צריך עצה
-
שלום לכולם
אני כרגע בתאילנד.
ברצוני לשנות את תאריך החזרה לארץ.
הסוכנת שעשיתי דרכה את העסקה אמרה לי אז שמחיר תאריך השינוי יעלה לי 250 דולר+תוספת שתקבע לפי תאריך החזרה.
עכשיו שאני מבקש לשנות ונותן לה אופציה לחזרה לארץ ממרץ עד אוגוסט(קופץ לראות את המשפחה ותוך שבועיים חוזר לתאילנד)אז נאמר לי שהמחיר הוא 535 דולר ולא משנה מתי אחזור.
יתכן שהעניין הסתבך כיוון שהסוכנת שעשתה לי את הדיל נמצאת בחו״ל ומישהי אחרת מטפלת בכרטיס שלי.
אנא מכם עזרו לי ואמרו לי מה האופציות שלי ומה כדאי לי לעשות..
תודה
-
צריך עצהאני לא סוכן נסיעות לכן הידע שלי מוגבל לנסיוני.
השינוי כרוך בשני תשלומים:
1. קנס, שגובהו שתלוי בסוג הכרטיס שקנית, על עצם השינוי. ככל שהוא היה זול יותר, הקנס גבוה יותר.
2. החלפת "מחלקה" כשתמיד תהיה מזולה ליקרה יותר למרות שתשב על אותו מושב.
לא מאמין שזה קשור לסוכן אלא לסוג הכרטיס שיש לך ביד
-
צריך עצהקודם כל תודה על כך שאתה מנסה לעזור...
ידוע לי שיש תשלום של 250 דולר לשינוי
מה שהשתנה מאז להיום הוא שאז נאמר לי שעל ה250 תהיה תוספת של מחיר שהוא לא ידוע עד שאבקש את השינוי עם תאריך מדויק.
כרגע נאמר לי שאצטרך לשלם 535 דולר לשינוי
האבסורד הוא שאני נותן אופציה של חצי שנה לחזרה ועדיין נאמר לי שלא משנה ואצטרך לשלם את המחיר הזה.
מה שכרגע אומרים לי שונה לחלוטין ממה שאמרו לי בארץ
-
צריך עצהעשה לעצמך טובה ודלג על הסוכנת. דבר ישירות עם חברת התעופה.
בגדול כשמשנים כרטיס טיסה צריך לשלם את עמלת השינוי ואת הפרש המחיר, במידה ויש כזה (ולא תמיד יש!), בין מחלקת הכרטוס המקורית לבין מחלקת הכרטוס הזולה ביותר הזמינה בטיסה החלופית הרצויה.
בתור התחלה 250$ עמלת שינוי זה המון. זה מציאותי, אבל המון. בנוסף אתה מתבקש לשלם כמעט 300$ עבור הפרש במחלקות הכרטוס, בכיוון אחד, וגם זה המון. קל וחומר כשיש לך גמישות בתאריך החזרה ולא סביר שבכל הטיסות במשך תקופה כ״כ ארוכה אין זמינות במחלקות כרטוס מוזלות.
יש אפשרות נוספת. ייתכן שתנאי הכרטיס שרכשת מגבילים את תאריך החזרה האחרון המותר לך ואתה מבקש לחזור לאחר התאריך הזה. במקרה כזה לא נותר אלא לבטל את הכרטיס ולרכוש לך כרטיס אחר בכיוון-אחד לת״א. אולי זה מה שהסוכנת הציעה לך מבלי להסביר לך את המצב - וכביכול נתנה לך להבין שהיא רק משנה את הכרטיס הקיים. אם זה המצב - אל תעבוד איתה יותר.
-
צריך עצהבדיוק כמו שהציע לך FLYINGOOT. דבר ישירות עם אלעל, סיכוי טוב שתמצא אופציה זולה משמעותית.
יש סיבה שפנית לסוכנות מלכתחילה? כיום ניתן לוותר על זה בהרבה מקרים. בלא מעט מקרים גם עדיף.
אם בחזרה לתאילנד אתה מתכוון לשהות בה מס' חודשים כדאי שתלמד את החוקים בנושא שמשתנים תדיר. זה לא כ"כ פשוט.