ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סיכום טיול לניקרגואה

פורום טיולי משפחות
    3
    5
    1730
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • גדליהו מהגרעין
      גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

אני מעלה סיכום מקוצר של נסיעתנו המשפחתית לניקרגואה ( וטיפונת קוסטה ריקה), בפורום מרכז אמריקה,

למי שמעוניין לקרוא, או שוקל להגיע לאזור ( לא חייבים בסגנון שלנו כמובן..) ומי שמחפש אלטרנטיבה לקוסטה ריקה היקרה.

טיול משפחתי ניקרגואה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ציידת ערפדים
        ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

סיכום טיול לניקרגואה

הי גדליהו, איזה כיף של טיול. שינית לגמרי את התפיסה שלי על ניקרגואה. הסדנאות שהזמנת לילדים ממש מעניינות. 

יכול להיות שאני ממש בורגנית (אני באמת מאד בורגנית) אבל האם תוכל לפרט קצת יותר על סגנון הטיול שלכם. חוץ מנסיעה בתחב"צ (יש לי בחילה רק מהמחשבה על אוטובוסים צפופים ולא ממוזגיםblush), במה הסגנון "התרמילאי" בא לידי ביטוי? ולמה בחרתם בסגנון זה - בעיקר מטעמים כלכליים או גם מתוך בחירה עקרונית?

סליחה אבל ההצקה laugh   

• גדליהו מהגרעין
          גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

סיכום טיול לניקרגואה

זו ממש לא הצקה.

ניקרגואה היא אחת המדינות היותר בטוחות כיום במרכז אמריקה- שוב- היא לא שוויץ, אבל רחוקה מאוד מרמת הפשע של גווטמאלה למשל, אותה פוקדים המוני מטיילים.

אין שום צורך לעשות את הטיול הזה בתחבורה הציבורית המקומית- אפשר במוניות או בשאטלים שקיימים עבור התיירים בין כל היעידים התיירותיים המרכזיים, ואיפה שלא קיים שאטל, אפשרי מעיר גדולה להגיע במונית וזה לא יהיה סוף העולם תקציבית.

לגבי הסגנון התרמילאי- הוא מתבטא בשימוש בעיקר בתחבורה ציבורית מקומית, לינה בהוסטלים או מלונות זולים, אוכל שברובו יהיה מקומי וכיוב'- אם כי בניגוד לתרמילאים שאולי חסכו את כל כספם לטיול הזה ורוצים לשמור עליו לכמה שיותר ( או ככה אני הייתי אחרי הצבא/אוניברסיטה), אנחנו יכולים אם נזדקק להוציא יותר על משהו, ובכל מקרה תמיד יהיו אצלנו הסיורים, אטרקציות וכו' שבחרנו קודמים לכל.

למה בחרנו בסגנון הזה- שתי סיבות אחת מעין עקרונית והשנייה תקציבית, המעין עקרונית הוא שמשפחתי היקרה צריכה לחיות עם העובדה שאני לא סובל בתי מלון ונופשונים ליותר מיומיים-שלושה, כמעט את כל טיולי טיילתי עם תרמיל, באופן שאני תמיד מתחכך עם מקומיים . לתפיסתי- המקומות שבזכותם מדינות מתפרסמות הם בד"כ מראות מרשימים, מצטלמים יפה וכו'- והם הנקודות חיבור והתקדמות במסלול- אבל החוויות נשארות דווקא מאיפה שסוטים מהמסלול, או נפגשים בגובה העינים עם המקומיים. והנקודה הזו לדעתי חזקה עוד יותר אצל ילדים ( לפחות מניסינוי האישי).

והסיבה השנייה תקציבית- תקציב הטיולים שלנו מצומצם,וטיולים חשובים לנו, ואנחנו מעדיפים להיות במדינות שבהם נוכל לבחור לעשות את מה שנרצה בלי להסתכל כל הזמן בארנק או לחזור ולגלות שאנחנו צריכים למצוא מאיפה לשלם את מה שהוצאנו ( מה שלא יקרה- כי לא נכניס את עצמנו לטיול כזה....)- מה שאומר פחות לחופש הבא...

• ציידת ערפדים
            ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

סיכום טיול לניקרגואה

תודה על התשובה המלאה והמפורטת. מאד מעניין אותי איך אנשים מטיילים, ומה שנראה סיוט לאחד הוא האושר של השני.

גם אני היגעתי למסקנה שעדיף לטייל יותר ובזול מאשר פחות וביקר, ומאז שהיגעתי למסקנה הזו, אני נהנית מהחיים הרבה יותר wink גם אני בעד לחסוך בדברים מסביב כדי לא לחסוך על האטרקציות עצמן. כמובן שלא תמיד האטרקציות הן בתשלום, ולפעמים כשמוצאים דירה נורא שווה, אז הלינה עצמה הופכת לאטרקציה. לפני שנתיים לנו בצרפת דירה כ"כ שווה שחלק מהכיף היה ללכת לשוק ולבולנזרי ולקנות מצרכים כדי לבשל בבית - אחלה התחככות עם המקומיים!

• karnielr
              karnielr נערך לאחרונה על ידי

סיכום טיול לניקרגואה

תודה - חיכיתי לסיכום הזה...

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון