ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פארק אירופה בגשם

פורום טיולי משפחות
    5
    8
    4422
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • סיגלית
      סיגלית נערך לאחרונה על ידי

הייתי השבוע מספר ימים ביער השחור שהיה אפור וגשום למדי. החלטתי לבחון איך פארק אירופה מתפקד בגשם. לשם כך בחרתי לבקר בו ביום עם התחזית הגשומה ביותר. היה כתוב באינטרנט: "גשם כבד". אכן הגענו לפארק בגשם שוטף, קנינו מעילי פלסטיק כחולים (התלבושת האחידה של כל אורחי הפארק ביום גשם) והופתענו לגלות שכל המתקנים עובדים: כולל רכבות הרים חיצוניות וסירות הגולשות בשיפועים ומרטיבות. כל התורים פנימיים, לא בגשם ובזכות מזג האוויר לכל מתקן מחכים מקסימום 3-4 דקות בתור. יש בנוסף מתקנים רבים ביותר מקורים לחלוטין ומבחר מופעים גדול באולמות סגורים. בקיצור: מומלץ ביותר. עדיף קצת רטיבות (אם מתלבשים ומתטיידים בהתאם) מאשר תורים ועמידה בשמש קופחת. מקומות רבים ביער השחור לא מתאימים לגשם (אגמים, רכבלים, מגלשות אלפיניות, טיולי טבע, רכיבה על אופניים)ולכן אם יש לכם תחזית ליום גשום נצלו אותו לביקור בפארק אירופה ולא תתחרטו. כמו כן טיול במוזיאון הפתוח ובין מוזיאוני וחנויות שעוני הקוקיה באזור טריברג מתאים אף הוא ליום גשום, או ביקור בטירת קוניסברג בחבל אלזס הסמוך (בו יש שפע אטרקציות משפחתיות מוצלחות אחרות כגון פארק ציפורים, פארק קופים, מבוך ועוד שעליהן אפרט בקרוב באחת הכתבות באתר שלי).
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • רויטל 1
        רויטל 1 נערך לאחרונה על ידי

פארק אירופה בגשם:Re
        סיגלית, תודה רבה. זהו טיפ חשוב! אני עדיין מחזיקה אצבעות שיהיו לנו רק ימי שמש, אך במידה ולא - איישם המלצתך!
        • זיוה
          זיוה נערך לאחרונה על ידי

פארק אירופה בגשם ושאלה על אלזס :Re
          הי סיגלית,
          נראה שיצאת למסע ארוך במיוחד הפעם. בריכה הבאה.

הטיפ על פארק אירופה בהחלט נלקח בחשבון, ואפילו שימח אותי, כי אין לנו אלטרנטיבות לשינוי לגבי מועד הביקור שלנו שם.

אני מתעניינת עכשיו במרכז להחזרת החסידות באלזס. יונית סיפרה לי על המקום בעבר, אבל אני רוצה לשאול משהו יותר ממוקד: אם נבקר שם בבוקר, מה נראה? הרי חסידות יש בכל האזור. מופעי חיות הים - אחר הצהריים. האם נוכל לראות את חיות הים בבוקר (ללא מופע)? מה מראים שם בדיוק בנוגע לחסידות?

תודה לכל מי שיכול לענות.
          • סיגלית
            סיגלית נערך לאחרונה על ידי

אכן הפעם עשיתי הרבה השלמות והשוואות במספר מדינות. ממש לא "טיול משפחתי קונבנציונאלי" אלא בדיקת אטרקציות חדשות, הבדלים בין מדינות ויעדים חדשים (כגון סלובקיה).
            במרכז להחזרת חסידות לא הספקתי לבקר, אם כי יש לי את הפרוספקט שלו. לעומת זאת מפארק הקופים הסמוך מאד נהננו. יש באזור גם מבוך מוצלח עשוי מצמחים.
            אכתוב בקרוב את מסקנותי בסדרת כתבות (והספר על אוסטריה כבר התחיל להתבשל) אך ראשית, מבחינת עלויות, מבדיקה מדוקדקת והשוואה רצינית של סלובניה, סלובקיה, אוסטריה, גרמניה ומעט צרפת עולה בבירור כי סלובקיה הזולה ביותר, בהפרש קטן ביותר ממנה: סלובניה, אח"כ אוסטריה וגרמניה די דומות ברמת המחירים זו לזו, אך יקרות משמעותית מאשר סלובניה (וכמובן סלובקיה) והכי יקרה: צרפת. ההשוואה כללה בעיקר מחירי אוכל, דלק וכניסות לאתרים. לינה ניתן דווקא למצוא בזול באוסטריה וגרמניה לעיתים אף יותר מאשר בסלובניה או סלובקיה.
            אין ספק שהכי משתלם לשכור את הרכב בגרמניה.
            • רויטל 1
              רויטל 1 נערך לאחרונה על ידי

סיגלית, נדמה לי שהיית בעבר גם ביער הקופים בסאלם. האם פארק הקופים באלזס משתווה לו? נהיה בשני האיזורים בטיולנו אך הפארק באלזס מסתדר לנו טוב יותר במסלול. האם כדאי לבקר בו או שבכ``ז לא ברמה של סאלם וכדאי לעשות שינויים כדי לבקר בסאלם?
              • זיוה
                זיוה נערך לאחרונה על ידי

על רכב בגרמניה ועל חסידות (שאלה) :Re
                תודה סיגלית,

לצערי המבוך נסגר ב-2.9. על פארק הקופים היו כאן כבר חוות דעת חיוביות.
                אשמח, בכל זאת אם יונית או מישהו יוכל להתייחס לביקור בפארק החסידות בשעות הבוקר. מה בעצם רואים שם בעניין החסידות שהוא שונה מהחסידות שמסתובבות בכל רחבי האזור? האם נזכה לראות פינגווינים בשעות הבוקר? זה בעיקר מה שחשוב.

לגבי רכב בגרמניה -
                אולי משתלם לשכור שם רכב, אבל הדלק בגרמניה יקר. המחיר בצרפת דומה, אבל בשווייץ, למשל, זול יותר. אני חושבת שמי ששוכר רכב בגרמניה ומטייל בעיקר בגרמניה, יגיע לעלויות רכב דומות לאלו שבשווייץ. באוסטריה לא בדקתי.
                • יונית
                  יונית נערך לאחרונה על ידי

על רכב בגרמניה ועל חסידות (שאלה) :Re
                  לא הייתי שם בבוקר
                  אחרת הייתי עונה לך .
                  אבל- כול המקום קטן למדי
                  לא הייתי מתאמצת בשבילו.
                  לשיקולך.
                  • ?
                    אורח נערך לאחרונה על ידי