אופני רכבת
-
האם ניתן לשלב באותו יום את אוני הרכבת והמערה ללא הספארי ? -
כן :Reלדעתי נכון להתחיל במערות. אחרי אופני הרכבת תוכלו להמשיך, בהתאם לזמן העומד לרשותכם, בנסיעה לאורך הנהר. אם יש זמן, תעשו עצירה בדינאן. גם הדרך מדרום לדינאן לאורך הנהר - יפהפיה. -
כן :Reזיוה שלום , בהמשך לשיחתנו לפני שבועים להלן המסלול הכמעט סופי לטיול קראוונים :
יום 1 - פרק הולה פלואה
יום 2 - אפטלינג
יום 3 - פרק שעשועים בצפון בלגיה-הנגלהוף
יום 4 - אופני הרים + מערת נטיפים + בערב נסיעה לאזור יורודיסני , נסיעה ארוכה
יום 5 - יורודיסני .
יום 6 - פריז
יום 7 - לצי יום פריז ונסיעת טיול לאורך חופי נורמנדי ושינה בקמפינג קרוב לגבול עם בלגיה
יום 8 - קשה - נסיעה לברוז לחצי יום שיט תעלות וביקור במפעל שוקולד , ונסיעה למדורדם בערך 3 שעות וביקור במדורדם .
יום 9 -אמסטרדם - כיכר רדאם בית כנסת פורטוגזי ובית אנה פרנק אחרי צהריים , בצהריים שייט תעלות .
יום 10 - פרק לינהוף + אחרי צהריים קיקנהוף שניהם די קרובים .
יום 11 - זנכה זנדם + הורן רכבת קיטור ילדים +אימהות האבות נוסעים בקראוונים לחכות בסיום המסלול רכבת של 14.20
בסיום היום נסיעה לאורך הסכר הגדול ולינה בקמפינג באיזור .
יום 12 - חיוהורן + חצי יום בקמפינג או המלצתך תתקבל בברכה
יום 13 דולפינריום + קמפינג או טיןל בכפרי האיזור ????
יום 14 נסיעה לגרמניה ובחזרה
לידיעתך אין בעייה של לינה בקראוון כך שלא צריך זמן לחזרה למלון
אשמח לתגובות בכל חברי הפורום. -
כן :Reשלום לכם,
אני מציעה לכם לפתוח הודעה עם כותרת מתאימה: טיול משפחה להולנד, בלגיה וצרפת. לפחות לגבי הולנד יש רבים רבים שמכירים וישמחו לענות. אני לא מעודכנת כל כך. הטיול שלנו שם כבר די ``עתיק``.
הערה ראשונה: גני קוקנהוף סגורים. הם פתוחים רק בין מרץ למאי. אנחנו כבר ביוני.
לא יכולה כרגע להתיחס יותר ברצינות (זמן!!)
בהצצה חטופה התכנית נראית לי לחוצה. לא הבנתי הבקר שאתם ממשיכים מאופני הרכבת לפריז. חשבתי שיש לילה באזור. אולי זה אפשרי.
יש לכם את היתרון של הקרוואן, ואתם לא תלויים במקומות לינה מוזמנים מראש. אולי תוותרו על אזור לטובת יותר זמן לאזור אחר? אחרת זה קצת מפה וקצת משם, טיפה סלט.
אנסה לחשוב בפעם אחרת. -
טיול קרוואן מהולנד לצרפת וחזרה.אנסה עכשיו להתייחס באופן יותר עינייני לדברים שראיתי בתכנית, אבל באמת תנסו לפתוח הודעה עם כותרת שמתאימה לתוכן, שתמשוך את מביני הולנד וצרפת להתייחס.
ממש לא בשביל להטיף, ובכל זאת משהו קטן: לא חייבים לבלות כל יום בפורום, אבל אם מבקשים התייחסות, כדאי להיכנס מפעם לפעם ולהגיב לעונים. גם מי שאוהב כמוני את העיסוק הזה ואת הדיבור בפורום, מצפה להתייחסות כלשהי. בדרך זו, מובטח לכם שתקסלו יותר תגובות.
המשקל הרב שאתם שמים על שעשועים, כמעט ואינו משאיר חלל לעשות איזשהו טיול, ואפילו מינימלי.
לדוגמה - אתם כותבים ``פארק שעשועים בצפון בלגיה`` יום לאחר אפטלינג ויומיים לפני יורודיסני. אם תוותרו על היום הזה תוכלו לבקר בנחת במערות האן סור לס ובאופני הרכבת (ושאר האטרקציות לאורך הנהר Meuse).
זה נכון שאתם לא תלויים בצ`ק אין במלון, אבל כל הכיף, אפילו עם קרוואן, הוא להגיע ליעד הבא בשעת ערב מוקדמת, להתנחל בשטח, להכין ארוחה טובה ולהסתובב קצת במקום. זו דעתי. לא טיילתי בקרוואן, אבל ממה שאני מבינה, בזמן נסיעה אפשר לשלוף חטיף או לחם עם שוקולד, ולא לבשל מרק ולחתוך סלט. ראיתי יושבי קרוואנים בקמפינגים, והתרשמתי שהבילויי בחניון הוא עיניין בפני עצמו.
לא מכירה את צרפת, אבל נראה לי שהנסיעה לאורך חופי נורמנדי מאריכה מאוד את הדרך, ובשביל מה? זה לא שאתם מטיילים שם והנסיעה היא חלק מטיול שאתם עושים באזור. אין זה אותו הדבר כמו נסיעה על הסכר בימת איסלמאייר, שם אתם נמצאים ממילא ובוחרים כחלק מהטיול לראות גם את הסכר הגדול (דיברנו על זה לפני שבועיים).
מקריאת מסלולים של מטיילים, הרוב נוסע לפריז וממנה ללא עיכובים בדרך. אבל אם בכל זאת אתם רוצים להנות מהדרך, קחו את המפה וראו אילו ערים אתם עוברים בדרך. כנסו לאתרים של הערים האלה ותראו מה יש לעשות בהן. לי אפילו אין מפה של צרפת, ואני לא יכולה להציע. אבל אל תאריכו את הדרך לבלגיה.
תנו לברוג` את הזמן המגיע לה ואל תמהרו למדורודם. זה ממש לא לעניין לעשות את שניהם ביום אחד. דרך אגב, אל תבנו יותר מדיי על מוזיאון השוקולד. אפשר בהחלט להיכנס, אבל לא ראיתי שזו חוויה כל כך אטרקטיבית, על פי דיווחי מטיילים. אנחנו הסתפקנו בחנויות השוקולד, שהן חוויה בפני עצמה. צריך ללכת בעיר ללא יותר מדי מטרות לסמן עליהן וי. השיטוט בעיר הוא העניין, ולא אתר מסויים בתוכה.
אולי תספיקו לצאת לטיול ערב באזור שתתמקמו בהולנד, אולי טיילת סכוונינגן, אבל לא להיות מחוייבים לכניסה לאתר שמוגבל בשעות (וגם מעייף אחרי יום כזה).
לא ציינתם את גיל הילדים, אבל הפארק שציינתם ליד קוקנהוף מתאים, על פי דיווחי מטיילים לילדים צעירים בלבד. קוקנהוף סגור, זהו פארק עונתי. גם רכבת הקיטור היא בילוי למשפחות עם ילדים קטנים, ככה נדמה לי. תשאלו את מי שהיה.
לגבי השלמת היום של חיטהורן - זו סוגייה שנידונה כאן רבות. מטיילים רבים משלבים עם הדולפינריום באותו היום. נראה שזה אפשרי. אני בוודאי הייתי מעדיפה לטייל בכפרים בדרך, כאלה שאין להם שם מפורסם. כשהיינו שם, לפני שבע שנים, היה יום קפוא. התעכבנו בדרך לקפה באחת העיירות בדרך וחזרנו להתחמם בכפר הנופש. אחה``צ יצאנו לטייל בעיר הבית שלנו - ארנהיים. זו עיר שרבים לנים לידה ואף אחד לא מדווח על טיול בתוכה. מצאנו בה מדרחובים מאוד נחמדים. זה הנסיון שלי.
נראה שיש לכם זמן בהולנד, להחליף דברים שאינם מתאימים ולמלא ימים. יש עוד המון המון מקומות יפים בהולנד. הערים: אוטרכט במרכז הולנד, ערי החוף - רוטרדם, האג, ליידן והרלם, באמת לא חסר. מלבד טיול ברכבת הקיטור לא שילבתם כניסה לעיירות הדייגים סביב ימת איסלמאייר. באזור ארנהיים-אפלדורן יש עוד אטרקציות רבות של הזכרתם. דווקא בהולנד יש לכם חללים למלא. נצלו את ההזדמנות.
שיהיה בהצלחה, תהנו. -
טיול קרוואן מהולנד לצרפת וחזרה.:Reזיווה התייחסה בפרוט רב להכל (כל הכבוד)
אני רק רוצה לנגוע ב2 נקודות.
ברוג` ומדוראדם באותו היום קצת יותר מד.
לגבי המוזאון השוקולד בברוג`, לדעתי מוצלח ביותר. מקבלים דף עם משימות לילדים שהם צריכים לחפש ולמצוא ברחבי המוזאון ובסוף יש הדגמה של הכנת פרלינים.
תהנו
אחוה -
כן :Reשלום, את היטרון ודילפנאריום לא צריך יומיים, היטרון זה שעתיים גג עוד עם שתית קפה או ארוחת צהוריים בבית קפה מקומי. -
חיטהורןאנחנו מאוד אהבנו את חיטהורן ובילינו בה חצי יום .
באותו יום היתה שמש והיה חם. לקחנו את השיט הארוך ביותר. בדרך עצרנו באי. הילדים נכנסו להתרחץ בים.
עשינו פיקניק באי והיה נפלא.
כ"כ אהבנו את המקום שגם אחר כך המשכנו בטיול רגלי ברחובות, ישבנו בבית-קפה.
וכך לא הספקנו לדולפינריום.... -
חיטהורן:Reאנחנו התחלנו הפוך, קודם היינו בדולפינריום ואחרי זה בהיטרון, לכן הספקנו גם לעשות שייט וגם לטייל ברחובות, בהולנד באוגוסט נהיה חשוך רק בעשר בלילה. -
חיטהורן:Reאת צודקת.
אנחנו פשוט עצלנים ולא נכנסים לאוטו לפני 11(במקרה הטוב..). תוסיפי זמן נסיעה וכך הסתפקנו רק את חיטהורן ... -
טיול קרוואן מהולנד לצרפת וחזרה.:Reכמה הערות לגבי בחירת המסלול :
פרק הנגלהוף נבחר אחרי פרק אפטלינג על מנת ליצור יום מנוחה לאחר יום עמוס בפטלינג על פי סיפרי הדרכה (חול עם ילדים ) הפארק כולל בריכות שייט במיני תעלות בחביות עץ פרק צבאים מגרשי ספורט ועוד סוגי נופש פעיל..
לגבי בנסיעה לפריז איאפשר לברוח ממנה ולכן עדיף לנהוג בערב 3 שעות ולפנות יום שלם (לא עייפים) ליורודיסני .
בקשר לנורמנדי זוהי בקשת שותפיי לטיול ועליי לכבדם .
לגביי מדורדם לדעתי ולאור ההערות בפורום עדיף להגיע אל המקום בשעות הערב ושוב אני נוהג והילדים נחים או רואים סרטים בDVD .
שאלה כללית מה המרחק בשעות נהיגה בין חיטהורן והדולפינריום ?
אשמח להצעות נוספות ולהערות
אמיר -
טיול קרוואן מהולנד לצרפת וחזרה.:Reאתה בעצם אומר שלא ניתן לשנות כלום, אז למה הצגת תכנית?
אין צורך לנוח לאחר יום באפטלינג. ללכת לאתר או פארק עם שעשועים כדי לנוח מפארק שעשועים ביום קודם, זה רעיון מופרך ממש. ואני שואלת האם אתה רואה בנסיעה ממושכת לאורך חופי נורמנדי מנוחה מיורודיסני?
נסיעה ארוכה היא סיוט. ילדים זה לא משהו שיש לו כפתור, וכשלוחצים עליו הם נרדמים, ואפילו שיש מיטות בקרוואן. אני לא מאמינה בזה. יתרונות הקרוואן הם בחוויה המיוחדת ובגמישות המסלול.
אני חושבת שאתה צריך להסביר לשותפים שלך מה המשמעות של הבקשה שלהם. אני לא הייתי מוכנה להיות שותפה לאנשים שנותנים הוראות בשלט רחוק ואינם מעורבים באמת ולעומק, ומתוך שותפות אמיתית, בתכנית. -
טיול קרוואן מהולנד לצרפת וחזרה.:Reובנוסף למה שאמרתי, אם אתה מתכוון לספר ``חו``ל עם ילדים`` של רותי לויאב, הוא ישן למדי. תבדוק, בכל מקרה, האם יש אתר לפארק הזה שציינת בצפון בלגיה, והאם הוא פעיל.
כדאי להשקיע בספרי הדרכה מעודכנים. ההוצאה ביחס להוצאה של הטיול - מזערית.
אתם יכלוים לישון ליד מדורודם, אבל לא להיכנס באותו יום שמטיילים גם בברוג`.
ביום של מערות האן סור לס, אני מציעה לעשות דווקא את הסיור בספארי ולא את אופני הרכבת, בגלל הנסיעה הארוכה לפריז.