 50+ לפחות למועדון הקוקו בונגו.. מעל 100$ לשחייה עם דולפינים ( למיטב זכרוני לאחרונה שבדקתי זה היה 130$ פחות או יותר).. הכל מצטבר.
אם את יושבת לתכנן הרבה זמן מראש- הייתי מציע לך לכתוב את יעדי העצירה המתוכננים לנסיעה ומה יש שם, ככה שתוכלי לראות מה מציאותי מבחינה תקציבית ומה לא. אין לך טעם להיות המון ימים ביעד שגומר לך את התקציב על אטרקציה אחת- תגיעי בדיוק לזמן שנחוץ בשבילה ותמקסמי את הכסף שלך במקומות אחרים. זה לפחות לגישתי.
לגבי קובה- לינה בקאסה היא 20-25$ ( יש בפחות לעיתים ויש ביותר)- אבל זה מחיר לחדר- והעובדה שאתם זוג- מוזילה לכם. אוכל- אם אוכלים 2 ארוחות בקאסה ואחת ברחוב (פיצה וכו') זה יכול להיות לאזור ה 12-15$ לאדם.(שוב- כ"א יכול ביותר ויכול לרדת לפחות- ויותר לאכול ברחוב- מאוד אינדיבידואלי, ולכן תנסו להצליב עם עוד בלוגים וחיפוש מתקדם פה בפורום- אחורה ליותר מהחצי שנה שיוצא אוטומטית)
תחבורה- קחו איזה 20-30$ ליום- בעיקר למוניות , וב-10 ימים אני חושב שתהיו בלא יותר מ-2-3 יעדים- ככה שאתם בקלות באתר של ויאזול יכולים לחשב עלות של מעברים בין הוואנה-וינאליס-טרינידד. מי מהם שתבחרו.