טיול חורף ללפלנד-פינלנד
-
שלום אנשים יקרים .
לאחר התייעצות עם כמה אנשים בפורום, החלטתי להזמין כרטיסי טיסה ללפלנד באזור חודש פברואר כדי לחוות את החוויה הייחודית של הזוהר הצפוני ולחקור את כל מה שהמקום המדהים הזה מציע .
הטיסה שלנו עוברת דרך מוסקבה והלסינקי ולבסוף אנו מגיעים לרובניימי כשאנחנו נשארים בין 4-6 שעות בכל עיר בין הקונקשנים.
אחרי שחיפשתי הרבה על מסלולי טיול, ערים וכפרים לשהות בהם , הבנתי שרוב האנשים הולכים על אותן האטרקציות..
אשמח לדעת אם יש דברים מומלצים מעבר לדברים הרגילים כמו הבית של סנטה קלאוס , שוברת הקרח, טיולים כלבים ואופנועים ..וכמובן איך מגיעים אליהם.
האם יש מקומות יפים לראות ששווה להגיע אליהם ומקומות מומלצים לשהות בהם את הלילה ( יש לנו סה"כ 8 לילות)
ואחד הדברים שיותר מדאיגים אותי הוא מאיפה מתאפסים על ביגוד מתאים לכל התקופה שלנו במקום...(כי נישמע שהמקפיא שלי חם יותר מהטמפרטורה הרגילה במקום).
תודה מראש.
לאון
-
טיול חורף ללפלנד-פינלנדהרוב נוסעים בקבוצות מאורגנות שמספקות את כל הציוד הנדרש.
אם אתה בוחר לארגן הכל לבד, תבדוק עם מפעילי האטרקציות אם הם נותנים גם ציוד חם.
חשבת איך להתנייד ממקום למקום?
-
-
טיול חורף ללפלנד-פינלנדהיי לאון,
יכול להיות שזה כבר לא רלוונטי כי הטיסות שלכם כבר מוזמנות. בכל זאת, הנה עוד אופציה לטיול עצמאי ללפלנד למקום פחות המוני מרובניימי:
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/th-1200246/prevloaded -1/start-0
בהצלחה!
יובל
-
טיול חורף ללפלנד-פינלנדלגבי ביגוד-אם תרגישו שקר לכם מדי , תמיד ניתן לשכור ביגוד מחמם לתקופה. אנחנו אישים ממש לא הרגשנו צורך. חשוב להצטייד במעיל טוב וכפפות טובות. מעבר לכך היינו עם גינס, נעלי ספורט עם זוג גרביים אחד, ובלי שום גופיה טרמית. חלק יגידו שאנחנו משוגעים אבל לנו זה הספיק.
כשהולכים לפעילויות כמו ספארי אופנועים, כלבים , דייג וכו, החברה המפעילה נותנת ביגוד מתאים
מקומות מחוץ למסלול הרגיל?? עשו כמונו-שכרו אופנוע שלג למספר שעות מכובד.אנחנו שכרנו ל 24 שעות החל מהצהרים ועד הצהרים למחרת וכך יכולנו לעשות טיול גם ביום וגם בלילה . פשוט בוחרים כיוון ומתחילים לנסוע. בסופו של דבר הכי יפה שם זה הטבע כמו שהוא, וכך אפשר לראות אותו בכייף. לראות איילים בטבע ולא בחווה זה הרבה יותר מדהים.
לפלנד זה אחד הטיולים המדהימים והמיוחדים ביותר שעשינו .. תהנו מכל רגע!
יש באתר כתבה שלי עם המלצות. מוזמן לקרוא ולשאול עוד..
-
טיול חורף ללפלנד-פינלנדהיי סאנצ'ו ,
אני החלטתי לקחת את הטיול הזה על עצמי..
לאחרונה יצא לנו לעשות טיול מושלם בסקוטלנד ואירלנד ולהיעזר באנשים במקום כדי לגלות על מקומות מיוחדים לראות, מאוד נהנינו אז החלטתי ללכת על אותו העיקרון גם הפעם...(אני מקווה שזה לא מעשה טיפשי).
מעבר לזה גם הבנתי שמגיעים לכל המקומות שיש לראות בקלות יחסית ואם זה אומר לשכור רכב כדי להתנייד....אני בעד.
בקשר לבגדים .. הבנתי שיש אאוטלטים של למטייל ברחבי הארץ, מצאתי אפילו אחד קרוב לבית ברעננה ואמורים להיות בחנות בגדים בהנחות רציניות, אז ניראה לי שווה בדיקה
. -
טיול חורף ללפלנד-פינלנדתודה רבה רונן !! יצא לי לקרוא את שני המאמרים וזה באמת הכניס לי עוד עניין ורעיונות.
ברור שאפרסם כאן את כל הטיול ואספר על חוויות ודברים מיוחדים..תודה על העזרה
-
טיול חורף ללפלנד-פינלנדהיי יובל,
לקחתי לעצמי את הזמן כדי לשבת ולקרוא על כל הטיול שלכם ולמען האמת, אם היו לי ספקות עד עכשיו האם הולך להיות טוב\לא טוב , עכשיו אני בטוח שזאת אכן הבחירה החכמה לטיול והולך להיות מיוחד ברמות.
אנחנו אומנם מגיעים לרובניימי, אבל המקום היחיד שסגרתי בו מלון נכון לכרגע הוא INARI ,בדיוק כמוך , אני לא בעד מקומות עם יותר מידיי אנשים וגם אנחנו מחפשים את השקט, במיוחד שמטרת הטיול העיקרית היא לראות את אורות הצפון שעד כמה שהבנתי, כדאי להצפין כמה שיותר בשביל זה.....
מה שהצלחתי להבין ממה שכתבת זה שהכי חשוב זה להשכיר אוטו כדי להגיע למקומות מבודדים...
אתם השכרתם את הרכב דרך חברה ישראלית או עדיף מחברה מקומית?
והאם כדאי להזמין את כל מקומות הלינה מראש או להשאיר דברים פתוחים ולסגור מקומות "על הדרך"?
תודה רבה!!!