קניה
-
שלום, אני נמצאת כרגע בקניה ורוצה לדעת- איך הכי כדאי לצאת להר קניה? מדריך מומלץ? מאיפה לוקחים אותו? וגם - איך מגיעים באוטובוס לטנזניה? מזמינים מראש? מאיפה הוא יוצא? תודה!
-
קניההיי,
כדאי להגיע לנניוקי, משם יוצאים לטרק. יש שם המון סוכנויות, תשאלי באחד ההוסטלים שם כשתגיעי, כולם מקושרים לפחות למדריך אחד או שניים. מהמדריך מתארגנים על כל שאר הפרטים.
לפי דעתי בטיפים יש המלצה על מדריך מוכר (לא זוכרת שם), אני לא יצאתי איתו אבל שמעתי שהוא מעולה ומומלץ לקבוע איתו מראש כי יכול להיות שהוא מאוד עמוס...
*עוד משהו- אני מכירה מס' אנשים שעשו זאת עצמאית. זה מוזיל עלויות בצורה משמעותית, אבל לפי דעתי אסור להכנס לשמורה ללא מדריך ופשוט לא שווה את כאב הראש שבארגון, אז מומלץ שלא.
אוטובוסים לטנזניה יש מהתחנה המרכזית בניירובי בRIVER RD. אני אישית ממליצה על ואנים פרטים שבאים לקחת אותך מההוסטל ומורידים אותך בהוסטל בטנזניה (שוב, כל הוסטל סביר בניירובי יכול לקשר אותך)
-
קניההיי,
טיילתי בהר קניה לפני שלושה שבועות. למדריך קראו שם וומבוקו (Shem Wamboko), ואני ממליץ עליו בחום. הוא עובד יחד עם סמי ווהומה, שקיבל לא מעט המלצות באתר הזה. ליצירת קשר עם שם: [email protected], או בטלפון 254-722-946-433. כניסה לשמורה עולה $210 לחמישה ימים, והעלות עבור מדריך (וטבח וסבל אם את רוצה) יכולה להגיע עד $500 לחמישה ימים כולל הסעות, לינה בבקתות, אוכל וכו'. עם קצת מיקוח אפשר להוריד עלויות כמובן.
תהני,
-נועם