טיול קצר לגיל 40!!!
-
שלום לכולם,
אשמח להמלצות לטיול עם אשתי לרגל יום הולדת 40 שלה- אני מתלבט לאמסטרדם, ברלין או מילאנו ורומא...? כנראה באמצע מאי.
בגדול כמה ימים בעיר ללא יציאה מהעיר, המטרה לא לחרוש את הערים הללו אלא להגיע לראות ולהנות מהאווירה.
תודה מראש לכל העונים!!!
אלמוג
-
טיול קצר לגיל 40!!!רומא היא העיר עלי באירופה. ואפשר לבלות בה לפחות 5 ימים בלי לצאת מהעיר. עיר עם אתרים היסטוריים ועיר רומנטית שלא לדבר על האוכל
(למרות שאני שומר כשרות נהניתי מהאוכל האיטלקי הכשר ) קשה להגיד אותו דבר על אוכל הולנדי (הרינג?) או גרמני נקניקיות עם כרוב כבוש?
יש טיסות ישירות מהארץ גם של אל על , ישראייר ואליטליה (חברה לא טובה)
מזג האויר במאי ממש נעים בערך כמו אצלנו
מילנו? לא במיוחד מענינת קניות אישתך ואתה תוכלו לעשות גם ברומא...
ממליץ על רומא בלי היסוס.
-
טיול קצר לגיל 40!!!הייתי מצמצם את הרשימה לברלין ורומא.
קרא בחלק של יעדי טיול כאן באתר זה יעזור לך להתגבש.
-
טיול קצר לגיל 40!!!כמה ימים עומדים לרשותכם?
יש הבדל אם יש 3-4 ימים (אז רומא)
או 6-7 ימים (אז ברלין).
יש הבדל אם אתם חובבי אמנות, עתיקות או שופינג?
מילאנו לטעמי אינה מספיק מגוונת לטובת שהות של מספר ימים (טעם אישי כאמור)
ואמסטרדם בובל'ה אבל קטנה(ושוב תלוי מספר הימים ותחומי העניין).
-
טיול קצר לגיל 40!!!לא ביקרתי באמסטרדם, אבל בין רומא וברלין, רומא עדיפה עבור טיול רומנטי.
ברלין מדהימה, אבל עלולה גם להיות קשה לעיכול. תחשוב אם מתאים לכם.
-
טיול קצר לגיל 40!!!רומא מאוד מתאימה.
את מילאנו אפשר לשלב עם האגמים שקרובים אליה וקרובים מאוד לשדה התעופה מלפנסה. מזג האוויר במאי אידיאלי לאגמים.
-
טיול קצר לגיל 40!!!היי אלמוג,
אפשר לבדוק לפי לוח הופעות
אם יש זמר להקה שאתם אוהבים...
ומופיע באחד היעדים, לבחור בהתאם את המועד.
ברלין , רומא, אמסטרדם
שלושתן מעניינות ומאוד שונות זו מזו..
ברלין עיר ענקית, יש בה סיורים מעניינים בעברית.. מופעים, אוכל מגוון
כדאי להקדיש לברלין לפחות 4-5 לילות.
המרכז של רומא ואמסטרדם יותר קטן, ואפשר לתכנן חופשה של 4 לילות..
מאמסטרדם אפשר לצאת לטיול יום יפים, לכפרי דייגים סמוכים..
מה עם פראג?.. מקסימה לחופשה רומנטית קצרה. כדאי מאוד לבחור מלון מרכזי בסמוך לכיכר העיר העתיקה.
תיהנו ומזלטוב
-
טיול קצר לגיל 40!!!פעם,כשפחות ידענו על אפשרויות הרבות,באמת בחרנו בעיר כל שהיא לחופשה קצרה..פחות או יותר.היו אלה חופשות מקסימות.פראג,בודפשט..ברלין..
נתתי כותרת לבלוג ברלין שלי :"ברלין-חופשה?"..לא כי בברלין לא ניתן לבלות חופשה רומנטית,פשוט צריך לבחור בה את המקומות המתאימים..
ברומא לא היינו...
אבל למשל מה עם טיסה לבאזל ובילוי של 5 ימים באלזס הרומנטית?
קל מאוד להתנייד בתחבורה ציבורית,זה יכול להיות חלק מבכיף,אין חובה לנהוג אפשר ליהנות גם באוטובוס או רככבת היפה..עיר שטראסבורג?חצי שעה נסיעה מקולמר היפה..העיירות לקוחות מספר אגדות?בתי קפה נעימים,ניחוח צרפתי..
יש טיסות סבירות באיזי ג'ט לבאזל ומשם לקולמר או שטראסבורג....
או...טיסה לג'נבה ובילוי בעיר אנסי המתוקה או שמוני?עליה לפסגות מון בלאן??
גם כאן ניחוח צרפתית בעיירות מתוקות שילוב של טבע..
חופשות שונות שאפשר לעשות גם בתחבורה ציבורית.
מינכן ו עיירות הדרך הרומנטית..
לקרוא על האזורים תוכל בבלוג שלי,יש לינקים רבים למקומות עיניין.
באלזס היינו פעמיים בציבורית.
באלפים הצרפתיים טיילנו עם רכב,אבל שני זוגות חברים היו ללא רכב.ושניים נוספים ממתינים לטיסה.אחד במאי..
אפשרי.
-
טיול קצר לגיל 40!!!אני לא ממש אובייקטיבית, אבל אמסטרדם מאד רומנטית בעיני, עם הרבה אפשרויות לבילוי לילי ואווירה כיפית.
-
טיול קצר לגיל 40!!!תודה לכולכם על העצות הטובות, אני מכוון ליעדים של איזיגט כי אני משנה טיסה מהחורף הקרוב למאי, לכן אלו היעדים... את האמת לא חשבתי על ברזל או ג׳נבה... נשמע מעניין, אך אולי רומא למרות שבמאי יש טיסות עם איזיגט רק למילאנו... (איזיגט מפסיקה לטוס מישראל לרומא בסוף פברואר כנראה..) באסה אבל נראה לי עדיף לנחות במילאנו ולקחת רכבת לרומא... האם מישהו יכול לומר משהו על רכבת ממילאנו לרומא?
שוב, המון תודה על כל העצות הטובות.
אשמח לטיפים נוספים אם יש למישהו, גם על שינוי טיסה מועיל באיזיגט... ראיתי את כל התנאים שלהם, דרך אגב התאריכים הם אמצע מאי ל- 5-6 ימים..
חג שמח לכולם.
-
טיול קצר לגיל 40!!!אלמוג,
אפשר כבר לרכוש טיסות איזיגט לאביב 2016 (עד סוף יוני כמעט)
אני לא חושבת שזה רעיון טוב להתרוצץ ברכבת ממילאנו לרומא.. ושוב בחזרה .
בחופשה שהיא קצרה יחסית (4-5 לילות)
תשמור את רומא להזדמנות אחרת שתבוא.. (גם שמעתי שאיזיגט מפסיקה את הקו לרומא)
מצרפת סיכום חופשה, שבמקרה היה להם אילוץ... כי טיסתם לרומא בוטלה:
- ממילאנו לרומא ברכבת, חופשת אבא ובן 14, ארבעה ימים, כדורגל, סאגווי, גלידות –
מאי 2015 – כתב OZZZ
"פנינו לעבר התחנה המרכזית על מנת לקחת את הרכבת לרומא.
בתחנה, התאפסנו על הרציף ממנו תצא הרכבת המיועדת לשעה 15:00 .הרכבת לרומא יצאה בזמן. המושבים מסומנים מראש. 40 יורו לכרטיס (סביר). הרכבת מהירה מאוד: 3 שעות למרחק של כ 600 ק"מ. הנסיעה נינוחה. מעט שינה והרבה משחקים בסלולרי...."
לגבי ברלין, קח בחשבון שטיסות איזיגט בחזור, בד"כ לא נוחות וממריאות מאוד מוקדם.. אולי לשלב עם טיסת up בחזור, או שהטיסות יהיו שתיהן בup
איזיגט זו טיסת לואקוסט.. המחיר הבסיסי לא כולל מזוודה, ארוחה, הושבה וכו'..
- ממילאנו לרומא ברכבת, חופשת אבא ובן 14, ארבעה ימים, כדורגל, סאגווי, גלידות –
-
טיול קצר לגיל 40!!!מיותר להפליא!
אם יש לך כרטיסים ליעדי איזי ג'ט למאי----
אז תתביית על כאלו
זמן הטיול קצר- וחבל לשרוף חצי יום ברכבת הלוך או חזור.
מאידך ההגדרה הראשונית שלך הייתה "עיר"
ואם אתם פתוחים למסלולי טיול שאינם עיר, אלא עם רכב.....
הדיון וההצעות שונים.
1. רק יעדי איזי ג'ט
2. רק עיר
3. אפשר גם כפר/טבע
4. רק בתחבורה ציבורית,
5. אפשר גם עם השכרת רכב.
-
טיול קצר לגיל 40!!!מצטרף לריקי. אם מדובר בחודש מאי ובזמן קצר יחסית, אז אמסטרדם עדיפה בעיניי. רומא היא עיר גדולה ועשירה מדי לביקור קצר, ואמסטרדם הקטנה יותר זה בדיוק טוב לתקופה כזאת. יתרה מזאת, אם תכוונו למספיק מוקדם במאי תוכלו לבקר בגני הצבעונים של קיויקנהוף, שזה לבדו מצדיק נסיעה.
-
טיול קצר לגיל 40!!!אני לא מכירה כל כך טוב את שיטת ההחזרים של איזי ג'ט.
לפי מה ששמעתי ,אם עלות נוכחית נמוכה יותר מהוואצ'ר, עדיין נשמרת היתרה כזכות שלכם.
לכן,לדעתי ,כדאי לבחור יעד שיהיה בעלות נמוכה..כמובן שיענה על הציפיות שלך כיעד מתאים לחופשת יום הולדת. ולהשאיר את היתרה, אם תהייה, לחופשה הבאה...
הגעת לילה,וחזרה בבוקר המוקדם-אוכלת חלק מהחופשה.
לעיר כמו ברלין,פחות מתאים. ממילנו לרומא ברכבת ל5 ימי ברוטו-חבל.
עוד דעה קטנה פרטית..היום,עדיין אין חובה להחליט האם רכב כן או לא..
מוקדם.לא מדובר בטיול ארוך, מורכב, עם נופים הרריים.
תמיד אפשר להחליט שכן, אפילו בהגעה ליעד.תתפלאו לקרוא, לא מעט אנשים שוכרים רכב ליום, יומיים, שלושה,ישירות מול דלפק מלון או סניף חברת השכרה קרובה.
צריך להצטייד מראש ברשיון נהיגה מתאים.
באלזס,טיילנו פעמיים ואני יודעת כי אין בעיה לטייל 5 ימים בתחבורה ציבורית.לכלול ערים נהדרות כמו שטראסבורג,פרייבורג,אפילו באדן באדן.כמובן לטייל בין העיירות.יש תחבורה ציבורית נוחה! ואפשר להיכנס ולהזמין רכב מיידית.
מאי,,,אין צורך בצמיגי חורף,צד שוויץ...צד צרפת...
סביב אנסי או שמוני-יש טיול וותיק של גלי, מסכות באגם,לצערי החברה שלי לא חזרה לספר על טיול 10 ימים שלהם..למאי,מתוכננת חופשה של סופש ארוך של חברה נוספת ואני מסכימה לשתף את התכנון של חברה לעבודה.
בגדול התכנון הוא לינה באנסי ,לילה אחרון קרוב לשדה באיביס,טיול ערב בג'נבה.
בנובמבר נוסעת חברה נוספת מ 27.11-4.12 כמעט סגור המסלול.מוכנה לשתף אותו..
נובמבר 2014 ויק שלי ,שכבר ידוע לוותיקי הפורום,בילתה לרגל יום נשואין 5 ימים ברוטו,לינה על אגם אנסי(פנסיון עם בריכת שחיה סגורה ומטבחון,היו הדיירים היחידים) ,רכב ברגע אחרון וטיולים סביב...היה נהדר.גם אם הקניונים כבר היו סגורים.
הכל תלוי ברצון והחלטה.
-
טיול קצר לגיל 40!!!אמסטרדם,כמובן תהייה נהדרת גם.
פשוט די עוברת אליה בגלל יוקר המלונות.תעבור לראות אפשרויות לינה לפני הזמנת הכרטיסים.
ברגע שיש בעיר איזה תערוכה או משהו בדומה..המחירים קופצים לשמיים.
מכירה את עליות העיר מנסיעות הרבות של הבן .
-
טיול קצר לגיל 40!!!שלום, שוב תודה רבה על ההמלצות והעצות המפורטות!!! אני מעריך את עזרתכם מאוד... אעשה עוד קצת שיעורי בית ואחליט.
שבוע נפלא לכולם.