ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תכנון טיול ליפן

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    3
    4
    1968
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Ori_3246233
      Ori_3246233 נערך לאחרונה על ידי

שלום 😃

אני רוצה לתכנן טיול ליפן ואני לא יודעת מאיפה להתחיל.

אני רוצה טיול שמשולב קצת עם טרקים, עירוני וכפרים. מקדשים כמובן.

אני שומעת הרבה דברים סותרים על יפן במיוחד שווי הכסף. חלק אומרים שזול שם וחלק לא.

אז מי שטייל ומי שמבין, אשמח לקבל עזרה, טיפים איך להתחיל לתכנן. מקומות שאסור לוותר, זמני נסיעה מועדפים, תכנון כסף, מחייה, מלונות, תחבורה, שפה (הבנתי שיפנים אל מבינים טוב אנגלית) וכל מה שאתם יכולים להציע.

אודה לכל עזרה 😃

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Chen0487
        Chen0487 נערך לאחרונה על ידי

תכנון טיול ליפן

אנסה לעזור לך כאן.

לפי הבנתי, את מתכננת לשלב את יפן עם אוסטרליה ונ"ז' כאשר חודשיים-שלושה ביפן.

יש לך יחסית הרבה זמן, כאשר להערכתי תוכלי לטייל בשלושת האיים הגדולים- הוקאידו, קיושו והונשו. לגבי הוקאידו וקיושו, למיטב הבנתי, מקריאה גם בפורום וגם ממקורות אחרים, ההתניידות עדיפה ברכב, אבל אפשרי גם בלי.

בהונשו, לי המליצו לפני הנסיעה הראשונה לבקר בקיוטו והירושימה, וזו ההמלצה הרווחת. מעבר לכך, יש מסלולים באזור האלפים ואזור טוהוקו (צפון האי הונשו) שיפה במיוחד בזמן השלכת (אוקטובר בעיקר). באלפים טיילתי יחסית מעט, אז אשאיר את ההמלצות לאנשים שטיילו שם יותר זמן.

לגבי הוצאות כספיות: קשה להגדיר זול או יקר, וקשה לתת המלצות ממוקדות, כי זה תלוי בתקציב שלך. אפשר לטייל בזול, כלומר ללון בהוסטלים ולשלם 20$-40$ ללילה, ואפשר גם לעלות קצת ברמה ולשלם 100$ ללילה. אפשר לאכול במסעדות יפניות פשוטות ומזון מהיר שארוחה תעלה 500-800 ין, ואפשר לאכול במסעדות יקרות יותר שארוחה תעלה לפחות 1500-2000 ין. 

מחירים של דרום מזרח אסיה לא תמצאי כנראה ביפן, אבל בהחלט אפשר להגיד שהסטיגמה על יפן כמדינה יקרה במיוחד לטיול- היא לא מדויקת.

אם את מתכננת ללון בבתי מלון, דעי לך שבטוקיו המחירים יחסית גבוהים לעומת שאר המקומות (לפחות 80$-90$ בעונות עם ביקוש גבוה). 

באזור קנסאי צפויים מחירים גבוהים בחודשים נובמבר ותחילת אפריל (שלכת ופריחת הדובדבן בהתאמה). לתקופה הזאת, מומלץ להזמין לינה כמה שיותר מוקדם, לפחות חודשיים-שלושה מראש, מניסיון.

בקשר לתחבורה, מהרושם שאני קיבלתי, מחירי נסיעות המטרו בתוך הערים סבירים, והתחבורה הציבורית ככלל- מצוינת, במיוחד בטוקיו. בתקופת טיול כמו שאת מתכננת, אני מניח שתרכשי JR pass. גם כאן אפשר להוזיל עלויות ולהתנייד עם אוטובוסים בינעירוניים, כאשר המחירים בהחלט סבירים (לפחות בקווים שאני בדקתי את המחיר שלהם), אבל יש לקחת בחשבון זמני נסיעה ארוכים.

לגבי היפנים והאנגלית, אכן, הם לא דוברי אנגלית מצטיינים בלשון המעטה, אבל הם אנשים אדיבים בצורה יוצאת דופן. אין בעיה להסתדר שם. אולי חוץ מאזורים נידחים, יפן מלאה בשילוט באנגלית ואין בעיה להסתדר. אני תמיד חוזר על ההמלצה שכדאי ללמוד את שתיים מתוך שלוש מערכות הכתיב היפני (קטאקנה והירגאנה), לפעמים זה יכול קצת לעזור. 

• Ori_3246233
          Ori_3246233 נערך לאחרונה על ידי

תכנון טיול ליפן

מרגיע לדעת שיש שילוט באנגלית... 

אקח את הדברים שרשמת בחשבון ואראה מה האופציות שלי.

תודה רבה על העצות

• Yolt 0
            Yolt 0 נערך לאחרונה על ידי

תכנון טיול ליפן

לפי עניות דעתי, אין צורך לממוד יפנית כלל, למרות שלא כולם יודעים אנגלית.

כדאי לרכוש חבילת אינטרנט וקבל מידע ב און ליין כולל GPS ואפשרויות תחבורה ציבורית.

אגב את יפן אפשר לטייל בזמן קצר מהדעה הרווחת

ממליץ בחום באחד מהימים הראשונים לקחת מדריך מתנדב שיתרגם ויעזור באתקלמות (חינם אבל יש לשלם הוצאות + מתנה) למשל את טאקאו סאן בטוקיו

בהצלחה וטיול נעים

• 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון