ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מבקשת עצה

פורום דרום אמריקה
    6
    7
    7248
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • hadar krisi
      hadar krisi נערך לאחרונה על ידי

אהלן כולם,

לכל אלו שכבר יצאו למסע שלהם בדרום אמריקה וגם לאלו שייצאו

מבקשת את עצתכם!

כרגע האפשרות הכי טובה שלי לצאת לטיול בדרום אמריקה משהו כמו חצי שנה הוא במידה ואני עושה את הגל היורד במקום הגל העולה.

כבר שמעתי מספיק אנשים שאמרו לי שחבל ושזה מאבד קצת מהקסם של הטיול אבל אפחד לא ידע להרחיב.

האופציה השנייה היא להמתין שנה וסתם לבזבז שנה וחצי מחיי או פשוט לוותר על הטיול מה שממש אבל ממש לא באלי לעשות.

אז אם אתם אנשים שעשיתם את המסלול היורד, או מכירים כאלה או שסתם יש לכם מידע לדעת לי על הצורה של הטיול בדרך הזו מכל בחינה שהיא (מזג אוויר, יוקר מחייה שונה, אטרקציות שפתאום אפשר או אי אפשר לעשות והלאה והלאה)

אשמח מאוד מאוד שתשתפו איתי ותעזרו לי להחליט אם לצאת לטיול "ההפוך" הזה

תודה הדר

🙂

במידה ויותר נוח לכם אפשר גם בפייסבוק - hadar krisi

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • חתול-רובוט
        חתול-רובוט נערך לאחרונה על ידי

"אבל אף אחד לא ידע להרחיב"

למה נראה לך שהם לא ידעו להרחיב? אני מהמר שהסיבה היא שהם טיילו במתכונת שאותה את מכנה 'הגל העולה' והיה להם נורא כיף, והם התקשו לדמיין את הטיול בסדר אחר.

עשר שנים עברו מאז הטיול ה'גדול' שלי, ועדיין אין לי מושג אם אפשר היה להגדיר אותו כגל עולה, יורד, או צועד במישור. בין השאר מכיוון שעד כמה שאני יודע אין הגדרה מדעית של המושג הזה. בכל מקרה, ברוב המקומות שאליהם הגעתי כן הייתה תחושה שרק לפני כמה שבועות עבר בהם נחשול של מטיילים. מניסיון - הרבה יותר נעים וכיף לטייל אחרי שהנחשול הזה עובר. ובמקרים רבים גם הרבה יותר זול.

השאלה העיקרית כאן היא למה בכלל צריך לטייל באיזשהו 'גל'? למה לא פשוט לבחור מסלול שמתאים לך, מבחינת תחומי עניין, מזג אוויר, ואירועים מיוחדים, ואז לעלות על המטוס ולעשות חיים? למה הסוגייה האם את נעה מצפון לדרום או להיפך אמורה להשפיע במשהו? והאם נהיינו עד כדי כך קונפורמיסטים שלנוע בכיוון ההפוך מהעדר נחשב טיול 'הפוך' ומגונה?

בקיצור, אל תתני להם לבלבל לך את המוח. טוסי כשמתאים לך, ההנאה מובטחת. Smile

• hadar krisi
          hadar krisi נערך לאחרונה על ידי

אני הכי מסכימה איתך בעולם!!

אבל- שוב.. מכיוון שלא ידעו להרחיב לי באמת שאני כבר מנסה להבין מה הסיבות.

אם עשית את זה מצפון לדרום אולי תדע להגיד לי אם המזג אוויר מתאים לטייל

אם כל הטרקים והכל עוד בגדר אפשרי

ואם העונה היא קיץ או חורף..

כמובן עוד כל מה שיש לך להציע

• איתי א.
            איתי א. נערך לאחרונה על ידי

כל הרעיון של ה"גלים" הוא שהם נוצרים באופן ספונטאני בהתאם למזג האוויר שמתאים בכל איזור. אין שום חשיבות אמיתי לאיפה לטייל קודם, עולה או יורד, פשוט הולכים על הגל הרלוונטי ביותר לתקופה שבה רוצים לטייל.

אם מסתדר לך מסלול כללי של גל יורד, אז לכי על גל יורד. אין מה לדאוג

• niros82
              niros82 נערך לאחרונה על ידי

יש הרבה מאוד אנשים שטיילו בגל יורד ונהנו מאוד. יש גם מקומות עם מזג אוויר טוב כל השנה ואין בהם ממש "גל", כמו קולומביה.

• chenchen1234
                chenchen1234 נערך לאחרונה על ידי

מבקשת עצה

שלום,

אני חייב להגיד שבחיים לא נתקלתי בתיאוריה לפיה הגל היורד "פחות שווה" מהגל העולה... מה מכר לך את הסיפורים האלה? מוזר מאוד.
                כפי שאמרו, רובם מטיילים בדרום אמריקה לפי מזג האוויר. מי שיוצא במאי/יוני/יולי/אוגוסט, יתחיל בדרך כלל בצפון דרום אמריקה ו"ירד" דרומה. ולמי שמתחיל בנובמבר/דצמבר/ינואר וכו', מומלץ להתחיל בדרום של דרום אמריקה ו"לעלות" צפונה. כל זאת בהנחה שהכוונה היא לבקר בכל האזורים האלו ושיש מספיק זמן. 
                בקיצור - לא שמעתי שיש "גל" שהוא "נהוג" או "מקובל" יותר, אם זה מה שמפריע לך. השיקול העיקרי כאן הוא מועד היציאה שלך (מתי הוא? כך נוכל יותר לעזור לסגור את ההתלבטות)
                אני אישית עשיתי את "הגל היורד" - פשוט כי התחלתי בחודש יוני.
                ואל תדאגי - אם את חוששת ללכת "הפוך מהעדר" כמו שחתול רובוט אמר כאן יפה - אז בעונה המתאימה הגל היורד הוא בעצמו ה"עדר".

• ran222
                  ran222 נערך לאחרונה על ידי

מבקשת עצה

כנראה שמי שאמר לה את זה עשה באופן לא מפתיע את הגל העולה...

זאת תופעה ידועה,המון אנשים מתקשים לדמיין טיול אחר ממה שהם עשו.

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון