טיול לפלורידה בפסח
-
שלום רב, אנחנו משפחה הכוללת זוג, ילדה בת 5 וילד בן 2.4 (יהיו בפסח). חשבנו על נסיעה לפלורידה בפסח (אמצע אפריל). המסלול בגדול- מיאמי, אורלנדו, קיי ווסט, שיט (לאוו דווקא בסדר הזה). אנו מתלבטים מ-2 היבטים: הראשון- מזג האוויר- פוחדים שלא יהיה מספיק חם והשני המשמעותי יותר- הילד הקטן יהיה בן 2.4 וחוששים שהוא קטן מידי ולא מתאים כל הסיפור של הפארקים, שיט והמעברים בין המקומות.
מה אתם חושבים?
-
טיול לפלורידה בפסחאני אתייחס לילד הקטן
הוא יהנה
אני הייתי עם בת שנתיים וחצי בטיול בפלורידה (היא הייתה אז ילדה יחידה) כולל אורלדנו ואיזור מיאמי והיא בהחלט נהנתה.
אבל - חשוב לזכור שהטיול חייב להתאים לה. למשל אני בכלל לא בטוח שהייתי משלב את קי ווסט בגלל הנסיעה הארוכה (אני בזמנו ויתרתי בעיקר מהסיבה הזו). וגם המתקנים בדיסני וכו' צרכים להתאים.
חשוב לזכור שבן ה-5 כבר יכול וירצה יותר דברים. מה שאומר שתצטרכו להתפצל לא מעט בפארקים ובכלל בגלל שניהם, וזה עוד לפני פיצולים שנובעים מהעובדה שאולי אתם רוצים לעשות דברים "של גדולים".
אני לא רואה בעיה עם נושא של 4 מלונות. ברור שלא תענוג, אבל לא סוף העולם.
כאמור - הייתי שוקל לוותר על קי ווסט.
בכל מקרה, אני בטוח שכולם יהנו.
-
טיול לפלורידה בפסחהי אנחנו היינו לפני 4 שנים בניו יורק ואורלנדו. בניו יורק היה כמובן קפוא והיינו עם בגדי חורף מלאים וכשעברנו מניו יורק לאורלנדו עברנו ממש מחורף לקיץ והינו אפילו בפארק מים.
-
טיול לפלורידה בפסחהיי
אנחנו עשינו טיול כמעט זהה בתקופה דומה. הקטן שלנו היה שנה ושמונה חודשים.
השייט, אורלנדו ואברגליידס היו נהדרים, גם בשביל הקטן, מצד שני אכן נמנענו מאזור קיי ווסט כי לא רצינו להכביד נסיעות ארוכות. המרנו זאת באזור Naples בואכה סניבל איילנד וסנט פטסבורג - והיה שם נפלא (איסוף הצדפות היה אחד האטרקציות הגדולות בטיול)
לגבי פארקים - ממליץ להתמקד בעיקר בפארקים של דיסני ומתוכם אל תוותרו על אנימל קינדום ותשקלו יומיים במג'יק כדי לרווח את הביקור שם (באחד הימים לתכנן כך שתשארו להופעות הסיום שהן יחסית מאוחרות).
מומלץ מאד מאד להימנע מלהגיע לאורלנדו בשבוע לפני ואחרי פסחא כמו גם בשבועיים של חופשת האביב (ספרינג ברייק) של מדינת פלורידה - וכך תקבלו את השילוב המנצח של מזג אוויר מעולה ופארקים בתיפקוד ושעות פתיחה מלאות ועדיין לא עמוסים.
וטיפ אחרון לגבי הפארקים - תסתובבו עם שני טיולונים (אנחנו הבאנו אחד מהבית, ואחד היה בוילה ששכרנו, אם אין אז תשכרו/תקנו רק לשבוע הזה - לגדולה יהיה היכן לנוח, וכשתרצה ללכת העגלה תשמש כמנשא לתיקים, מים ואוכל
מזג האוויר היה משגע באזור פלורידה.
בשלושה שבועות שהיינו בפלורידה ובקרוז היה לנו גשם לשעה אחת בלבד, ולא היה אפילו יום אחד של חום מעיק או לחות. ברור שבערב צריך בגדים ארוכים, אבל במהלך היום לרוב היינו בקצר, כולל בחוף הים.
בימים האחרונים של הטיול היינו בג'ורג'יה, ושם כבר היו לנו כמה ימים קרים מאד
-
טיול לפלורידה בפסחלגבי מזג האויר בפלורידה - התקופה מתאימה, מנסיון. גשם יכול לרדת (במיוחד אחר הצהרים) בכל עונה.
לגבי גילאי הילדים, זה ענין אישי. הנסיון שלי הוא שבגיל הזה כל מגלשה שכונתית, פינת ליטוף, או ברוז שאפשר להאכיל באיזה אגם - יגרמו להם הנאה חינמית לפעמים הרבה יותר ממתקן כלשהו בפארק שעשועים יקר, למרות שיש מתקנים גם לגיל הרך.
יש סיכוי גבוה, שברבות השנים הם לא יזכרו שום דבר מטיול כזה (פרט למה שהם יראו בצילומים) וממילא תרצו לטייל עימם לשם פעם נוספת בגיל מתאים יותר כמו בר/בת מצוה וכד'.
לכן כדאי אולי לשמור טיול כזה לגיל ה-עשרה.
זוהי כמובן הבעת דיעה אישית שלי ולא בהכרח נכונה לכל משפחה.
-
טיול לפלורידה בפסחפסחא השנה יוצא במרץ (27/3/16)
ספרינג ברייק בפלורידה יוצא במרץ (לרוב המוסדות בתחילת החודש).
מצ"ב לינק
http://www.calendar-12.com/holidays/easter/2016
-
טיול לפלורידה בפסחאמצע אפריל לא מבטיח מזג אוויר חם (היינו ב-2010 והיה בסביבות 15 מעלות ואף פחות), אבל לטעמי זה דווקא מבורך, כי אפשר לטייל כל היום בלי להזיע, חשוב במיוחד באיזור פלורידה.
כמובן שלגילאי ילדיכם מומלץ בעיקר דיסני (מג'יק קינגדום, אין טעם לבזבז זמן וכסף על אפקוט). הייתי חושב על פארק המשלב חיות (ספארי).
נצלו את אפשרות ה-Child swap, היכן שרלוונטי, כדי ששני ההורים יוכלו "לעשות" את המתקן עם הילד.
אם נוסעים דרומה, ביצות האברגליידס עשויות להיות חוויה מעניינת למדי, רק חשוב לברר אם הילדים (במיוחד הצעיר) יוכלו לשוט בסירות הרחף.
טיולון - אולי כדאי ללכת על טיולון כפול, בת החמש תודה לכם על כך אחרי כמה שעות על הרגליים.
-
טיול לפלורידה בפסחתודה רבה לכולם על התגובות הענייניות והמסייעות.. קיבלנו החלטה לשמור טיול מצוין זה לגילאים גדולים יותר של הילדים. נחפש יעד אחר. שוב תודה.
-
אני דווקא הייתי נוסעת...(מקווה שלא מבלבלת אותכם אם כבר החלטתם)
ראי בסיכום הטיול שלנו
טיילנו עם ילדה בת שש וחצי וילד בן שנה וחצי...
היה מקסים ונהדר
והיה יותר קר ממה שצפוי לכם כי טיילנו בנובמבר דצמבר שהיו קרים השנה יותר מבדרך כלל.
בהצלחה בכל מקרה
יעל