ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול חורף לפראג

פורום אירופה
    5
    11
    3847
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Osher_3371631
      Osher_3371631 נערך לאחרונה על ידי

היי כולם, אני ועוד שני חברים מתכננים לטוס לפראג בין ה21-25 לדצמבר בכוונה נבחר תאריך שקרוב ככל הניתן לכריסמס , אבל יש לי כמה שאלות שאשמח לתשובה קודם כל , זה טיול חורף ראשון שאני עושה , אני מחפש אטרקציות יחודיות לתאריכים אלה בפראג , דברים שכוללים את אווירת החג ואת החורף באזור , יש המלצות למי שהיה בפראג בתקופה זו של השנה ? דבר שני , אנחנו חברה צעירים ומעבר לאווירת החג והיחודיות של התקופה אנחנו מחפשים מסיבות , אנשים מכירים מועדונים ומסיבות טובות בתקופה זו ? דבר שלישי ,זה טיול 2 אנשים בו סטרייטים ואילו אחד גיי , מחפשים לחוות קצת את הסצנה הגאה של פראג אבל לא בדברים מוגזמים , דבר שיתן לחוש את הסצנה הגאה בפראג ויהיה בו נוח גם לסטרייטים ( בלי מין וכו ) דבר נוסף , מעבר לאטרקציות היחודיות לתקופה , אני מבקש המלצות גל לאטרקציות בגדר must בביקור בפראג . עוד כמה דברים טכניים , התחבורה הציבורית בפראג ? איך היא ? , בברלין היה מדהים ולא היה דרוש שימוש במוניות , בחרנו את המלון grandior. שיש לו את המטרו בקרבה מעבר לכך , איך המלון למי שמכיר ? דבר אחרון , אנחנו עושים ביטוח חול של ויזה כאל , היא פשוט בחינם , למישהו יש הסתייגויות או המלצות ? תודה רבה , סליחה על כמות השאלות אבל אלו דברים שהכרחיים לי תודה רבה ! לילה טוב

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד נערך לאחרונה על ידי

טיול חורף לפראג

הזמן שבחרתם הוא לא טוב. תקדימו בשבוע-שבועיים. 24.12 זה ערב חג המולד וה-25 זה החג עצמו. זה חג משפחתי וכולם בבית. הרבה שירותי תיירות לא פעילים. זה כמעט המו לבוא לארץ בראש השנה, או חמור מכך, ביום כיפור, כד לספוג את אווירת החגים האלה. השווקים מתחילים בדרך כלל בסוף נובמבר, כך שכל תאריך בדצמבר הוא בסדר. פשוט עדיף שלא יכלול את 24.12-25.12.

העיר העתיקה בפראג היא קטנה ואפשר ללכת ברגל להרבה מקומות. יש 3 קווי מטרו והם מכסים את האזור די טוב. השימוש בסה״כ פשוט ונוח.

אתרי ביקור בפראג - העיר העתיקה היא ממש מקסימה ויפה פשוט להסתובב שם. חוץ מזה, גשר קארל, השעון האסטרונומי, המצודה, מגדל אבק השריפה, כנסיית סנט ויטוס,כיכר ואצלב. בטוחה שלמומחים הגדולים ממני יהיו עוד מקומות להוסיף. מועדונים וכאלה- לא מכירה, לא חיפשנו.

אני עושה לפעמים את הביטוח חינם של לאומי קארד (AIG)  ולפעמים ביטוח אחר. מצד אחד העלות של הביטוח הרגיל היא לא גבוהה למספר קטן של ימים. מצד שני, למעט תאונות דרכים אני לא צופה שאצטרך אשפוזים או דברים כאלה. המטען שלי לא שווה מספיק כסף ומה שנותנים בביטוח החינם מכסה את העלות. כרגע הדבר היקר ביותר במזוודה שלי הוא נעלי ההליכה שלי. אף פעם לא נאלצתי להפעיל את הביטוח.

• Osher_3371631

טיול חורף לפראג

אין שום דבר ביומיים האלה ? ? לא צפה שיפתחו חנויות אבל בכל זאת , שום דבר ?

• שקד
            שקד נערך לאחרונה על ידי

טיול חורף לפראג

יש בעיקר הרבה אנשי בבתים שלהם, אוכלים ארוחות חג. הרבה אתרים יהיו סגורים, התחבורה הציבורית מוגבלת, מסעדות יהיו סגורות וכן הלאה. כמו שבראש השנה יש אווירה יפה של חג אבל רוב האנשים חוגגים עם המשפחות שלהם וכתייר זה לא עוזר לך. אתה יכול למצוא יותר פרטים כאן. אין יתרון להיות שם בין ה-21 ל-25. באותה מידה תהנה אם תהיה בין ה-18 ל-22.

• myny
              myny נערך לאחרונה על ידי

טיול חורף לפראג

מצטרף להודעה הקודמת 24 לדצמבר הוא יום שבתון והכל סגור

תאריכים מומלצים בין 10 ועד 22 לדצמבר החגחגות בעיצומן

לגבי מסיבות וכו "תחפרו" קצת בפורומים וגם בבתי המלון ידעו להדריך אתכם

• נירית
                נירית נערך לאחרונה על ידי

טיול חורף לפראג

שלום,

אם אתם סגורים על התאריכים האלו-

אז דווקא בפראג שוקי חג המולד פתוחים לפחות חלקית גם ביום החג עצמו ועד תחילת ינואר, בעצם.

רוב אתרי התיירות סגורים דווקא ב24.12 ופתוחים ב25.12 . למשל-אתרי הרובע היהודי, המאד מומלצים לדעתי-פתוחים ביומיים האלו , והטירה סגורה ב24. ב25 יש את טיולי הסגוואי החביבים (להתלבש היטב בחורף!).

מצד שני, יש מיסות וקורצנטים ייחודיים לחג, ולדעתי זה כדאי.

חוץ מזה, בפראג יש כל כך הרבה מקומות להסתובבות ולשוטטות-שאפשר לנצל את הימים שבהם אתרים סגורים לשם כך.

התחבורה פועלת בתדירות קצת פחותה, כמו בימי ראשון. יש מסעדות פתוחות ואחרות סגורות. רוב הפאבים פתוחים ויש אפילו pub crowl שיכול להיות אטרקטיבי לצעירים.

אז נכון, אולי אלו ימים שקטים יחסית, אבל לא הייתי משווה ליום כיפור בארצנו הקדושה...

עוד על קריסמס בפראג כאן וגם כאן.

מאד ממליצה גם על רכישת ספר של שיחור או העולם. מידע מרוכז וממצה על אתרי התיירות, ואפשר לקרוא אפילו במטוס....

• Osher_3371631

טיול חורף לפראג

קודם כל תודה רבה על התשובות ! אבל היו כמה סתירות... ב24 פתוח ? עד איזה שעות ? בחמישי הטיסה שלנו גם ככה ב11 בבוקר אז הוא פחות מעניין , לעומת זאת ה24 קריטי , חבל שהכל יהיה סגור , וקצת בעייתי לשנות עכשיו כי חתמנו חופש בצבא וזה בעיתי לשנות כרגע

• נירית

טיול חורף לפראג

חלק -כנראה רוב האתרים בפראג סגורים דווקא ב24/12.

לגבי כל אתר צריך לבדוק נקודתית מול האתר ברשת שלו.

המבנים ההיסטוריים בטירה סגורים ב24 וב25 פתוחים בלוז של החורף.

האתרים של המוזאון היהודי, כמו בית הקברות המרשים, בתי הכנסת וכו'-פתוחים בכל ימי החג, לפחות על פי האתר, ושוב בלוז של חורף.

תבדוק באתרים הקודמים שצירפתי ותחפש את האתרים ברשת של האטרקציות שאתם רוצים להיכנס אליהן-וכך תוכל לבדוק מתי פתוחות . אישית-הייתי שולחת מייל כדי לוודא, גם.

• Osher_3371631

טיול חורף לפראג

תגובות נוספות ?

• EuropeanTraveler
                        EuropeanTraveler נערך לאחרונה על ידי

טיול חורף לפראג

בחרתם  תקופה יחסית "מתה". כל שמחת החיים ושווקי הכריסמס פועלים עד חג המולד (24-25 בדצמבר). אח"כ שומם.

לא כדאי לפספס את כיכר ואצלב, כיכר העיר העתיקה, גשר קארל וכמובן שיטוט מהנה בעיר העתיקה. עיר מהיפות שהייתי בה!

• נירית

טיול חורף לפראג

"כל שמחת החיים ושווקי הכריסמס פועלים עד חג המולד (24-25 בדצמבר). אח"כ שומם."=זה נכון להרבה ערים ועיירות אירופיות, אבל דווקא בפראג שוקי החג פתוחים עד תחילת ינואר. ראה האתר שקישרתי אליו.

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון