A room with a view
-
a room with a viewאיזה כיף לקרוא על פירנצה, אני נזכרת בגעגועים בחופשה שלנו שם במרץ.
הצלחתם עם המלון! איזה יופי. איזו שלווה.
אגב, המלון שבו גרתי בפירנצה, delgi orafi הוא המלון בו צולם הסרט, חדר עם נוף!!! ואפשר לשכור גם את החדר המסוים, בתוספת מחיר...
לא היינו בחדר, אבל המלון בהחלט מומלץ.
-
a room with a viewאיזו פתיחה איזה מלון ואיזה נוף
עם התחלה כזאת אני מחכה להמשך.
-
a room with a viewזיוה היקרה, אכן הרבה נחת!
נילי, הנחישות אכן הוכיחה את עצמה. ואני ממש לא "מהזורמות", להפך!
יאיר, המלון אכן היה הפנינה שבכתר, מקום קסום, מפלט לעת ערב מהעיר שוקקת התיירים.
דוביקו, שמחה שהצטרפת.
אז איפה היינו? כן, הלכנו לישון איזה שעתיים-שלוש, חידשנו כוחות בעזרת צוות המלון שהכין עבורנו ארוחה קלה ונפלאה (אין כריכים אצל Vueling...) - סלט קפרזה משובח מכדורי מוצרלת באפלו שמנמנים , עגבניות ובזיליקום טרי, ופלחי מלון כתום עם "האם". יאם...
אכלנו ב"לימוניה" המקסימה הזו:

-
a room with a viewמישהו יודע איך מעלים תמונות? עד כה העליתי רק תמונות מהרשת, וכעת ניסיתי להעלות מהמחשב, והוא לא נותן...
-
a room with a viewאורנה,
וואו איזה מלון ואיזה חדר עם נוף!!!! משום מה התחיל לי איזה דגדוג מסתורי באצבעות....
מחכה להמשך.
ולגבי תמונות גדולות - באשכול של איילת שמטיילת בארה"ב, יש את הלינק לתוכנה דרכה מגדילים תמונות. (אני עושה את זה דרך הבלוג שלי, אז זה פחות רלוונטי לך)
-
a room with a viewמיכל, יופי לפגוש אותך, איזה כיף שאת כאן, וגם נראה לי שהצלת את המצב.
בואי ננסה:

-
a room with a viewועוד מהחדר:

-
a room with a viewחדי העין מביניכם הבחינו אולי שהזזנו את המכתבה למקום אחר בחדר, שבו הווי פיי עבד טוב יותר...
מהלימוניה יצאנו לשביל שמאחורי המלון, היורד בירידה תלולה למדי, בינות עצי בית וגפנים, היישר לשער המוביל לפונטה ווקיו.
קשה לתאר את החוויה המרנינה הזו, של הליכה לצד כל כך הרבה ירק ושלווה, שיחי עגבניות ואפילו אתונות ופוני ש"גרים" סמוך לתחילת השביל, כל פירנצה נפרשת לנגד עיני הצועד כך בשביל ושלט כתוב כתב יד מורה "לעיר פירנצה". סוגרים את שער הברזל (שפתוח לסיור הנפלא הזה עד שבע וחצי בערב), יורדים עוד קצת בין הוילות הטוסקניות הנאות, והנה כבר מגיעים לאחד השערים בחומת פירנצה.

-
a room with a view
-
a room with a viewוכל זה ממש לצד העיר הסואנת והשוקקת, הייתם מאמינים? (הכל חלק משטח המלון) -

-
a room with a view
-
a room with a view
-
a room with a view
-
a room with a view
-
a room with a view
-
a room with a viewמסתובבים בעיר, מחפשים נקודה בה ניתן לאסוף את הפירנצה קארד שרכשנו מבעוד מועד, כדי לחסוך מעט זמן למחרת, ולא מוצאים.
משוטטים כה וכה. הסמטאות נהדרות. חלונות הראווה יפים. יפה כאן.
אוכלים גלידה - זה יקרה עוד הרבה - ומטיילים בלי מטרה ממש. כיף.
בערב מתיישבים לאכול במסעדה שהומלצה לנו מבעוד מועד על ידי ליאור אביב, המדריך המקסים אותו נפגוש בהמשך השבוע:La Fettunta. מדובר בטרטוריה מקומית ולא מתיימרת, ללא פירות ים (חשוב בשבילי!) שמגישה Bistecca alla fiorentina:
-
a room with a viewכפי שאתם רואים, מדובר בנתח בקר עצום (כ - 1.2 ק"ג) שנצלה על הגריל למשך מספר דקות ומוגש לשני סועדים, ככה, טבעי, עם מעט שמן זית, פלפל ומלח, ולצידו סלסלת לחם לבן, אותו טובלים בשמן זית, מלח ופלפל. אפשר להזמין תוספת של ירקות צלויים וכו' (היא לא חלק מהמנה). שותים עם קנקן יין הבית ונהנים מאד!
בסוף הארוחה רצינו מונית. לא הייתה. חיכינו. לא הייתה. (צריך להתקשר למונית, לא עוצרים אותה כך סתם ברחוב. בעלת המסעדה דווקא ניסתה מאד לעזור, אבל לא הייתה מונית פנויה).
אז החלטנו לצעוד.
האוויר היה נפלא, הלילה קריר ובהיר. מצויידים בגוגל מפס התחלנו ללכת לכיוון המלון. ולהזכירכם - לא ממש ישנו כבר שני לילות, זה עתה אכלנו, המממ, מה שראיתם, וגם שתינו יין. חוויה משכרת. הגענו למרגלות הגבעה שמעבר לנהר והתחלנו לטפס. הדרך תלולה. אני מתנשמת. הדרך תלולה עוד יותר. אני מתנשמת עוד יותר. והנוף - נפלא!!! דממה מסביב, רק וילות ענקיות ודוממות מעטרות את צדי הדרך הצרה, הסלולה, שבקושי רכב אחד עובר דרכה, ואנחנו הולכים והולכים....
בסוף הגענו. החלטנו שעל החוויה הזו עוד נחזור.
-
a room with a viewבמילה אחת: מקסים!
בשתי מילים: וגם מדהים!
בשלוש מילים: גם אני רוצה!
איזה פינוק הבאת איתך, קסם של ממש.

נעה
-
a room with a viewנעה, איזו מחמאה, ועוד ממך... תודה!
שכחתי לציין שבמהלך אותו שיטוט רכשנו דברים כמו תחתונים וגרביים...
למקרה שמישהו ייקלע לסיטואציה דומה בלב פירנצה, ההמלצה שקיבלנו מיותר מגורם אחד ואותה אף מימשנו הייתה לסור לסניף של ovs ברחוב פנצאני :
ovs במרכז פירנצה, כלבו עם מחירים נוחים
יש שם גם בגדים, נעליים ועוד כל מיני...
למחרת, כשהסתבר שעדיין אין מזוודה, ומזג האוויר לא השתלב היטב עם מכנסיים קצרים, שבנו לשם פעם נוספת.
-
a room with a viewאיזה סיפור, התחלה מותחת וההמשך נינוח ושליו. התמונות מקסימות ומעוררות חשק להיות שם.
גם אני ומשפחתי חזרנו לפני שבוע מאיטליה (מהצפון). איתנו מזג האוויר לא שיתף פעולה.
כשחזרנו, הפקיד בדלפק החתמת הדרכונים העיר שתוקף הדרכון שלי מסתיים עוד 5 חודשים.
ממתינה לקרוא את ההמשך.