סן פרנסיסקו
-
אנחנו זוג עם תינוקת, דתיים. נוסעים לטייל בקליפורניה. מתחילים בסן פרנסיסקו. נהיה שם 3 ימים.
התיעצות לגבי הלינה והרכב:
האם עדיף לישון בתוך העיר (רחוב לומברד, מוטל) או באיזור שדה התעופה (מלון קטן נחמד ומרווח)?
אם ישנים בתוך העיר - האם לקחת רכב כבר בשדה התעופה או רק לאחר יומיים בתוך העיר (בהתחשב בכך שיש חניה חינם במלון אבל על בסיס מקום פנוי, ואנחנו עם תינוקת וכל הציוד שלה ומזוודות כך שלהגיע משדה התעופה לעיר בתחבורה ציבורית יכול להיות קשה ונצטרך מוניות)?
-
סן פרנסיסקואין תשובה נכונה
בפעם האחרונה (עם 3 ילדים לא גדולים) בחרתי לישון ליד השדה ולהכנס לעיר עם אוטו. אבל צריך להביא בחשבון שחניה בלב בעיר זה דבר מאד יקר ומגיע לסדר גודל של 30 דולר ליום בקלות. באופן כללי לא היו לי פקקים רציניים. כמובן שזה מצטרף גם לדמי השכירות של הרכב.
השיקול שלי היה שבאיזור השדה המלונות יותר מרווחים, ואפשר יותר בקלות למצוא מלון עם מטבחון שהיה חשוב לי.
אפשר לישון בעיר בלי רכב. במקרה כזה תצטרכו מונית מהשדה לעיר (ביציאה שוכרים רכב? או שטסים?) שגם עולה כסף. מצד שני תוכלו לבחור מלון ללא חניה, כולל יותר במרכז (יותר יקר). יש לגם כסא בטיחות למונית? לא מקפידים? או שצריכים למצוא מונית עם כסא (אפשרי אבל לא קל)?
אפשר לישון בעיר עם רכב.
באמת באמת שהכל אפשרי וזו בחירה אישית.
כמה נקודות למחשבה:
1. בהנחה שיוצאים מהעיר עם רכב - האם שכירת הרכב יומיים קודם תייקר, ומשמעותית את מחיר ההשכרה הכולל? כי השכרה לשבוע דומה במחיר להשכרה ל-5 ימים, אז לפעמים יום/יומייפ נוספים בקושי מייקרים, ולפעמים מייקרים מאד.
2. כמה ימים נטו יש בעיר? והאם יש ג'ט לג? (כלומר מתי מגיעים והאם בטיסה משראל). כי 3 ימים יכול להיות 4 לילות, בלי ג'טלג שהם 3 ימים מלאים, ויכול להיות 2 לילות, כאשר ביום הראשון נוחתים ב-4 בטיסה מישראל, וביום השלישי יותאים לדרך ב-10 בבוקר. ככל שיש פחות זמן נטו, מן הסתם חשוב יותר לישון כמה שיותר במרכז.
3. שוב בהנחה שיוצאים מהעיר עם רכב - מתי רציתם לשכור אותו? בבוקר היציאה או ערב קודם? כי זו פרוצדורה שלוקחת טיפה זמן (סדר גודל של שעה עד שעתיים כולל לנסוע לנקודת ההשכרה ולחזור) ואם עושים בערב אז צריךל חניה.
4. מה העלות הכוללת של מלון + חניה + שכירות מול מלון (אחר) + מונית (או שתיים) + תחבורה ציבורית. ברור שהתחבורה הציבורית זה הכסף הקטן.
-
סן פרנסיסקוראשית , כמובן שעדיף לישון בעיר והאזור המועדף הוא במוטלים בלומברד , בוודאי כשמגיעים למס' ימים היציאה והכניסה לעיר עם כל הפקקים מיותרת .
לגבי רכב , הכי נוח בתחבורה ציבורית בעיר כפי שאנו נהגנו למרות שהיה ברשותנו רכב שעמד בחניה במלון בזמן השהות אך מכוון שאתם בהרכב של תינוקת הייתי שוקלת על התניידות ברכב שכור ולא להיטלטל ולהידחק עם התינוקת באוטובוסים ובמוניות ..
-
סן פרנסיסקואנחנו מגיעים לסן פרנסיסקו ביום ג' בצהריים 12:50. כבר הזמנו רכב משדה התעופה. עוזבים את סן פרנסיסקו ביום ו' בבוקר.
האם כדאי לישון במוטל ברחוב לומברד שיש לו חניה (כתוב שזה על בסיס מקום פנוי, אני מקווה שבאמת יהיה), ויש מקרר בחדר, אבל אין מטבחון, וכנראה לא מאד מרווח, או שעדיף לחפש מלון מחוץ לעיר באיזור שדה התעופה שיש לו מטבחון (לפי מה שראיתי לא יצא זול יותר ואולי אפילו יותר יקר...)?
-
סן פרנסיסקואין צורך במטבחון , אם יש מיקרו , מקרר ומכונת קפה או קומקום זה בהחלט מספק ובעיניי עדיף בעיר ולא מחוצה לה , הרבה יותר נוח .
הסביבה ברחוב לומברד הרבה יותר סמפטית ונעימה מללון באיזור כיכר יוניון שמלאה בהומלסים .
בסן פרנסיסקו תזמינו מקום לינה מראש באחד המוטלים ברחוב .
ממליצה לכם על המוטל שאנו לנו בו.
Town House Motel
-
סן פרנסיסקוגם אם הזמנתם רכב, אני די בטוח שאפשר לשנות. לא אומר שצריך רק אומר שאפשר
צורך במטבחון זה עניין אישי. לדתיים הרבה פעמים מטבחון יותר נוח כי מאפשר לבשל מעבר ללחמם, וגם יותר קל אולי להביא סיר כשר מהבית מאשר להכשיר מיקרוגל. אבל זה עניין אישי, ואני בכלל לא דתי (אם כי שומר כשרות במידה כזו או אחרת).
-
סן פרנסיסקועם תינוק רצוי להתנייד עם רכב ולא להגרר בתחבורה ציבורית .
לבד זה סיפור אחר ..
-
סן פרנסיסקולגבי עלות החניה:
יש אפליקציה/אתר מותאם לנייד שמאפשר למצוא את החניון הכי זול באזור
בחלק מהפעמים אפשר למצוא גם חניה ברחוב (חשוב להיזהר מקנסות ולקרוא את המדריך).
לא יצא לי לשלם יותר מ- 15-20 דולר ליום על חניה
לדעתי האישית הרבה יותר נחמד ונוח לטייל עם אוטו.