ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טנזניה וזנזיבר

פורום אפריקה
    6
    14
    9428
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Sara.
      Sara. נערך לאחרונה על ידי

מטיילים יקרים שלום.אשמח אם תשתפו אותי הטיפים ובידע אישי מנסיונכם.מעוניינת לדעת מספר דברים.

1כדאי לקחת את זנזיבר או להסתפק רק בטנזניה.מדובר בטיול של 8 ימים.

2מקומות מומלצים עם ילדים בזנזיבר.

3האם צריך להתחסן מפני המלריה?בודקים פנקס חיסונים?

4תאריך הנסיעה דצמבר.טיפים לגבי הלחות,מזג האויר וכו'

מודה מקרב לב לכל מי שיכול לסייע.תבורכו.תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • איש-טבע
        איש-טבע נערך לאחרונה על ידי

טנזניה וזנזיבר

לדעתי בטיול של 8 ימים, במיוחד אם יש ילדים, לא כדאי לרוץ ממקום למקום. או ספארי או זנזיבר. העניין הוא, שלמשפחה, רק ספארי יעלה יקר מאוד.

בזנזיבר יש מגוון פעילויות לילדים - יער הקופים, תצפית דולפינים, סיור בסטון טאון, או סתם לשבת במלון מפנק ולהשתתף בפעילויות המוצעות בו.

למלריה לא מתחסנים, אלא לוקחים כדורים

פנקס חיסונים בודקים לפעמים לקדחת צהובה

• sapir gabayan
          sapir gabayan נערך לאחרונה על ידי

טנזניה וזנזיבר

1. מסכימה כאן עם איש הטבע. אני ואחותי חזרנו בסוף החודש שעבר מטיול גם כן בן שמונה ימים מזנזיבר. אין ספק שטיול בספארי במיוחד עם ילדים יכול להיות מאוד חוויתי. בהתחלה גם אנחנו רצינו לשלב עם טיול טיפה יותר ארוך בספארי אבל זה לא היה בתקציב שלנו אז וויתרנו. לא הגענו לשלב של הצעות מחיר אבל מכמה סיפורים של מטיילים שעשו את הטיול ראינו שהממוצע עומד על 80$ ליום לאדם+ טיסות לא ישירות לטנזניה ונסיעות משדה התעופה לארושה (משם יוצאים הטיולים) שמקפיץ את המחיר והופך את העניין לארוך מתיש. לעומת זאת בתקופה הזאת שהיא עונות השיא בזנזיבר יש חבילות הכוללות טיסה ישירה לזנזיבר ומלון שזה מאוד משתלם. 

2. בזנזיבר יש לך אפשרות אכן למלא שבוע עמוס בחוויות ועדיין שיהיה הזמן לנוח בין לבין: שייט ללגונה הכחולה והאי הנעלם, ביקור בשמורת הקופים, סיור בחוות התבלינים, שחייה עם דולפינים, שייט לאי הצבים, שוטטות בסטאון טאון (אפילו בדרך לשם ראיתי שיש להם סוג של לונה פארק שמה!) טיול טרקטורונים לכפר מקומי ואפילו כמה ימים של רחצה ושטטות על החוף לא יאכזבו שמה. התנודות בין הגאות לשפל יכולות להיות מאוד קיצוניות שמה ולחשוף את חיות הים Smile

3. ההמלצות שהיו לגבינו אלה: חיסונים לטטנוס, צהבת A, צהבת B, וטיפוס הבטן אם אני זוכרת טוב, לחלק כבר מתחסנים מילדות. לגבי מלריה מומלץ לקחת כדורי מלרון. כמובן שעדיף לכם ללכת להתייעץ לפני עם רופא שיכול לראות מה המצב הרפואי שלכם ואם יש התראות חדשות וכו'.

4. שאנחנו היינו (סוף ספטמבר) מזג האוויר היה נחשב נוח חם אבל לא חם מדי ונעים לטייל. אם אני זוכרת טוב הסבירו שמכאן מזג האוויר נמצא במגמת התחממות כאשר בפברואר, מרץ ואפריל מדובר בעונת הגשמים הכבדים, אז מאמינה שקצת לפני הטמפ' מתחילות בהדרגה לרדת.

• Sara.

טנזניה וזנזיבר
            • Sara.

טנזניה וזנזיבר

תודה רבה רבה..מדובר בטיול  מאורגן שאני צריכה להחליט אם ללכת על טנזניה  בלבד או לשלב את זנזיבר.היינו בפארק קרוגר בדרום אפריקה והתאכזבנו מכמות החיות.השאלה אם בטנזניה זה שונה כי לא בא לי שמונה ימים ספארי.הטיסה ישירה לטנזניה...זנזיבר יפה?שווה ביקור?

תודה רבה רבה על התשובה המפורטת.

• Sara.

טנזניה וזנזיבר

תודה רבה.מדובר בטיול מאורגן ואני צריכה לבחור מסלול.טנזניה לבד או טנזניה וזנזיבר.

• rmatarasso
                  rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

טנזניה וזנזיבר

שרה הי

גם אנחנו חזרנו לפני 3 שבועות מטיול בטנזניה וזנזיבר עצמאי.

החוויה היתה מדהימה, וראינו המון!!!!

לדעתי 8ימים ספארי זה המון. אנחנו עשינו חמישה ימים ספארי ועוד יום שבטים.

כדאי שתפרטי את המסלול והתכנית. בגדול גם יש מרחקים גדולים של נסיעות.

אבל לדעתי, אם 8 ימים כוללים יום הגעה, יום עזיבה, 5 ימי גיים דרייב, ויום שבטים אז זה ניראה אידיאלי ומובטחת חוויה אדירה.

בזנזיבר היינו 4 ימים. עשינו ספארי בלו וסיור בסטון טאון. לדעתי סטון טאון לא מתאימה לילדים כי הסיור  מרתק, אבל בעיקר הסטורי, סביב סחר העבדים.

אגב למה מאורגן? אפשר להוזיל המון בארגון עצמאי!!! יש כאן המלצות רבות על מדריכים. ואני ממליצה מאד על צרלס טיטוס שאיתו אנחנו נסענו.

ארגון טיול בטנזניה שונה מארגון טיול אחר. כי למעשה הוא מסתכם רק יצירת קשר עם מדריך מקומי. מעבר לזה הוא המארגן של הטיול, מזמין את המלונות והלודגים, הוא הנהג, הוא דואג לך לאוכל, שתיה, וכד

מדובר בחיסכון של אלפי שקלים!!!

בהצלחה

רוית

• Sara.

טנזניה וזנזיבר

תודה רבה מקרב לב על השיתוף והמידע.

הטיול הוא טיול מסורת פנסיון מלא כשר.אני מודעת למחיר הרב שאנחנו משלמים אבל במקומות כמו אילו אין ברירה.ולא היינו רוצים לאכול טונה וקופסאות שימורים כל הזמן.אנחנו מעדיפים להנות מהומות וגם מאוכל טוב.

המסלול הוא:שמורת מניארה,אגם איאסי,שבטי הניידים ,ציינו את המאסי ,מכתש נגורונגורו,שמורת טרנגרי וערבות הסרגנטי.

לגבי זנזיבר זה נופש.ושם מטיילים לבד.כמה זמן זה מטנזניה וזנזיבר?אם יש לנו יומיים ברוטו חשבת באמצע,מה מומלץ הכי?

לגבי המסלול לטנזניה בלבד זה רק ספארי.ונראה לי קצת יותר מדי.אמת?

• rmatarasso

טנזניה וזנזיבר

שרה

לא הצלחתי להבין את החלוקה

תוכלי לרשום כמו שקיבלתם בפורספקט מה עושים כל יום

וכמה ימים בדיוק יש לכם בזנזיבר

רוית

• Sara.

טנזניה וזנזיבר

שלום רוית.ותודה רבה לך.החלוקה כזו.1ארושה,קלימנגרו ושוק האמנויות של המאסי.2שמורת טרנגרי,קראטו.3מכתש נגורונגורו.וביקור בכפר של שבט המאסי.4.סרנגטי ולינה במחנה bush.ביום החמישי רואים עוד דברים בדרך ואז יוצאים ל טיסה לזנזיבר.

ימים שישי שבת ראשון פנויים לתכנון שלנו בזנזיבר.הטיסה ביום ראשון מאוחר בלילה.

תודה רבה

• rmatarasso

טנזניה וזנזיבר

הי שרה

אני אנסה ממעט נסיוני להתייחס.

קודם כל לא מדובר כמו שכתבת בהתחלה על 8 ימי ספארי כי אם על בקושי 3

היום הראשון הוא לא ספארי, לא כלכך ברור לי מה הוא כן

ארושה - קילימנגרו - למה הכוונה "קילימנג'רו"? לנחיתה בשדה התעופה בשם הזה,?  טיול במורדות הקילימנג'רו? ביקור בכפר מארנגו והסביבה? בכל מקרה שדה התעופה נמצא בין ארושה לאיזור הקילמנגרו (מושי, מרנגו) כמו שדה התעופה שלנו נימצא בין ירושלים לת"א. במרחק של כשעה מארושה, ושעה וקצת ממושי - 

טרנגירי מכתש נגורוגורו וסרנגטי- זה ספארי

3 לילות בזנזיבר זה מה שאנחנו עשינו היה לי מעט מידי אבל מאוד נהנהתי

רוית 

• אורי
                            אורי נערך לאחרונה על ידי

טנזניה וזנזיבר

נשמע תכנון בעייתי. הנסיעה מנגורו נגורו לסרנגטי היא נסיעה ארוכה מאוד שתגמור לכם את כל היום, כלומר, תגיעו ללינה בסרנגטי. למחרת אתם כבר טסים לזנזיבר. כלומר, אתם עושים נסיעה מאוד ארוכה, ומשלמים הרבה כסף כניסה לשמורה, בשביל להיות בה חצי יום בקושי? חבל על הזמן והכסף. ותרו על הסרנגטי, או תוסיפו לו עוד יום, אבל אז, ישארו לכם רק יומיים בזנזיבר, שזה לא ממש מספיק.

• Sara.

טנזניה וזנזיבר

תודה רבה רוית ואורי.תבורכו

• lihigu
                                lihigu נערך לאחרונה על ידי

טנזניה וזנזיבר

היי לכולם

אני נוסעת לזנזיבר שבוע הבא ורציתי לדעת האם ניתן לרכוש סים מקומי או שעדיף חבילה מהארץ? 

לגבי הכדורי מלריה הבנתי שמתחילים איתם יום לפני הנסיעה? 

ממש אודה לתשובות

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון