בחזרה מטיול ביפן - 17 ימים
-
לפני יומיים חזרנו מ17 ימים קסומים בטיול ביפן. אם לפני שיצאתי הרגשתי צורך להודות על כל העזרה שקבלתי בארגון הטיול, עכשיו אני מבינה שללא ההכוונה, העצות הטובות וההמלצות שלכם הכל היה אחרת.
תודה מיוחדת לך רוני, החלוקה בימים בין הערים וארגון הטיולים באזור האלפים...
תודה גם לכל מי שתרם מניסיונו, ועכשיו שאני "אחרי" אשמח לתרום מכל מה שהכרתי ולמדתי..
והדבר הראשון הוא המסר שזה אפשרי ואפילו מומלץ לטייל עצמאי ביפן... מדינה מקסימה, נקייה להפליא, עם אנשים נדיבים, מתורבתים ומוכנים תמיד לעזור..
אני כבר מתגעגעת ובא לי לחזור לשם..
תודה לפורום היקר

דבי

-
בחזרה מטיול ביפן - 17 ימיםדבי ברוכים השבים !
האם תוכלי לפרט המלצות שלך לגבי חלוקת ימים, יעדי הטיסות, לינות ובכלל כל מידע יתקבל בברכה

-
בחזרה מטיול ביפן - 17 ימיםבשמחה !
נחתנו בשדה התעופה בקנסאי ומשם לקחנו רכבת לקיוטו.
בקיוטו היינו 6 לילות בחדר בסגנון יפני, שם היה כל מה שנחוץ, ולא יקר, מאד מומלץ !!! http://COZI JPN room, 1 min from station (דרך Airbnb)
בקיוטו הסתובבנו הרבה, ראינו הרבה מקדשים, טיילנו בשכונות, טיילנו באופניים, וגם יום אחד נסענו לנארה, יום אחר להימג'י (הקסטל מרשים ביותר !!!!) ולקובה, ויום אחר באראשיאמה גם מקסים ומומלץ מאד !
מקיוטו בבוקר מוקדם לקחנו רכבת לטאקיאמה, הסתובבנו שם יום שלם, ולמחרת אחרי השוק בוקר (שלא היה משהו אולי כי ירד גשם), לקחנו אוטובוס לשיראקאוא-גו , השארנו את המזוודות בלוקרים והסתובבנו כ5 שעות (מקום יפיפה !!!!) ולקחנו שוב אוטובוס לקאנאסאוה. הגענו לקאנאסוה בערב, הסתובבנו קצת ולמחרת כל היום. יש הרבה מה לראות בקאנאסאוה יש גנים יפיפיים והאנשים מקסימים. למחרת בבוקר מוקדם נסענו ברכבת לטויאמה ומשם לטור טאקאיאמה-קורובה. מומלץ מאד !!!!!!!!
סיימנו את הטיול סביב השעה 4 וחצי ונסענו משם ברכבת למאטסומוטו. עוד עיירה נחמדה מאד, עם קסטל יפה -אבל פחות מרשים מהימג'י- בערב נסענו לטוקיו.
בטוקיו היינו 6 לילות נוספים. חרשנו את העיר כמה שיכולנו, יום אחד נסענו לניקו שהחזיר אותנו לאווירה שהיתה בקיוטו - ומאד נהננו- וחיפשנו באינטרנת מתי יהיה יום בהיר עם ראות טובה ובחרנו באותו יום להגיע להקונה. קנינו את את הפאס להקונה (מומלץ) וזכינו לראות את הר פוג'י !!!! אומנם לא מושלג אבל ראינו אותו.
יכול להיות שהיה אפשר להוסיף עוד מקומות לטייל בהם, לנו היה טוב איך שזה היה. הספקנו הרבה מאד, כל יום היה עמוס אבל נשאר גם קצת אוויר שאפשר לנו להסתובב סתם ו"לנשום" את המקום.
למי שמתעניין מומלץ ביותר לבקר את מוזאון ג'יבלי !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אני כבר חולמת על הטיול הבא

-
עלות?יכולה לפרט?הקיץ נבא אני מתכנן סוף סוף לטוס לשם ..
את יכולה לעזור בקצת מידע לגבי עלויות ?
לינה ?תחבורה?טוקיו ?אוכל ? בדיוק אני רוצה להעלות שאלה בפורום
-
עלות?יכולה לפרט?מבחינת עלויות זה תלוי באופן הטיול שמתכננים. אנחנו סידרנו מקומות לינה מראש, השתמשנו ב Airbnb וב Booking.com שניהם מומלצים, אפשר למצוא מקומות לינה בהתאם לטעם ולתקציב שרוצים. בקיוטו היינו בדירה עם כל מה שנחוץ 6 לילות ושלמנו 91 $ ללילה (הקישור רשום למעלה), בטוקיו Hotel Listel Shinjuku
552 $ עבור 6 לילות, בעיירות באזור האלפים שלמנו בממוצע בין 70-80 $ ללילה.
עלות התחבורה אפשר לבדוק מראש ב Hyperdia. וכמו שהמליצו לי אני גם ממליצה לחשב מראש כמה יעלו כל הנסיעות ברכבת ולהחליט האם כדאי לקנות את ה JRPass. אנחנו לא קנינו, שלמנו על כל הנסיעות 300 $ לכל אחד (ה pass עולה קצת פחות -280 $-) אבל לא רצינו להיות מוגבלים ולרכז את כל הנסיעות ב7 ימים ברצף. אומנם היינו צריכים לקנות כל פעם כרטיסים אבל גם לא היינו מוגבלים לנסוע רק ברכבות של JR.
בטוקיו ובקיוטו נסענו ברכבת התחתית ובאוטובוסים, 140-170 יאן לנסיעה. כדאי לקנות את הpass היומי גם לרכבת התחתית וגם לאוטובוסים כשמתכננים מראש את המסלול, עולה 500 יאן ליום ואפשר לנסוע כמה שרוצים.
הכניסה לאתרים ומקדשים משתנה בהתאם לאן הולכים, שלמנו בין 400 ל1100 יאן כניסות למקדשים, קסטלים, גנים. מוזאונים יותר יקר אפשר לברר מראש באינטרנת.
אנחנו קנינו ארוחות צהריים בסופר, יש מגוון של אפשרויות, מוכרים מגשים עם אוכל מוכן טעימים מאד שעולים בין 350-500 יאן למנה. ובערבים הלכנו למסעדות ושלמנו בממוצע 1000 עד 1500 יאן לאיש. במסעדות יותר יוקרתיות שלמנו +- 2000 יאן לכל אחד. ארוחות בוקר בין 400 ל500 יאן כל אחד.
-
עלות?יכולה לפרט?120 ש״ח לזוג ארוחה במסעדה יוקרתית?
-
עלות?יכולה לפרט?הכוונה "יותר יוקרתי" מהמסעדות העממיות..
למסעדות יוקרה של ממש לא יודעת מהם המחירים
-
עלות?יכולה לפרט?כמה חידודים לגבי הנסיעות בטוקיו.
נסיעה אחת במטרו וב-Yamanote line בטוקיו מתחילה מ-160 ין, ויכולה להגיע ל-350-400 ין, תלוי מאיפה יוצאים ולאן נוסעים.
לא בטוח שכדאי לקנות את הפאס היומי בטוקיו. פאס כזה עולה 800 ין לשתי חברות המטרו הגדולות בטוקיו, וצריך לחשב אם הנסיעות המתוכננות לאותו יום בטוקיו מצדיקות את קנייתו. יש עוד פאסים יומיים (למשל, רק לאחת מחברות המטרו), אבל זה אותו עיקרון.
מה שכן מומלץ לדעתי, זה קנייה של כרטיס נטען (suica או pasmo) שאמנם מקנה רק הנחה מזערית בכל נסיעה, אבל הוא הרבה יותר נוח לשימוש מאשר קניית כרטיס בכל כניסה לתחנה.
-
עלות?יכולה לפרט?אם נוחתים בטוקיו וקונים בשדה כרטיס רכבת העירה - אפשר יחד איתו איתו לקנות גם פס לרכבת התחתית ליום אחד עד שלושה. לא זוכר את המחיר אבל זה הפס המשתלם ביותר לנסיעות בעיר.
-
עלות?יכולה לפרט?מה לגבי הכנסת תרופות בדקו לכם אישור מרופא או שזה "בלוף" קראתי איפה שהו שדווקא כדור נגד אלרגיה הוא בעייתי וביפן הוא הכי נדרש מבחינתי גם צמחיה ומאכלי ים.
-
עלות?יכולה לפרט?לא בדקו תרופות בכניסה ליפן, לא נדרשנו גם להצהיר על הכנסת תרופות.
-
עלות?יכולה לפרט?