A room with a view
-
a room with a viewדגמנו גם גלידה. זו היתה הגלידה הטובה ביותר שאכלנו בטיול. ואכן, מסתבר שהגלידה במקום זכתה בתואר הגלידה הטובה בעולם...

-
a room with a viewהסתובבנו כה וכה עד שהחשיך. אולי יום אחד או נחזור לכאן.

-
a room with a view
-
a room with a view
-
a room with a viewאחרי שיטוט לא מבוטל מצאנו את לנצ'תנו, ממתינה לנו לנסיעה לפירנצה.
נסענו היישר לטרטורייה השכונתית שנתחבבה עלינו, BBQ.
הפעם ניסינו מנות אחרות. גם הן היו טעימות מאד.
נסענו למלון שבעים ומרוצים (החנייה במלון חינם לאורחי המלון).
למחרת קמנו ליומנו האחרון בפירנצה...
השכמנו קום כדי להספיק לנצל את שנותר מהפירנצה קארד שלנו.
תחילה החזרנו את הרכב, ומשם צעדנו למנזר סן מרקו.
היה יפה שם (תודה זיוה!), אם כי התקשיתי מעט להתרכז מאחר שקיבלתי שיחת טלפון דחופה מהארץ...

-
a room with a view
-
a room with a view
-
a room with a view
-
a room with a view(שלוש התמונות האחרונות הן מהרשת ולא שלי).
סמוך לסן מרקו נמצאת הגלריה ד'לאקדמיה.
אף שהיינו בתור "המיוחס" של הפירנצה קארד (אותו תור של כרטיסים שהוזמנו מראש), לקח לנו כחמישים דקות להיכנס.
כשהיינו כבר בפנים, ניסינו לדמיין איך נראו הפסלים שם בתקופה בה נוצרו. המדריך ליאור סיפר לנו (באופיצי) שמחקרים מראים שהם לא היו לבנים כלל וכלל, אלא שהצבע נעלם עם השנים...

-
a room with a viewנראה שהפסלים שיצרו את הפסלים האלה הבינו יותר בגוף גברי...

-
a room with a view
-
a room with a viewוהנה דוד מיודענו...

-
a room with a viewעיריית פירנצה ביקשה לתת לירושלים העתק של הפסל במלאת 3,000 שנה לעיר, אך הפסל העירום לא התאים לתנאי הארץ ויושביה, והעירייה סרבה לקבלו. הנה קטע משיר שכתב אז חיים חפר (צוטט על ידי ד"ר ורדה רוטשטיין מאיר בכתבה שפורסמה בגו טרוול):
באתי עדיך אל פירנצה המלך דודואתה חצוב בשיש וגופך יפה וחזק מתמידכך ידך הימנית גדולת המידות כמו מוכנה לאחוז באבן סלעומצפה לגלית, נו שיבוא שיחטוף אותה בהינף הקלעותלתליך דוד מי צריך להניח עליהם כתר מלכותכאשר מיכלאנג’לו עבד בתוכם במפסלות החוכמה והרכות?ומבע פניך לא כמו של איזה פושטק יבוסי או כנעניכי אם של גיבור ואציל כמו של אל יוניאח דוד, הייתי כותב לך מזמור ולא אני לבדי עומד מולך ומתפעלכי אם עשרות, מאות ואלפים מיושבי התבלבאים לכאן לפירנצה לסגוד לך דוד מלך ישראל -
a room with a viewטיפסנו לקומה השנייה של המוזיאון ומצאנו שם את עבודת הרקמה המדהימה הזו (זה רק חלק קטן):

-
a room with a viewוהנה קטע נוסף:

-
a room with a viewחנות המוזיאון, אגב, נעימה מאד ובעיניי - מומלצת
משם הלכנו לבית הכנסת של פירנצה, שבו אסור לצלם. מצרפת תמונות מהרשת.
-
a room with a viewהתמונה הזו צולמה כנראה בחתונה:

-
a room with a viewרמת האבטחה בכניסה לבית הכנסת הזכירה לנו איך זה להיות יהודי באירופה, ואולי בכלל...
במקום יש גם מוזיאון קטן שעוסק בתולדותיה של יהדות פירנצה, שמונה כיום בסך הכל 1,000 תושבים.
שוטטנו עוד מעט בעיר, ושבנו רגלית למלון הנפלא שלנו, לנוח לקראת המשך היום...
מאחר שהיה עוד יום, שביל הזיתים היה עדיין פתוח. טיפסנו בו בפעם האחרונה...
גשם התחיל לזרזף, בא לנו בדיוק בזמן.

-
a room with a viewאורנה בוקר טוב
הלב היה יורד לי למטה אילו הייתי באה לשדה התעופה ובעלי לא יכול לנסוע.
מזל שהתעשתתם כל כך מהר והצלחתם בכך להציל את החופשה.
ומזל שלנו הקוראים שלא פיספסנו תיאור טיול כל כך יפה ומעניין.
בפירנצה טיילנו פעמיים אחת עם הבנות כשהיו קטנות ושניה בזוג. אין ספק שמהנה יותר בזוג.
את אופיצי לא יכולתי לבקר עקב התור הארוך אז מן הסתם תהיה פעם נוספת
ולמדתי ממך על הקארד שמקצר תורים וגם המדריך נשמע מעניין.
בית המלון שבחרתם זה באמת סיפור הצלחה. אני לנתי כנראה לא רחוק משם
פעם אחת כשביקרנו עם הבנות בקמפינג שעל ראש הגבעה כשגני בובולי היו מאד קרובים אליו.
אני התענגתי על גן זה עם כל הפסלים הפזורים בו.
כל הכבוד על הכושר שלכם לעלות לדואמו מעל 400 מדרגות וללכת מהמלון ולחזור אליו בסוף יום של הליכה.
ממשיכה לעקוב בכיף .
רחל לבון
-
a room with a viewרחל, שמחה שאת פה, שלא תחשבי שהלב לא ירד לי למטה...
מזלי הטוב שהאיש שלי, קר רוח שאין דוגמתו, פשוט הודיע לי שניסע. זה לא עזר לי להירדם במהלך השבת (שהרי צריך להשלים שעות שינה מתישהו), וגם כאבי הגב מרוב מתח ועצבים לא הרפו... קשה גם לומר שממש הופתעתי כשהמזוודה לא הגיעה (הרי צרות באות בצרורות, לא? זה ידוע), אבל בשלב כלשהו העצבים התחלפו בפרצי צחוק (הסטריה?) ובהנאה אמיתית מהמלון המקסים הזה ומכל מה שיש לפירנצה להציע, ושמחנו בחלקנו.לאופיצי וגם לאקדמיה יש תורים ארוכים נורא, וכך גם לדואומו (ואפילו לטיפוס שעשינו!). לא חייבים לקנות דווקא פירנצה קארד כדי להתגבר על כך, יש כרטיס מסוג נוסף של "ידידי המוזיאון" או משהו כזה, בזמנו חפרתי והשוויתי בין השניים ויש כאן אפילו שרשור קצר בנושא (אם תרצי ולא תמצאי - כתבי לי ואמצא לך). אפשרות נוספת היא להזמין כרטיס מראש לאופיצי/לאקדמיה, בתוספת של 4 יורו לכרטיס, אלא שאז צריך להתחייב למועד ביקור מסויים.
אני חושבת שאלמלא הפספוס של יום שלם בגלל הטיסה, הכרטיס היה מכסה את עצמו (ההחלפה של יום הנסיעה לכפרים כדי לאפשר עוד יום שלם לפירנצה קארד היתה כרוכה בקלקול של תכניות נוספות, ובתוספת תשלום על השינוי, ולכן ויתרנו על הרעיון).
יש קמפינג בראש הגבעה? זה נשמע לי מעניין... יכולה בבקשה להוסיף פרטים?
אגב, יש כניסה נוספת לגנים, מהצד השני שלהם, שחלפנו על פניה מדי בוקר בדרכנו מהמלון. רק שהפירנצה קארד מאפשר כניסה אחת ויחידה לכל אתר, ואנחנו בחרנו להיכנס דרך הכניסה הראשית, של ארמון פיטי, במטרה לראות גם איזה גלריה או שתיים לפני הקונצרט.
הכושר של האיש הרבה יותר טוב משלי... אם כי גם אני הייתי בסדר יחסית. אמנם, למחרת היום העמוס שכלל את הטיפוס לדואומו, קצת התפרקתי... (הסמארטפון הראה שצעדנו 16 ק"מ ויותר באותו יום. והוא אפילו לא היה מודע לזה שטיפסנו 463 מדרגות...).
בכל מקרה, ממליצה לנעול נעליים נוחות להליכה!
לי לפחות הנעליים עזרו.