למה אתם אוהבים סנאים?
-
לקראת סוף תקופת הנסיעות והחזרה לשיגרה, חשבתי שאני אעורר דיון הרבה יותר פילוסופי מאשר השרשור של רבקה על חווית המטייל:
אני עוקבת אחרי סיפורי הטיול בפורום הזה, ובכולם חוזרת כחוט השני התלהבות בלתי-פוסקת מסנאים (סנאיות??).
למה??
אני זוכרת שבילדותי בניכר אכן היו סנאים, ואני ואחי אהבנו אותם, כי גדלנו על סיפורי ביאריקס פוטר, אבל היינו ילדים והיו עוד כל מיני חיות שאהבנו להאכיל אותם באותה מידה.
אח"כ כשגרתי בארה"ב אז היו הרבה סנאים, ממש באזורי המגורים שלי, וגם אני וגם השכנים התייחסנו אליהם כמו אל מכרסמים חצופים ושחצנים עם שיגעון גדלות בגלל הזנבות שלהם, וממש דאגתי שאחד מהם יקפוץ מהעץ לתוך הדירה שלנו.
אז אנא פורום נכבד תסבירו לי מה כ"כ מלהיב בסנאים...
-
למה אתם אוהבים סנאים?זה פשוט, ציידת. אני חושבת ששאלת וגם ענית לעצמך. אין לנו בישראל סנאים חצופים אז המפגש עם היצורים האלה הוא התגלמות של פנטזיה מסיפורי הילדים.
-
למה אתם אוהבים סנאים?לי הם מזכירים את הילדות. את היערות סביב לבית הקיט, את הסוכריות שנקראו "סנאי" (שוקולד עם אגוזים). מעבר לזה, ההתלהבות שלי שבהאכלת סנאים בסנט ג'יימס פארק היא מעצם העובדה שאני עומדת באמצע סנט ג'יימס פארק ובמקום לרוץ לסמן V על איזה מוזיאון אני מאכילה סנאים. סנאי כסנאי די לא מעניין אותי.
אהבתי את הנושא לדיון. הרבה יותר מכל שאלת היער השחור

ושיהיה לנו "אחרי חגים" שמח!
אלונה
-
למה אתם אוהבים סנאים?כי הם חמודים והם אטרקציה שאין לנו בארץ
-
למה אתם אוהבים סנאים?למה אנחנו אוהבים סנאים? איזו שאלה משונה

פשוט כי.... איך אפשר שלא?

-
למה אתם אוהבים סנאים?עדן, אני לגמרי איתך!
.לי סנאים מזכירים מקומות מיוערים, ירוקים ושלוים, בדיוק מה שחסר לי כאן....
ובאופן כללי-אילו חיות נוספות קטנות, לא מזיקות, לא מפחידות, פעילות יום, מתקרבות לאנשים ופוטוגניות יש? ברור שאנחנו אוהבים סנאים.
-
למה אתם אוהבים סנאים?חחח איזה שאלה חשובה!
מצטרפת לתשובה - כי אין בארץ. וגם לי הם מזכירים יערות קרירים וליקוט ערמונים מהילדות. הילדות סתם מתלהבות כי הם חמודים.
ובהוואי נתקלנו במקום הסנאים המשוטטים ב... נמיות קטנות. מסתבר שהן הובאו להוואי כדי לטרוף את העכברים שאיימו על מטעי הסוכר, והתאקלמו.
-
למה אתם אוהבים סנאים?אני לא רק אוהבת סנאים אני מאוהבת בהם...תמונה יפה של סנאי יכולה לעשות לי את היום וסנאי אמיתי בכלל. אתם יודעים כמה נקודות זכות בן הזוג שלי מקבל בטיולים לחו"ל כשהוא מאתר לי סנאי במקומות הכי לא צפויים?

הם חיות תחמניות עם זנב מקסים והם מתוקים בטירוף

נהניתי מהם מאוד בארה"ב ובלונדון שהם סופר ידידותיים לאנשים זה בכלל תענוג.
ועצם העובדה שהם תמיד בפארקים או מוקפים בטבע עם ירוק ומים עושה קונטציות טובות.
לסיכום, כבר שנתיים יש לי בובת סנאי גדולה מקש על השולחן בעבודה כדי להזכיר לעצמי למה לא כדאי להתפטר
מצרפת כמה סנאים שצילמתי 
-
למה אתם אוהבים סנאים?כי גם אנחנו גדלנו עליהם בספרים האנגלים ובסרטים של וולט דיסני.
ובעיקר בזכות העובדה שאם אני רואה סנאי משמע אני בחו"ל......

-
למה אתם אוהבים סנאים?ילדות! גרנו מול הפארק העירוני.והסנאים היו באים מהפארק לעצי אגוז בחצר.
פעם אחת אפילו נכנס סנאי דרך החלון , על ענפי העץ הקרוב.היה די מסובך לכוון אותו חזרה לחלון.הסנאי וגם האמא היו בפאניקה.רק אני צחקתי

לאלונה ולכולם ,אומנם וירטואלי,אבל בכל זאת משלוח טעים ולא משמין.יש בחנויות טיב טעם והרוסיות.
-
למה אתם אוהבים סנאים?ציידת,
את מקורית!
גם אני חסידת סנאים ובכלל בעלי חיים, באשר הם.
וזו התרומה שלי מהרוקיס הקנדיים- chipmunk.
לא יודעת האם הוא שייך למשפחת הסנאים, אבל הוא מקסים!!!(נירית בוודאי יודעת!)
התמונה הראשונה שצילמתי ממחישה את מימדיו.
התמונה השניה באדיבות גוגל, בשל זעירותו של החמוד, שהוא בגודל של עכבר, אך דומה לסנאי.
נילי

-
למה אתם אוהבים סנאים?לדעתי, השאלה פחות פילוסופית: דמיינו סנאי שאך ורק החליפו לו את הזנב בזנב עכבר: איחס. נכון?
-
למה אתם אוהבים סנאים?או! סוף סוף דיון רציני בפורום הזה. כל הכבוד!
מזכיר לי סיפור מלפני המון שנים. באחד מטיולינו בארה״ב הגענו למגרש החניה של הויזיטור-סנטר באיזו שמורת טבע. שמנו לב שבתוך כל פח אשפה מונח לו מוט עץ. פשוט מוט עץ ארוך שקצהו מציץ מתוך הפח. פח אחד, ניחא, מישהו זרק שם מוט, אבל בכל הפחים? מסתבר שאלה סולמות הצלה לסנאים... הסנאים היו מטפסים על הפחים, נופלים פנימה ולא יכולים לצאת. הריינג׳רים של השמורה נאלצו לאלתר פתרון...
רק בריאות, ושאלה יהיו הבעיות שלנו

יובל
-
למה אתם אוהבים סנאים?נילי, אכן הצ'יפמנק שייך למשפחת הסנאיים-עליה נמנה גם הסנאי. משפחת הסנאיים מחולקת לכמה "שבטים", אחד מהם הוא השבט של המרמיטות והצ'יפמנק החמודים. גם אנחנו התלהבנו מהם ברוקיז.
אגב, בארץ יודעי דבר טוענים שיש סנאים (זהובים) ספורים בחרמון. אישית אף פעם לא זכיתי לראות, למרות שטיילתי בחרמון לא מעט (סוג של חו"ל, בעצם). בחי פארק בקריית מוצקין מנסים להרבותם ואולי להחזירם לטבע. יש סנאים כאלו בטבע בירדן (גלעד) ואולי נשארו גם בלבנון....
-
למה אתם אוהבים סנאים?חברים, אתם נהדרים. תודה על כל הזכרונות.
נירית - מעניין מאד. לא ידעתי שהיו בעבר סנאים באזור הזה.
פזית - הרגת אותי עם בובת הסנאי! אגב, הרעיון נפלא - אני חושבת שאני אאמץ אותו ואקח מזכרת מחו"ל מהבית לעבודה.
-
למה אתם אוהבים סנאים?שאלתי את הילדים -
הם אמרו שהסנאים מאד מאד אנושיים. שלא כמו חתולים, כלבים וכד' [צריך לזכור שלפחות הילדים שלי רגילים לראות סנאים, כי אנו מבקרים הרבה באנגליה בגלל הקשר המשפחתי - ועדיין יש יחס מיוחד]
ואני מסכימה.
עומדים על שתי רגליים, משתמשים בידיים, נראים מאד חכמים וחמודים -
ושוב, הילדים אומרים - בגלל צ'רלי וממלכת השוקולדה...הסרט עשה כנראה מיתוג טוב לסנאים
-
למה אתם אוהבים סנאים?דוז פואה לאוליב.
נראה לי שזו התשובה הכי מדעית שיכולה להיות:
הם מאוד מזכירים אותנו במבט ובמראה, בהטפלות לכל עובר אורח, בזה שהם לא מפחדים מאיתנו - בני האדם, ובזה שהם מאוד אוהבים לקבל מאיתנו אוכל אפילו מהיד - בקיצור, השעשוע הכי הכי חביב.
ואהבתי את התשובה שאם אני עומדת לפני סנאי סימן שאני בחו"ל...
רבקה
-
למה אתם אוהבים סנאים?איזה שירשור נחמד. אהבתי מאוד את הנושא וכן את התשובות שהועלו.
כמו שאמרו פה גם אחרים לפני, בשבילי סנאי הוא בראש ובראשונה חוץ לארץ.
לפני כחודש וחצי חזרנו ממערב ארה"ב. סנאים לא חסר באמריקה. יש הרבה מאוד ובכל מיני גדלים וסוגים. הבעל, לאורך כל הטיול צחק עלינו שאנחנו מצלמים עכברים ומה יש לנו מהם ובכל זאת כל פעם התלהבנו מחדש. יש בהם משהו מאוד חמוד, בעיקר שהם עומדים על 2 :

לימור
-
למה אתם אוהבים סנאים?כמו שנאמר פה - בארה"ב יש שפע של סנאים וקצת פחות נלהבים כאשר רואים סנאי.
אבל זה עובד גם הפוך - יצאתי פעם לטיול בנווה צדק. באחד הרחובות ראיתי קבוצה של תיירים מתלהבים ומצלמים... קבוצה של חתולי רחוב
שאלתי אותם למה ההתלהבות, הם הסבירו לי שבמקום שהם גרים אין חתולי רחוב, בגלל הקור בחורף.