אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!לאחר שוטטות של כחצי שעה בעיירה, החלטנו להמשיך לפי התכנון באתרים השונים ב"דרך הפנורמה" בתקווה שגם שם מזג האוויר יאיר לנו פנים

לאחר כחצי שעה נסיעה הגענו ל- mac mac falls. שילמנו כ-3 ש''ח למשפחה וירדנו למסלול רגלי של 5 דקות שבסופו, למרות הטפטוף והעננות, הצלחנו לראות את המפל.... איזה כיף!!!
בדרך חזרה עברנו בין הדוכנים במקום ובחרנו לנו 2 ציפורים צבעוניות למזכרת.
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!משם המשכנו בנסיעה של כ-2 דקות ל- mac mac pools.
שילמנו כ-30 ש''ח למשפחה (פי 10 מהמפל הקודם!!!) וטיילנו בין הבריכות- מקום די מאכזב... והמחיר ממש לא פרופורציונאלי.
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!משם המשכנו כ-20 דקות נסיעה לעיירה graskop לטובת ארוחת צהריים קלה

לאור הנפילה הקולינארית של אתמול.... העדפנו ללכת על בטוח- טוסטים וצ'יפס.
בכניסה למסעדה אנחנו מבחינים בשלט הבא:
"לקוח יקר,
הכניסה למקום זה היא על אחריותך בלבד. אין המקום אחראי לכל פציעה, גניבה, חבלה, מוות או כל נזק אחר שייגרם לך בעת ישיבתך במקום...."
להיכנס או לא להיכנס????
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!אני מהסס האם להיכנס. אשתי מיד טוענת כי כנראה מדובר בעניין משפטי/ביטוחי ומבחינתה להיכנס. אני עדיין מהסס ובסוף מחליט להיכנס... אם שרדתי את המסעדה של אתמול אז אני חסין

הזמנו קפה, טוסטים וצ'יפס - ללכת על בטוח...
יושבים דקות ארוכות.... יושבים ויושבים וכלום לא מגיע לשולחן. אחרי כ-25 דקות אנו רואים את המלצרית שלנו נכנסת עם שקית של הסופרמרקט ממול ובה לחמים, גבינה צהובה, תפוחי אדמה ועוד...
בשלב הזה נרגעתי- נזק מהאוכל לא נקבל

הארוחה הגיעה לשולחן לאחר כ-45 דקות!!!!! - מזל שלא הזמנו בשר... אתם יודעים כמה זמן לוקח לצוד את החיה, להוביל ולבשל אותה????
לגבי השלט בחזית המסעדה, בהמשך הטיול ראינו אותו כמעט בכל מקום - חנויות, מסלולים בטבע, בכבישים ועוד.... קראנו לו "התנערות מאחריות". כנראה שמטרת השלט למנוע תביעות נזיקין.
אכלנו במסעדה ורואים שבחוץ ממשיכה להיות עננות כבדה וערפל, אך למרות זאת החלטנו להמשיך כרגיל בהתאם לתכנון.
שבעים יצאנו מהמסעדה לעבר היעד הבא- מפלי ליסבון. המקום נמצא במרחק של 20 דקות נסיעה מהעיירה graskop ולשמחתנו ככל שהתקרבנו לכיוון היעד, מזג האוויר השתפר יותר ויותר.... ושהגענו למפלים היה נהדר

-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!המשכנו 10 דקות נסיעה ליעד הבא- מפלי ברלין. ואיזה כיף
גם כאן חייכה לנו השמש 
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!המשכנו כרבע שעה נסיעה ליעד הבא- שמורת blyde river canyon.לשמחתנו גם כאן היה מזג אוויר נהדר

המקום מרהיב ביופיו
- ביצענו מסלול הליכה מקסים של כ-20 דקות במהלכו חוצים את הקניון באמצעות גשרים. -
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!! -
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!המשכנו בנסיעה של כ-20 דקות לתצפית על ה-"three rondavels" ולהפתעתנו אפילו שם בגובה היה מזג אוויר מווווושלם!!!!
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!משם עשינו את דרכינו חזרה למלון- נסיעה של כ-45 דקות, שכולה הייתה ערפל אחד גדול
באמצע הדרך ניסינו את מזלנו והחלטנו ללכת ל"חלון האלוהים" בתקווה שכשנגיע למקום הוא יאיר לנו פנים
כמו שאר המקומות שהיינו בהם במהלך היום.הניסיון הזה היה לא מוצלח... בכדי להגיע ל"חלון האלוהים" מסתבר שעולים ועולים ועולים עם הכביש... וככל שעלינו מעלה הערפל נעשה כבד יותר עד שהגענו למצב שלא רואים ממטר. הנסיעה הייתה מאתגרת - נסעתי על 5 קמ''ש הפעלתי איתותי חירום בתקווה שהנהגים הנוסעים בנתיב מולי יבחינו בי ונימנע מתאונה.
עברנו את הנסיעה בשלום והגענו לסופרמרקט ב-graskop, שם הצטיידנו במצרכים לארוחת ערב קלילה במקום הלינה שלנו.
מזג האוויר קר וגשום - אנחנו מחממים את הדירה בעזרת עצים שהבערנו באח. וחווים ערב משפחתי מהנה.
אנחנו לא מאמינים שלמרות מזג האוויר הסוער והערפל, הצלחנו לראות נופים נהדרים של "דרך הפנורמה".
מקווים שמזג האוויר ישתפר מחר...מחר מגיעים לפארק קרוגר.

-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!הי רובי,
איזה יופי של טיול פשוט חלום אחד גדול, אתמול בערב גיליתי את סיכום טיולך ומה שעשיתי כל הלילה חפרתי וקראתי את סיכומי הטיול של יובל, ויונינה (עוד לא סיימתי...), נשמע מרתק בטירוף, אכן יעד המהווה פוטנציאל גדול אצלינו.
התמונות של שמורת blyde river canyon. מדהימות!!!!! אין מילים!!!!!
יאלה מחכים להמשך....
איזה כיף לנו לקרוא סיכום טיול ככ שונה ומרתק.
שאלה קטנה - איך נסעתם עם הקטנות לפארק קרוגר לא חששתם מהמלריה?
אורית
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!איזה אלוף אתה!
גם אני מחכה בקוצר רוח לסיפור מדהים שלך.
בסיפור הראשון שלך שקראתי סיפרת על היפופוטם וורוד. עכשיו תספר לנו על היפופוטם אמיתי?
אלעד
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!אלעד- תודה
ראינו היפופוטמים במקומות לא שגרתיים.... פרטים בהמשך
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!יום שבת- 19/9:
התעוררנו לבוקר גשום

אכלנו שוב את ארוחת הבוקר הנהדרת שהוגשה במלון.
נפרדנו מסוזי, ספידי וספארקי החברים החדשים שלנו
והמשכנו בנסיעה של כשעה וחצי לפארק קרוגר- הספארי של דרום אפריקה. מדובר בשטח עצום - כגודלה של מדינת ישראל. ככל שהתקרבנו לכיוון הפארק מזג האוויר השתפר וכשהגענו לכניסת הפארק היה מעונן וקריר - מבחינתנו מצויין, כיוון שכך יש סיכוי לראות יותר חיות פעילות. בכניסה החיצונית עמד פקח של השמורה שעדכן אותנו שמעתה והלאה מקסימום הנסיעה - 50 קמ''ש ושעלינו לעשות צ'ק אין בעמדת הכניסה לפארק הממוקמת 7 ק''מ משם.
לפארק שערים רבים - אנחנו נכנסנו משער orpen.
לאחר נסיעה איטית (בגלל הגבלת המהירות) הגענו לעמדת הכניסה. עשינו צ'ק אין הכולל מסירת פרטים אישיים, שמות המחנות בהן נלון בעת שהותנו בפארק, מספר רכב, דרכונים ועוד... קנינו את מפת הפארק במחיר של כ-13 ש''ח, תדלקנו ויצאנו לדרך...
לאחר מספר דקות נסיעה כבר ראינו להקה גדולה של יעלים/איילים/צביים. צילמנו בהתלהבות והמשכנו הלאה.
בנסיעה בספארי צריכים להיות כל הזמן דרוכים ועם עיניים פקוחות, אחרת מפספסים חיות...
בכדי לעניין את הבנות "בזמן המת" עד שמוצאים חיות, עשינו משחק בו הן צריכות לרשום את החיות שכבר ראינו וכמובן שהלהבנו אותן לקראת המפגש הצפוי עם ה"ביג 5"- החיות ה"שוות" לצפייה - אריות, קרנפים, באפאלוס, פילים ונמרים

במהלך 3 שעות נסיעה ראינו המווווווון חיות במרחק נגיעה- ג'ירפות, יענים, זברות, איילים, צביים, יעלים (ועוד חיות ממשפחת האנטילופות), ציפורים צבעוניות, בבונים, באפאלו והשיא- פילים ואריות

השמענו קריאות התלהבות רמות בכל פעם שראינו את החיות. חוויה נהדרת

כל מה שחלמתי בזמן קריאת סיפור הטיול של יובל מתגשם ברגעים אלה

-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!! -
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!לקראת השעה 15:00 הגענו למחנה בו נישן ב-2 הלילות הקרובים.
ברחבי הפארק פזורים מספר מחנות בנקודות שונות. מדובר במחנות ממשלתיים השייכים לרשות הפארקים הלאומיים בדרום אפריקה. בכל מחנה יש חדרים, דירות ואתר קמפינג לחניית קרוואנים. בכל מחנה יש תחנת דלק, מיני-מרקט, מסעדה ובית קפה.
כיוון שהפארק מבוקש מאוד יש להקדים ולהזמין מקומות לינה בפארק- אנחנו הזמנו כשנה לפני מועד הטיול ועדיין אחד המחנות שרצינו לישון בו כבר היה מלא ונאלצנו לבחור במחנה פנוי אחר. בנוסף יש לשלם את התשלום במלואו ביום ביצוע ההזמנה.
בנוסף למחנות הממשלתיים יש בצמוד לפארק, שמורות פרטיות בהן יש מקומות לינה ברמה גבוהה יותר, אך במחיר יקר באופן משמעותי.
אנחנו בחרנו, במחנות שנמצאים בחלק המרכזי והדרומי של הפארק כיוון ששם יש סיכוי גדול לראות יותר חיות.
ב-2 הלילות הקרובים אנו לנים במחנה satara הממוקם בחלק המרכזי של הפארק.
ביצענו צ'ק אין והתבקשנו לשלם דמי כניסה לפארק של כ-90 ש''ח למבוגר ללילה וכ-45 ש''ח לילד ללילה. במידה ולא לנים בפארק את דמי הכניסה גובים בעמדת הקבלה של הפארק.
מחנה satara היה מחנה יחסית גדול - הדירות כאן ענקיות!!! עם גגות מקש. יש כאן מיני מרקט, מסעדה, בית קפה, פיצרייה, תחנת דלק, בריכה וגני שעשועים.
דגמנו את הקפה מרשת mugg & bean ואהבנו

ומחוץ לבית הקפה נתקלנו בקבוצה נשים מקומית ססגונית שהסכימה שנצלם אותה
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!הילדות שיחקו בגן השעשועים בזמן שאנו נהנים מקפה חמים ביום קריר.
יש להגיע למחנה עד השעה 18:00, טרם החשיכה, שכן נסגר משעה זו ועד 06:00 בבוקר למחרת.
התארגנו בחדר ויצאנו לארוחת ערב במסעדת המחנה. המסעדה הייתה מלאה באנשים ולשמחתנו בדיוק כשהגענו התפנה שולחן. כשהתיישבנו הבנו מדוע המסעדה מלאה- בימים אלה מתקיימת אליפות העולם ברוגבי וכעת דרום אפריקה משחקת מול יפן.
חיכינו למנה יותר משעה!!!! ובינתיים נהנינו מהאווירה במקום- אין לי יותר מדי ידע במשחק הרוגבי אבל אני והבנות "זרמנו" עם הקהל ובכל פעם שדרום אפריקה השיגה נקודות צעקנו בהתלהבות יחד עם המקומיים
בסופו של דבר היפנים ניצחו
עם מהפך של הרגע האחרון...ואז קיבלנו את המנות- האוכל היה מצויין!!!!
מסכמים יום ראשון בספארי- ראינו המוני חיות וכן 3 מתוך הביג 5 ומקווים לראות מחר עוד מאותן החיות וכן מאלה שעדיין לא ראינו (נמר וקרנף)

-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!אורית- עכשיו אני רואה שפספסתי אותך... תודה על התגובה

לגבי המלריה- ראי את התשובה שכתבתי ל-ask בהודעה 27. בנוסף שכחתי לכתוב שהתחלנו לקחת את הכדורים יום לפני הגעתנו לפארק קרוגר. אנחנו נטלנו כדור אחד של מינון למבוגרים. הילדה הגדולה 2 כדורים של מינון ילדים והקטנה כדור אחד של מינון ילדים.
הכדורים של הילדים קטנים מאוד, אך בכל זאת חששנו כיוון שהילדות לא בלעו אף פעם כדורים. קיבלתי טיפ בפורום בריאות כלשהו לתת להן את הכדורים עם משהו מתוק... אז החלטנו לתת להם את הכדור על כפית של שוקולד נוטלה וכך להפתעתנו הילדות בלעו במהירות וללא תחושת המרירות של הכדור.
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!רובי שמח שנהניתם לא כתבת לנו איך נראו הפרצופים של הדרום אפריקאים בתום המשחק עם היפנים...חחחחח עלבון שכזה זה כאילו להגיד שישראל הפסידה לנבחרת הקוטב הדרומי בכדורסל
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!רובי איזה טיול מקסים! תמשיך, תמשיך.
כולי קנאה, כי לא נראה לי שמישהו פה בבית יסכים להתפתות לנסוע לאפריקה.
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!היי רובי,
לראות את כל החיות האלה באחו.
זה באמת מרשים ברמות!
לא יודעת אם אני אגיע עם כל החיסונים והמלריה לראות בעצמי. אז לפחות דרך העיניים שלך אפשר

שולחת לך את השיר המקסים של טוטו אפריקה (איך אפשר בלעדיו
)וממשיכה לטייל אתכם מהסלון שלי.
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות