בהוטן
-
מישהו היה בבהוטן לאחרונה ויכול לייעץ? מתעניינת גם באפרויות של התנדבות שם. תודה!
-
בהוטןאהלן,
כן, הייתי מספר פעמים בבהוטן ויש כאן בפורום נוספים שהיו.
תשאלי שאלות ונענה...
-
בהוטןהאם חייבים לטייל בה רק בליווי מדריך בעלות של כמה מאות דולר ליום?
האם הטיול מאורגן או שמניתן לטייל בה בצורה עצמאית?
-
1. 2; 2.1.חייבים לטייל עם מדריך מוסמך על ידי הממשלה. העלות הלא נמוכה [אם כי לא היסטרית, אם משקללים את כל המרכיבים] כוללת את המדריך, הנהג, התחבורה, בתי המלון, הארוחות, והכניסה לאתרים. בעצם זה כולל הכול חוץ מתשר למדריך ולנהג, ושתייה שאיננה מים. גם בטרקים הכול כלול - הציוד, בהמות המשא או הסבלים, האוכל וכן הלאה. אם רוצים לאכול במסעדות שלא נכללות ב'תוכנית הרשמית', למשל במסעדה השווייצית המצויינת באיזור עמק בומתאנג, אז לפעמים צריך לשלם בנפרד. וכך גם בכל הנוגע לאטרקציות מיוחדות כמו אמבטיית אבן.
את מבנה הטיול מארגנים מראש עם הסוכנות שבוחרים. בסופו של דבר ההחלטה הסופית לגבי איפה מבקרים ולאן מגיעים היא שלך, בכפוף למגבלות שונות. לכאורה, מרגע שהתוכנית מאושרת והטיול התחיל, התוכנית היא קשיחה ואיננה ניתנת לטיול. בפועל זה תלוי מאוד בקשרים של המדריך ושל הסוכנות. במהלך הטיול שלי גיליתי כמה אתרים שלא כללתי בתוכנית ומאוד רציתי לראות, והמדריך שלנו הצליח 'להכניס' אותם לתוכנית רטרואקטיבית, ובלי שהיה צורך בתשלום נוסף. אבל כמובן שאין שום התחייבות שדבר כזה יעבוד.
-
1. 2; 2.1.כמה זמן טיילתם בה? מהי העלות היומית הממוצעת?
-
אין לי נתונים עדכנייםזה היה לפני חמש שנים וחצי, וטיילתי עם אימא שלי, כך שלא אני שילמתי.

בכל מקרה, יש עלות נפרדת לאדם אחד, לשני אנשים, או לקבוצה של שלושה ויותר. אגב, זה לא אומר בהכרח שצריכים לחלוק חדרים. במהלך הטיול שלנו חלקנו חדר רק במקום אחד [פונאקה/וואנגדואה פודראנג]. בשאר המקומות כל אחד מאיתנו זכה לחדר משלו, למרות שאני מאמין שגם זה תלוי בקשרים של המדריך והסוכנות, כי לא הבטיחו לנו שום דבר כזה מראש וזו בהחלט הייתה הפתעה נעימה.
טיילנו בבהוטן במשך שבועיים, כולל טרק קטן של יומיים בעמק בומתאנג, וביקור אצל מכרה שעובדת שם מטעם האו"ם. זה היה אחד הטיולים היפים בחיי, ואני מקווה מאוד לשוב לשם מתישהו, למקומות המוכרים והאהובים ואולי גם להשלמת פערים.
-
אין לי נתונים עדכנייםחתול, תודה על ההסבר.
תמיד כיף לקרוא פרטים על בהוטן ולפנטז שיום אחד גם אני אטייל שם..
ואם 250 דולר ליום כוללים את כל ההוצאות למעט טיסה מהארץ, זה לא כזה בשמיים (מנסה לשכנע את עצמי..)
סתם לידע כללי, נדמה לי שאין טיסה ישירה מהארץ אז איך הכי יעיל/זול להגיע לשם?תודה
-
עוד מילכוד של הממשלהכפי שחששת, אכן נכון להיום עדיין אין טיסה ישירה על קו בן-גוריון-פארו.

חוץ מזה, עד כמה שאני יודע לחברת התעופה הממשלית דרוק אייר יש מונופול על הטיסות לבהוטן, וכחלק מתנאי הוויזה חייבים לטוס לפחות בכיוון אחד. יש טיסות לקטמנדו [משם הגעתי], בנגקוק [לשם יצאתי], דאקה, ומספר ערים בהודו. אפשר להגיע או לצאת גם דרך היבשה מהודו.
הנחיתה בשדה התעופה הקטנטן בפארו היא חווייה די מורטת עצבים, אבל הטיסה מעל רכס ההימלאיה מרהיבה ביופיה.
-
בהוטןבטיול שלי השנה בסיקים פגשתי קבוצה של צעירים מבהוטן ושוחחנו על הקושי שיש לתייר שממוצע ולא כל שכן לתרמילאי המערבי לטייל בבהוטן.
אמנם הכל כלול ; מלון, נהג, מדריך ורכב, אך זה עדיין מעל לממוצע בהודו ובטח בהשוואה לנפאל .
ביקרתי ב 2006 לשבועיים - אינני זוכרת את שמחיר הייתי עם עוד זוג וטיילנו ברכב בעיקר.
לפני שנה התענינתי בטרק- והמחיר ליחיד היה $300 ליום.
אני מצפה שמישהו יזמין אותי בנפאל - ואז אין את המחויבות של מדריך נהג מלון.

להבדיל ההודים יכולים להגיע מבלי לשלם סכומים כאלו.