אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!אפריקה?
מה הולך פה?
לא נכנסתי כמה שבועות - פספסתי כל האקשן!
רובי - לקבל דיווח שלך בצירוף תמונות מיבשת רחוקה - ממש תענוג.
אמיץ ביותר, מורידה כובע.
יש מלא חומר להשלים - איזה כיף לנו,
כחובבת צילום אפריקה תמיד תשאר בשבילי חלום

-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!נכנסנו לרכבל ותוך 3 דקות היינו בפסגה...
הנוף מהפסגה מדהים!!!!
שתינו קפה ומאפה בבית הקפה שעל ההר וטיילנו בו כשעה וחצי והיה נהדר

השאלה ששאלנו את עצמנו הייתה האם לדעתנו "הר השולחן" ראוי להיות ב-7 פלאי עולם החדשים של הטבע והתשובה היא..... לא!!!!
המקום מקסים ונוף מהמם, אבל לא מצאנו בו משהו מיוחד ויוצא דופן... כמו שמצאנו ב-2 פלאי עולם האחרים שביקרנו בהם...
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!! -
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!ירדנו מההר עם הרכבל ויצאנו למסע חיפוש מכבסה

הגענו למרכז מסחרי שה-waze הוביל אותנו אליו, אך הסתבר לנו שלפני זמן קצר עברו מקום
המרכז המסחרי משמש בעיקר את העובדים בבניינים סביבו.... שם ראינו מסעדה שמשכה את עינינו ואכן גם הפעם לא טעינו
המסעדה משווקת את עצמה כבריאה (סטייל "קפה לואיז" בארץ) ואכלנו בה פיצות טעימות.משם המשכנו למכבסה אחרת בסיוע waze - המכבסה נמצאת ממש במרכז העיר ולא היה מקומות חנייה לרכב והייתה אכיפה משטרתית מוגברת.... כמעט ויתרנו על מכבסה, עד שנזכרתי שיש מקום נוסף בעיר בו יש מכבסה
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!משם המשכנו כ-20 דקות נסיעה לגנים הבוטניים של קייפטאון -
kirstenbosch botanical gardenמקום ירוק למרגלות הרים וריח פרחים משכר
היה מקסים 
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!חזרנו להתארגנות במלון ויצאנו שוב ל-water front.
אכלנו במסעדה תורכית-פורטוגזית (כנסו לקישור בכדי לראות את היופי של ה-water front וברקע הר השולחן) - מסעדה פורטוגזית עם נגיעות תורכיות.
המנות היו טעימות, אך המסעדה מאווווד יקרה יחסית למסעדות האחרות שאכלנו בהן במהלך הטיול.
קינחנו בגלידה בקניון והגענו לרכב.... אבל מסתבר שאיבדתי את כרטיס החנייה ובמקום לשלם 3 ש''ח שילמתי פי 10 קנס על אובדן הכרטיס - 30 ש''ח

אוטוטו נגמר הטיול (טסים ארצה מחרתיים)... מתחילים להרגיש את הסוף ומקווים שמיה (הכלבה) שלנו לא תעשה לנו ברוגז/"סרטים"
(מתגעגעים אליה מאווווד
) -
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!ליליה- תודה על התגובה
שמח שהצטרפת ומאחל לך להגשים את החלום באפריקה

מיד ממשיכים ליום טיול האחרון בדרום אפריקה

-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!יום ו'- 2/10:
התעוררנו לבוקר שמשי
איזה כיף לנו ש-2 ימי הטיול בקייפטאון שמשיים (נדיר מאוד בתקופה זו של השנה)

אכלנו ארוחת בוקר מצויינת שהוגשה במלון ויצאנו לעבר היעד הראשון שלנו להיום - שמורת כף התקווה הטובה (cape of good hope) הנמצאת בתוך פארק לאומי "הר השולחן" - כשעה נסיעה דרומית לקייפטאון.
הדרך לשם עברה בנוף נהדר

-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!נכנסנו בשערי הפארק ונסענו ל-cape point.
שם יש אפשרות לעלות רגלית למגדלור (שעה הלוך-חזור) או באמצעות קרונית כיוון אחד או הלוך-חזור (הבדל במחיר של כ-3 ש''ח). אנחנו העדפנו לעלות עם הקרונית בכדי להקל על הבנות ושתהיה להם "אטרקציה" וירדנו רגלית (כ-20 דקות הליכה).
גם שם הנוף היה נהדר

-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!משם המשכנו בנסיעה של כ-5 דקות לכף התקווה הטובה - להרחבה אודות חשיבות המקום קראו כאן.
המקום היה מלא באנשים (בעיקר יפנים
) והיינו כבר רעבים... אז רק אני ירדתי לצלם מספר תמונות לתיעוד הרגע והמשכנו הלאה....

-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!המשכנו בנסיעה של כחצי שעה למושבת הפינגווינים בעיירה simonstown.
הנסיעה לשם הייתה מרהיבה ביופיה
- צבעי הים היו מדהימים!!! כאלה שרואים רק בקטלוגים
-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!הגענו לחניון בעיירה simonstown ממנו המשכנו רגלית כ-3 דקות עד למקום מושבת הפינגווינים.
המקום היה מלא באנשים... אך זה לא פגע בהנאה ובחוויה... והיה נהדר

-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!המשכנו כ-20 דקות נסיעה למסעדה האהובה עלינו - spur
ג'ימבורי וכיף לבנות.... אוכל טעים וכיף להורים....שבעים ומרוצים המשכנו לכיוון קייפטאון
נסענ למכבסה לטובת איסוף הכביסה... אבל השעה הייתה רק 17:30 והרי אתמול התבקשנו להגיע ב-18:30... האם הכביסה מוכנה???
אז זהו שלא
מסתבר שבדרום אפריקה כשקובעים שעה אכן מתכוונים אליה 
איך נעביר כאן במרכז המסחרי (הדי עלוב) שעה????
ופתאום ראינו לשמאלנו חנות חיות -
נכנסנו וקנינו לכלבה שלנו המווון דברים ברבע מחיר מהארץ
[ואם כבר הזכרתי את הכלבה... אז הטיול הזה גילה לנו עוד יתרון באימוץ כלב - כשהטיול נגמר לא עצובים אלא שמחים כיוון שאוטוטו רואים שוב את הכלבה.
במהלך הטיול היו לבנות (ובעיקר לילדה הגדולה) פרצי געגוע עד דמעות
הבנות שאלו אותנו לעתים קרובות האם מיה במקום בטוח, מה יקרה אם תהיה אזעקה? מה יקרה אם תהיה שריפה? ועוד.... אנחנו חששנו מה יקרה ביום המפגש ואחריו - האם תזכור אותנו? האם תכעס עלינו? האם תחווה חרדת נטישה? האם תשנה התנהגות? כיוון שבסך הכל עברו 4 חודשים מאז שאימצנו אותה.... (התשובה בקרוב
)]בחנות החיות העברנו חצי שעה.... מה עושים עכשיו??? יצאנו מחוץ למרכז המסחרי ופתאום ראינו סניף של הרשת knead בה אכלנו אתמול בצהריים את הפיצות
התלהבנו ונכנסנו לקפה ומאפה 
אספנו את הכביסה בזמן

המשכנו למלון לטובת התארגנות לקראת היציאה הלילית האחרונה בטיול.... היינו שבעים ועייפים, אך הבטחנו לבנות את הגלגל הענק.... והבטחות צריך לקיים

אני מאווווד מפחד מגלגלי ענק ולא יודע איך הבנות הצליחו לשכנע אותי לעלות עליו
היה מפחיייייייד, אבל לראות את קייפטאון מוארת בלילה זה נחמד והקרונות אטומים... אז יחסית לגלגלי ענק אחרים שהייתי.... הפעם היה בסדר. נשנשנו אוכל במסעדות המזון המהיר בקניון וחזרנו למלון....
זהו... נגמר הטיול ומחר מתחילים את הדרך חזרה הביתה....

-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!יום שבת- 3/10:
התעוררנו ליום גשום
אצלנו זה כבר בנוהל שתמיד אבל תמיד היום האחרון שלנו בטיולים גשום.... אולי מגיע בכדי להקל עלינו את העזיבה

אכלנו כרגיל את ארוחת הבוקר הנהדרת שהוגשה במלון והעברנו את הזמן בחדר עד לשעת הצ'ק אאוט המקסימלית - 11:30.
לאחר כחצי שעה נסיעה היינו בשדה התעופה... תדלקנו את הרכב בשדה התעופה והחזרנו אותו לחברת ההשכרה (התהליך היה קצר ויעיל).
הטיסה ליוהנסבורג יצאה כמתוכנן ונחתנו בשעה 16:30.... כעת יש לנו 5 שעות להעביר כאן... מה נעשה?????
נכון
אכלנו שוב ב-spur.... אלא שאחרי שכבר התיישבנו גילנו שהסניף בשדה התעופה ביוהנסבורג יש את הג'ימבורי "הכי מעפן" (ציטוט הבנות
) קטן ועלוב וחששנו שימצו את המקום די מהר... אבל לשמחתנו היה לא קל (כרגיל) להוציא את הבנות
הטיסה לישראל יצאה בזמן....

איזה כיף... אוטוטו פוגשים את מיה

-
אפריקה??? אני??? כן כן כן!!!יום א'- 4/10:
נחתנו בישראל בשעה 07:30 ואספנו את מיה כבר בשעה 09:30....
כל החששות שלנו התפוגגו ברגע המפגש המחודש
מיד קפצה עלינו ונרשמה התלהבות הדדית במשך דקות ארוכות
כשהגענו הביתה מיד רצה לחפצים המוכרים והאהובים שלה ובימים שלאחר מכן הבאנו לה כל יום מתנה חדשה שקנינו לה
ושומרת עליהן בקנאות רבה 
אפשר להיות רגועים ולתכנן את הטיול הבא
-
מילות סיום...דרום אפריקה הפתיעה אותנו בענק!!! וללא ספק פתחה לנו את התיאבון לטיולים נוספים ביבשת....

החלק הראשון של הטיול בצפון מזרח המדינה, היה מבחינתנו אפריקה "האמיתית" - זאת שדמיינו כל הזמן.
החלק השני של הטיול (מהנחיתה בפורת אליזבת' ואילך) הייתה הפתעה אדירה וההפך הגמור מכל מה שדמיינו את אפריקה... אסכם זאת במשפט הבא:
הסטייל -אירופה, הנופים- שילוב של ניו זילנד וסקוטלנד, המחירים- מצחיקים כמו במזרח הרחוק.דרום אפריקה מתאימה מאוד גם למבוגרים ולאנשים המתקשים בהליכה כיוון שבמקומות רבים הטיולים רכובים ולא רגליים. מבחינתנו זה הטיול עם הכי פחות מסלולי הליכה שעשינו...
ארוחות הבוקר שהוגשו במקומות הלינה היו מצויינות!!!
הדברים שלא אהבנו בדרום אפריקה:
1. אוכל- הכינו אותנו לסטייקים מצויינים... אך בפועל לא התלהבנו בכלל....
2. זמני ההמתנה הארוכים לאוכל במסעדות היו מעיקים ומתישים.
3. "סדרני" החנייה ושוטפי הרכבים.
תודה רבה על הליווי שלכם
היה לי כיף גדול לקרוא את התגובות והמילים החמות
ניפגש בטיול הבא (סופ''ש חורפי בפראג...) 
רובי
-
מילות סיום...רובי היקר בוקר טוב!!!
הפתעת אותי שהר השולחן הוא לא כזה וואוו.
התמונות של הפינגוינים שלך מקסימות. ראיתי שיש שם מן מאורות שנראות עשויות ידי אדם. מה מכינים להם מחסה מהרוח? זה מעניין שהגענו בדיוק באותו יום לתאר את הפינגוינים. אתה בדרום אפריקה ואני בדרום אמריקה.
אהבתי את התמונות מהדרך לכף התקווה הטובה.
שמחה שהמפגש עם מיה היה מרגש וזכרה אתכם.
היה לכם אחלה של טיול ובהחלט זה מקום שאגיע אליו לחוותאותו בעתיד תודות לך.
אלפי תודות על כתבה מעניינת ומרתקת עם הרבה הומור , תמונות נהדרות וחבל לי שהטיול הסתיים.
רחל לבון
-
מילות סיום...רובי, איזה סיפור נהדר! קראתי בשקיקה! ללא ספק פתחת גם לנו את התיאבון לטיול אפריקאי עם הילדים! מחכים כבר לסיפור הבא... תהנו