נזק למטען באל על
-
חזרתי אתמול מניו יורק עם אל על. ספרתי עד 10 וגם חיכיתי יותר מ24 שעות עד שכתבתי...
אני לא חסיד גדול של אל על אבל אין לי בכלל התנגדות כל כמה טיסות לטוס גם איתם. כאשר חזרתי הביתה ופתחתי את המזוודה, חשכו עיניי. ראשית, התברר לי שפתחו את המזוודה שלי בלי ידיעתי. כבר קרה לי בעבר שפתחו לי מזוודה (דלתא) אבל אז השאירו בתוכה דף עם הסבר מדוייק למה פתחו. כאן, לא פתק ולא שום דבר. מהפכה אמיתית. כאילו נכנס פורץ למזוודה, לקח את כל התכולה, עירבב ואז דחק הכל בחזרה פנימה.
כמובן יש את ההרגשה הלא נעימה שחיטטו לך במזוודה, וכמובן שזה בכלל לא נחמד למצוא את כל החולצות המגוהצות והמכנסיים האלגנטיים מעוכים לגמרי. אני טס לא מעט וכבר מצאתי שיטות אריזה ששומרות על הבגדים כך שלא צריך לגהץ כאשר אני מגיע, מיתר לציין שהבודק לא מכיר את השיטות האלה. כאמור, כבר פתחו לי בעבר מזוודה, אבל הקפידו להחזיר כל דבר למקומו המדוייק. אם לא היו משאירים פתק אולי לא הייתי יודע. אבל באל על - פשוט ברברים.
מעבר לזה יש גם נזקים שלא ניתנים לתיקון - חגורה אלגנטית יקרה שגולגלה בקפידה - נזרקה למזוודה בצורה שגרמה לה להימעך ועכשיו כבר לא אוכל להשתמש בה. מתנות שקניתי נפתחו בברוטליות (מי שפתח לא היה מספיק אינטיליגנט להבין אין פותחים את הקופסא, אז הוא פשוט קרע את הקרטון לגמרי). הצעצועים שבתוך האריזה נשארו שלמים ואפשר לשחק בהם. אבל איך אפשר להביא למישהו מתנה כאשר האריזה קרועה והקופסא מקומטת נורא (כאמור, לא החזירו לסידור המקורי שחושב בקפדנות).עוד כמה אביזרים, כמו אוזניות, שהונחו בין חולצות טריקו כדי להגן עליהם (והם נוסעים ככה כבר הרבה פעמים והכל בסדר) לא הוחזרו למקום שהיו בו ונשברו כי מוקמו במקום לא נכון במזוודה.
יש לי כעס גדול כלפי אל על. לא רוצה לערער בכלל על צרכי הביטחון. גם לא רוצה לדון בזה בפורום. אבל מרתיח אותי היחס והזלזול לרכוש. לא יכלו לקרוא לי כדי שאני אפתח עבורם? ואם פתחו בלעדיי, לא יכלו להקפיד להחזיר כל דבר למקומו? ולמה לפתוח קופסאות של צעצועים בכזו ברבריות? ומה לעזאזל קרה למכונת שיקוף?
לא מנוסה בכלל בדברים כאלה. אשמח לייעוץ. האם יש טעם להתלונן? האם אל על יפצו אותי על הנזקים? אל מי פונים? או אולי זה בכלל עניין לביטוח נסיעות?
הגיוני לבקש פיצוי על צעצוע שנפתח בברבריות ועכשיו כבר לא יכול לשמש כמתנה? הרי עכשיו אצטרך ללכת ולקנות מתנה בישראל במחיר כפול. או שיש להם זכות לחבל במטען שלי כאוות נפשם?
מיותר לציין שבכל מקום מדגישים שאסור לשלוח במטען דברים שנראים כמו נשק. אבל היכן כתבו שאסור לשלוח לגו או בובת ברבי?
מישהו בעל ניסיון בכזה מקרה? תודה.
-
הביטחון בשדה בודק את המטען ולא חברת התעופהכך שלדעתי הכעס שלך לא אמור להיות מופנה לאל על.
אגב הם לא יכולים לקרוא לך לבדיקה הבטחונית, לא מזמינים את הנוסעים לאגף המטענים.
מצד שני חברת התעופה היא הכתובת לתלונה.
הנסיון שלי אומר שתלונה צריכה להיות מנוסחת כתלונה, זאת אומרת צריך להסביר בדיוק מה אתה רוצה.
למשל יהיה קשה להם להבין מה אתה רוצה מבחינת החולצות המקומטות. אני איתך 100% בכעס על היחס המזלזל אבל הם לא יבואו לגהץ לך את החולצות.
בקיצור אתה צריך להסביר להם מה אתה רוצה שהם יעשו עכשיו
-
הביטחון בשדה בודק את המטען ולא חברת התעופהתודה דרקון. חוץ מאשר לשחרר קצת קיטור, רציתי גם להתייעץ. אני אפנה לאל על, אבל מה הגיוני לבקש במקרה כזה? פיצוי מלא על ערך המתנות שהבאתי והושחתו? ועל החגורה שלא טופלה כראוי?
אשמח לדעת אם זה קרה למישהו בפורום, ואם כן מה דרש ומה קיבל.
על היחס המזלזל כנראה לא אוכל להתלונן - אבל כן אוכל לעשות את השיקול הנכון בנסיעות הבאות.
-
נזק למטען באל עלראשית, ברוכים השבים !
צר לי על החוויה שעברתם.
אינני מחסידי אלעל, אבל גם אני סבור שהבדיקה של המטען מתבצעת ע"י גורמי הבטחון של השדה.
כשזה קרה לי, היה באמת במזוודה פתק של ה-TSA על כך שפתחו את המזוודה לבדיקה בטחונית ואין הם אחראים לכל נזק שנגרם במהלך הבדיקה. במקרה שלי היה נזק למנעול המזוודה, אך לא למטען עצמו. הרגיז אותי, שהדיילת ב-Check In ראתה שהמזוודה נעולה ואמרה שאם יהיה צורך, יקראו לי כדי לפתוח אותה. לא קראו, פשוט שברו את המנעול.
לא ניסיתי לפנות לחברת התעופה לפיצוי, או למישהו אחר, גם בגלל הנזק השולי וגם מכיון שמה שרשום היה בפתק של ה-TSA, כביכול מכסה אותם כנגד כל תביעת פיצוי.
אבל מה איכפת לך לנסות לפנות לאלעל ?
אינני יודע אם זה יעזור, אבל כשאתה מפרט את הנזק, נסה לתת תג מחיר לכל נזק, לצרף צילום וכד'.
-
הביטחון בשדה בודק את המטען ולא חברת התעופהולפעמים הם כן קוראים לך שתפתח את המזוודות בפניהם.....
לפני 11 שנה, כאשר חזרנו מטיול משפחתי ארוך (מאוד) בקרוואן בארה"ב, טסנו חזרה דרך לונדון, שם עלינו על טיסת המשך שבוצעה ע"י אל על.
במהלך הטיול אספנו ציוד רב אותו ארזנו בצ'ימידנים.
אחד התיקים לא נכנס למכונת השיקוף בגלל גודלו. הצוות של אל על בלונדון קרא לבעלי שיבוא לפתוח את המזוודה ולזהות את תכולתה.
לא יודעת מה השתבש בדרך, אבל מה שקרה לך עמיחי, מרגיז מאוד.
בהחלט אפשר היה לעשות את זה אחרת.
נשמח לשמוע על ההתפתחויות בעניין
בהצלחה,
אושרה
-
הביטחון בשדה בודק את המטען ולא חברת התעופהללא ספק יש לך נסיון יותר רב מלי בטיסות, חייבת להגיד שאם זה היה קורה לי הייתי חושבת שמישהו פרץ לי למזוודה ואחרי שהפך הכל החליט שאין משהו שווה מספיק...
בכל מקרה נראה לי נכון לכתוב לחברת התעופה ולבקש פיצוי על החגורה, ואם קנית מתנות חליפיות בארץ הרי שגם על הלגו והברבי בצירוף חשבוניות מהארץ. הייתי שולחת גם עותק להנהלה של נתב"ג.
גם אם לא תקבל פיצוי אולי יהיה מצבור תלונות על בודק מסוים שעשוי להשפיע בנסיעות עתידיות.
בהצלחה!
דנה
-
אולי נסיון גניבה? היו חפצי ערך שנעלמו?האם היה משהו במזוודה שניתן למכור / לממש בכסף שנעלם ממנה ?
גם אני יודע שמשאירים מכתב, TSA , או קוראים לבדיקה באל על.
בכל מקרה, כפי שהציעו, לכתוב תלונה מפורטת עם בקשת פיצוי,
שיגיע מן הסתם בצורת שובר הנחה לטיסה הבאה, אם רלוונטי,
אל על מפצים בנקודות נוסע מתמיד ?
סתם עצה נסה גם לפנות לנמל ההמראה JFK ?
אבל הם אולי יפנו לחברת תעופה...
-
על החגורה נראה לי שאפשר לבקש פיצוילבקש פיצוי על צעצועים תקינים שאריזתם נפגמה גם כן אפשר לבקש, אבל לא נראה לי ראלי לבקש פיצוי שהוא כפול או משולש מערכם, גם לא את ערכם. אני מבין שלך אין מה לעות עם בובת ברבי אבל בכל זאת.
אין לי מושג מה אל על ישיבו לתלונה אבל אם לא מדובר בהשקעת אנרגיה מרובה אולי כדאי לנסות. כמובן שהתלונה צריכה להיות מעוגנת ככל האפשר בעובדות.
לי אין הרבה נסיון עם אל על, מעדיף לטוס עם חברות אחרות מסיבות אחרות אבל מנסיון של אחרים אני יודע שאצל נוסעים שאינם מאוד מועדפים הם משתדלים לסגור עניין בנקודות בנוסע מתמיד.
-
-
נזק למטען באל עלמאד מקומם.
אם בא לך להכנס בהם קצת, הייתי פונה לעורך דין. זה לא חייב לעלות הרבה כסף ואם יש לך חבר עורך דין זה אולי יכול להיות אפילו חינמי. עורך דין יכול בתיק תק להגיש מכתב כזה שסביר להניח שיפצו אותך, ואם לא, יגיע לתביעות.
אפשר גם בלי עורך דין. אני הייתי עושה קצת רעש, כי זה ממש ממש מעצבן, אבל זאת אני.
-
נזק למטען באל עלתודה רבה לכולם. קודם מעודד לשמוע שזה לא סתם כעס על כלום, ושזה פשוט לא הגיוני לנהוג ברכוש בכזו ברבריות. אני מכבד את דרישות הביטחון, אבל צריך להיות גם כבוד לרכוש הנוסע.
אני אתפנה מעיסוקיי (בכל זאת, החודש היו הרבה נסיעות ומעט ימים במשרד) ואפנה לאל על בתלונה רשמית (שתתועד למקרה שהם יסרבו להגיב). בכל זאת היה עוזר לי אם מישהו היה משתף מקרה דומה שהגיש תביעה, ומה הייתה התוצאה.
לקח להמשך: אם יש משהו שחשוב לכם שלא יקרה לו כלום, בעיקר מתנות, תמיד להעדיף לקחת במטען היד. לפחות שם אין להם יכולת להרוס בלי ידיעתי והשגחתי...
YAAR3 - לא היה חסר במזוודה שום דבר בעל ערך (לא ספרתי זוגות גרביים) וגם מצאתי על המזוודה סימון מיוחד שאני לא רואה בדרך כלל על מזוודות (עם כל מיניי קודים, לא אפרט מסיבות מובנות) כך שאני משוכנע שזה היה ביטחון של אל על.