צל אם זה וקיצבהיל
-
שלום לכולם,
אנחנו כמה חברים גולשי סנובורד ברמה בינונית, מתכננים לסוע בפברואר לאוסטריה. האם משהו היה בצל אם זה או קיצבהיל ויכול להגיד אם הם מומלצים (אנחנו אוהבים גם לרדת הרבה מהמסלולים).
תודה
גד
-
צל אם זה וקיצבהילתסע לקיצבהיל.
צל אמ זה אתר קטן יחסית
-
עוד מידעצל אם זה הוא אתר בינוני בגודלו, לא קטן, אך ייתכן כי הוא לא יספיק לגוון לשבוע שלם. מצד שני, אני מכיר אתכם, החברה עם הבורדים שאוהבים להגיע לפארק שלג ולהתקע שם יום שלם. אז אם אתם אוהבים קצת OFFPISTE וקצת פארקים, זה בסדר.
קיצבוהל, טיפה יותר גדול, אך לקיצבוהל יש את היתרון כי בסמיכות יש את האתר השכן SKIWELT שביחד נותנים כ-400 ק"מ של מדרונות.
אז לא צריך לפסול את צל אם זה, אפשר גם קיצבוהל, ואפשר גם קיצבוהל עם תוספת.
-
עוד מידעאנחנו כנראה נהיה בקפרון והתלבטות היא אכן מה לעשות בנוסף לאתרים של קרחון קפרון וצל אם זה כי לפי בדיקתינו ב 3-4 ימים אנחנו מסיימים אותם עם עודף?
אדוארדו מה יש לך להציע לנו עוד קרוב לאיזור? זאלבאך? או יש משהו יותר קרוב ואטרקטיבי?
-
SAALBACH HINTERGLEMMזאת אפשרות טובה מאד מכל הבחינות. באמת קרובה (אפילו על בסיס יומי הלוך חזור).
אישית לא גלשתי בזלבך, אלא רכבתי על אופניים והאזור יפה.
מי שגלש שם והיה מאד מרוצה היה מסלול אדום.
בכל אופן, אם אתם גולשים טוב, יום אחד יספיק לקפרון, 2-3 לצל אם זה. (אתר נופי מאד יפה). תלמדו איפה ריכוז המתחילים ותמנעו מלהגיע לאזורים אלה. באופן קיצוני, אזורי הלימוד עמוסים מאד, ואילו באזורים מרוחקים אתה לבד על המסלול. חפשו את המסלולים המבודדים (ויש כאלה).
ותשלימו בזלבך. מובטחת חופשה מצוינת ומגוונת. חד משמעית.
-
צל אם זה וקיצבהילצל אמ זה לא מתאים ממש לסנובורד לדעתי. גם האתר השכן, קפרון גם מכיל הרבה מעליות גרירה/כפתור.
צל אמ זה אתר די קטן, לא הייתי קורא לו ביינוני. גם מאוד נמוך מה שמשפיע על רמת השלג וכמות המסלולים הפתוחים. העיירה מאוד נחמדה ויפה.
בהתלבטות בים שני האתרים לחלוטין הייתי ממליץ על קיצבהיל. אך אם היית מרחיב את האפשרויות, סנט אנטון הוא גן עדן לסנובודיסטים.
-
צל אם זה וקיצבהילבשנה שעברה הייתי ב- Saalbach בתחילת מרץ ובגלל מזג אוויר חמים הרחבתי את ה- PASS כך שכלל גם את Zell Am See וגם את Kaprun. זה גרושים (12 יורו אם אני זוכר נכון) וממש שווה.
מרחק הנסיעה באוטו הוא כ- 20 דקות בין Kaprun לאיזור Saalbach. ב- Saalbach יש מגוון גדול של מסלולים ובימים שגלשתי שם מאוד נהנתי, מתאים מאוד לסנובורד.
למרות זאת, את רוב השבוע ביליתי דווקא ב- Kaprun, בעיקר בגלל תנאים ברמה אחרת על הקרחון מכל האיזור. זה נכון שיש שם TBars וגם כאלו ממש ארוכים. אבל הם לא רבים ובהחלט אפשר להמנע מהם (זה מה שאני עשיתי רוב הזמן).
מה גם שבעונה זו (שכבר התחילה שם
) התחילה לעבוד מעלית חדשה שמאוד עוזרת להגיע לראש הקרחון (מה שבעבר הצריך שימוש ב- TBar או לחילופין בקרונית). הפארקים שם גם ממש טובים.בקיצור, יש מלא אופציות באיזור ואתם באים באמצע העונה כך שלא יהיה חסר איפה לגלוש.