מבקשת עצה
-
אהלן כולם,
לכל אלו שכבר יצאו למסע שלהם בדרום אמריקה וגם לאלו שייצאו
מבקשת את עצתכם!
כרגע האפשרות הכי טובה שלי לצאת לטיול בדרום אמריקה משהו כמו חצי שנה הוא במידה ואני עושה את הגל היורד במקום הגל העולה.
כבר שמעתי מספיק אנשים שאמרו לי שחבל ושזה מאבד קצת מהקסם של הטיול אבל אפחד לא ידע להרחיב.
האופציה השנייה היא להמתין שנה וסתם לבזבז שנה וחצי מחיי או פשוט לוותר על הטיול מה שממש אבל ממש לא באלי לעשות.
אז אם אתם אנשים שעשיתם את המסלול היורד, או מכירים כאלה או שסתם יש לכם מידע לדעת לי על הצורה של הטיול בדרך הזו מכל בחינה שהיא (מזג אוויר, יוקר מחייה שונה, אטרקציות שפתאום אפשר או אי אפשר לעשות והלאה והלאה)
אשמח מאוד מאוד שתשתפו איתי ותעזרו לי להחליט אם לצאת לטיול "ההפוך" הזה
תודה הדר

במידה ויותר נוח לכם אפשר גם בפייסבוק - hadar krisi
-
"אבל אף אחד לא ידע להרחיב"למה נראה לך שהם לא ידעו להרחיב? אני מהמר שהסיבה היא שהם טיילו במתכונת שאותה את מכנה 'הגל העולה' והיה להם נורא כיף, והם התקשו לדמיין את הטיול בסדר אחר.
עשר שנים עברו מאז הטיול ה'גדול' שלי, ועדיין אין לי מושג אם אפשר היה להגדיר אותו כגל עולה, יורד, או צועד במישור. בין השאר מכיוון שעד כמה שאני יודע אין הגדרה מדעית של המושג הזה. בכל מקרה, ברוב המקומות שאליהם הגעתי כן הייתה תחושה שרק לפני כמה שבועות עבר בהם נחשול של מטיילים. מניסיון - הרבה יותר נעים וכיף לטייל אחרי שהנחשול הזה עובר. ובמקרים רבים גם הרבה יותר זול.
השאלה העיקרית כאן היא למה בכלל צריך לטייל באיזשהו 'גל'? למה לא פשוט לבחור מסלול שמתאים לך, מבחינת תחומי עניין, מזג אוויר, ואירועים מיוחדים, ואז לעלות על המטוס ולעשות חיים? למה הסוגייה האם את נעה מצפון לדרום או להיפך אמורה להשפיע במשהו? והאם נהיינו עד כדי כך קונפורמיסטים שלנוע בכיוון ההפוך מהעדר נחשב טיול 'הפוך' ומגונה?
בקיצור, אל תתני להם לבלבל לך את המוח. טוסי כשמתאים לך, ההנאה מובטחת.

-
"אבל אף אחד לא ידע להרחיב"אני הכי מסכימה איתך בעולם!!
אבל- שוב.. מכיוון שלא ידעו להרחיב לי באמת שאני כבר מנסה להבין מה הסיבות.
אם עשית את זה מצפון לדרום אולי תדע להגיד לי אם המזג אוויר מתאים לטייל
אם כל הטרקים והכל עוד בגדר אפשרי
ואם העונה היא קיץ או חורף..
כמובן עוד כל מה שיש לך להציע
-
"אבל אף אחד לא ידע להרחיב"כל הרעיון של ה"גלים" הוא שהם נוצרים באופן ספונטאני בהתאם למזג האוויר שמתאים בכל איזור. אין שום חשיבות אמיתי לאיפה לטייל קודם, עולה או יורד, פשוט הולכים על הגל הרלוונטי ביותר לתקופה שבה רוצים לטייל.
אם מסתדר לך מסלול כללי של גל יורד, אז לכי על גל יורד. אין מה לדאוג
-
"אבל אף אחד לא ידע להרחיב"יש הרבה מאוד אנשים שטיילו בגל יורד ונהנו מאוד. יש גם מקומות עם מזג אוויר טוב כל השנה ואין בהם ממש "גל", כמו קולומביה.
-
מבקשת עצהשלום,
אני חייב להגיד שבחיים לא נתקלתי בתיאוריה לפיה הגל היורד "פחות שווה" מהגל העולה... מה מכר לך את הסיפורים האלה? מוזר מאוד.
כפי שאמרו, רובם מטיילים בדרום אמריקה לפי מזג האוויר. מי שיוצא במאי/יוני/יולי/אוגוסט, יתחיל בדרך כלל בצפון דרום אמריקה ו"ירד" דרומה. ולמי שמתחיל בנובמבר/דצמבר/ינואר וכו', מומלץ להתחיל בדרום של דרום אמריקה ו"לעלות" צפונה. כל זאת בהנחה שהכוונה היא לבקר בכל האזורים האלו ושיש מספיק זמן.
בקיצור - לא שמעתי שיש "גל" שהוא "נהוג" או "מקובל" יותר, אם זה מה שמפריע לך. השיקול העיקרי כאן הוא מועד היציאה שלך (מתי הוא? כך נוכל יותר לעזור לסגור את ההתלבטות)
אני אישית עשיתי את "הגל היורד" - פשוט כי התחלתי בחודש יוני.
ואל תדאגי - אם את חוששת ללכת "הפוך מהעדר" כמו שחתול רובוט אמר כאן יפה - אז בעונה המתאימה הגל היורד הוא בעצמו ה"עדר". -
מבקשת עצהכנראה שמי שאמר לה את זה עשה באופן לא מפתיע את הגל העולה...
זאת תופעה ידועה,המון אנשים מתקשים לדמיין טיול אחר ממה שהם עשו.