לו"ז ל-21 ימים ביפן
-
שלום לכולם,
מדובר בטיול של שני חברים במהלך אפריל (יחד עם פסח). התאריכים ככל הנראה יהיו 8-29 באפריל. אחרי שקראתי רבות על האטרקציות החלטתי באופן יחסי להמעיט במקדשים וטיפה יותר להתמקד בטבע ולנסות לברוח מההמולה בערים הממש גדולות, למרות שאנחנו מוגבלים בזמן קצר יחסית. הייתי מעדיף לטייל יותר בטבע בשמורת Kamikochi אבל ככל הנראה עדיין קר מדי באמצע אפריל. לכן, החלטתי לתת כמה ימים לקיושו, בעיקר כדי להגיע לYakuchima.
בינתיים הסדר פחות קריטי אלה יותר היחס בין הימים והיעדים. זה מספר הימים שנתתי לכל אזור/יעד:
טוקיו - 5 ימים
אזור 5 האגמים של פוג'י (Kawaguchi Lake) + פארק Fuji Q - יומיים
קיוטו - יומיים
אוסקה+הימג'י- יומיים/שלושה
הירושימה+מיאג'ימה - יומיים/יום וחצי?
קיושו - 4/5 ימים - יאקושימה, קאגושימה, בדרך נעצור בOkayama + יעד נוסף בקיושו ככל הנראה
+ יומיים של הגעות ונסיעות.
דברים שחבל שאני לא מספיק: אזור Kanazawa, האלפים היפניים (שנראה שקרים מדי), ניקו שהחלטתי לוותר לטובת מקדשים אחרים.
אשמח להמלצות על יעדים במסלול הנסיעה שלי שפספסתי והערות כלליות בנוגע למסלול. תודה!
-
לו"ז ל-21 ימים ביפןמסלול מעניין, ומעניין שאתה מכניס את קיושו.
אם התקציב מאפשר הייתי שוכר רכב בקיושו (מהירושימה או מפוקואוקה וחזרה במסלול מעגלי), ומוסיף גם את אזור סאגה בצד הצפוני מיד אחרי פוקואוקה, את איבוזוקי שעל יד קגושימה ואת הר אסו ועיר ה"קיטור"בפו בצד הצפון מזרחי של האי.
מצד שני, יאקושימה (לא הייתי) עושה רושם של אחד המקומות היפים ביפן שמצריך לא מעט טרקים שעלולים לקחת לך את כל הזמן של קיושו. אולי תשקול להגיע לשם בטיסה מהונשו.
אכן, ב 21 ימים זה או קיושו או האלפים, אם העוגנים טוקיו-קיוטו-הירושימה הם must.
האלפים לא קרים מדי באפריל. יש גם יתרון לטיול שם שכן סביר שתפגוש שם את פריחת הדובדבן. מסלול קורובה-טאטיאמה נפתח באמצע חודש אפריל והוא מהמם עם כל השלג שעדיין יושב שם (תמונה אחת להמחשה).
-
לו"ז ל-21 ימים ביפןתודה על ההמלצה. קודם כל, העוגנים מבחינתי הם טוקיו, קיוטו ואוסקה. הירושימה היא בעיקר בשביל מאג'ימה, אבל אם אמצא משהו שידליק אותי יותר אני מוכן לוותר על הירושימה. גם כי זו עצירה בדרך לokayama.
בנוגע לTateyama Kurobe-
אני פחות מחפש שלג ממש אלא יותר נופים ירוקים רטובים כמו קמיקוצ'י (שהבנתי שמאוד קר באפריל).
קיושו זו אפשרות טובה למתוח את השימוש בג'ארפאס. לא בטוח שניקח רכב. שוב המטרה העיקרית זה להגיע ליאקושימה היפיפה.. אני לא חושב שאספיק לעשות משהו משמעותי בקיושו, בעיקר קאגושימה ויאקושימה. אלה אילוצי הזמן לצערי, למרות שברור לי שקיושו זכאית לטיול בפני עצמה.
ראיתי את הקישור שהוספת ובגלל שיקולי תקציב אני לא חושב שזה שווה את זה. הג'רפאס מאפשר להגיע מאוסקה לקאגושימה בפחות מחמש שעות! וזה ללא תוספת תשלום. קשה לי לשים 1000 ש"ח נוספים בשביל לחסוך שעתיים שלוש
.
מה דעתך בנוגע לאגם ליד פוג'י, כדרך לראות את ההר+פארק השעשועים+לטעום עיירת אונסן?
ועוד שאלה - האם זה נורא שאני מפסיד את ניקו? האם המקדשים שם כל כך יותר מיוחדים על פני מה שאראה בקיוטו?
-
לו"ז ל-21 ימים ביפןאני ויתרתי על ניקו ואני חי נהדר עם זה.
אתה תראה המון מקדשים במקומות אחרים .
אל תוותר על יום בהירושימה. ההיסטוריה של המקום , העובדה שזה מקום בו קרתה טרגדיה עולמית חד פעמית הופך את העיר למקום שלדעתי חשוב לבקר . מעבר לכך מרשים מאוד לראות איך העיר השתקמה והפכה לתוססת ונחמדה למדיי.
-
לו"ז ל-21 ימים ביפןמצטרף לאורי הן בעניין ניקו והן בענין הירושימה, ואני הייתי בשתיהן. הירושימה היא חובה למבקר ביפן, איך לא?
לגבי פוג'י - לא הייתי בגלל מזג האויר.גם לא השתעשעתי הפארק.
עיירת אונסן? מה זה? בכל מקום ביפן יש אונסן ולטעמי אונסן מעניין יהיה כזה שמשרת את הציבור הרחב ולא רק את באי בית המלון שבו נמצא.
האונסנים היותר מקוריים זה אלו שממש יושבים על נביעה חמה (נפוצים בבפו), למרות שיש כאלה בבתי מלון שהם מאד מפוארים ומפנקים.
-
לו"ז ל-21 ימים ביפןאעבור באמת בהירושימה. זה גם ככה בדרך דרומה לקיושו. כנראה שאוותר על ניקו.