טיול לאירלנד
-
כאלה שלא מעוניינים לשכור רכב בגלל הנהיגה ההפוכה, ואינם מעוניינים לנסוע בטיול מאורגן. איזה אפשרויות ניוד קיימים באירלנד לנוסע העצמאי.
תודה
מרדכי
-
טיול לאירלנדהאם מישהו טייל באירלנד מבלי להשכיר רכב. כיצד הוא עשה זאת האם הוא שכר נהג? ואם כן דרך מי? האם לקח סיורים מאורגנים מהמלון. או דרך מקום אחר. ואם כן מהיכן והאם ישנם סיורים של מספר ימים ברצף? האם בתחבורה ציבורית אוטבוסים? רכבות? או שילוב של שניהם? אשמח לקבל כל מידע שיעזור לי בנידון כולל כיצד אני בונה מסלולו במקרה כזה? האם על ידי טיול כוכב? או כל יום לן במקום אחר? האם ניתן בכלל לעשות טיול כזה או חייבים לשכור רכב?
תודה
מרדכי
-
טיול לאירלנדאני מסתכל בתמונתך ומסיק כי לא הוצאת אתמול רשיון וברקרוד שלך יש לא מעט ק"מ של נהיגה בתנאים שונים שלא תמיד אידיאלים. מה הבעיה? לא נהגת אף פעם ברכב עם הגה בצד ימין. מנסיון זה בדיוק אותו הדבר. 15 דקות של נהיגה איטית במסלול השמאלי של הכביש היוצא מנמל התעופה ואתה מתחיל להרגיש בטחון. עוד 15 דקות ואתה לא מבין ממה חששת. אם תזמין רכב אוטומטי אזי כל ההבדל הוא במיקום מושב הנהג וההגה. צריך להחליט שזה אפשרי וכך זה יהיה. בסוף עוד לא תבין ממה חששת.
בהצלחה אירלנד זה יעד נפלא
רנצי
-
טיול לאירלנדranchy תודה!
1)אל תסתכל בקנקן אלא במה שיש בו
2)זה נכון שלא הוצאתי אתמול רשיון וגם לא שלשום וברקורד שלי אין לא מעט ולא הרבה ק"מ של נהיגה בתנאים שונים שלא תמיד אידיאליים. מכיוון שאין לי כלל רשיון ומי שנוהגת בטיולינו בחו"ל ובנסיעותינו המשותפות בארץ,זאת רעייתי. ואם העלתי את בעיית הנהיגה ההפוכה. כנראה שישנה בעיה כי אחרת לא הייתי מטריח את הפורום בשאלתי
תודה וערב טוב
מרדכי
-
טיול לאירלנדכל שנכתב בלשון זכר מכוון גם כאילו נכתב בלשון נקבה. אם היא נוהגת בארץ ושורדת זאת בכבוד אז אירלנד גם בנהיגה בצד שמאל קטנה עליה. בניגוד לנהגים המטורפים שלנו האירלנדים נוהגים רגוע לחלוטין.
אבל רצונכם כבודכם ומי אני שאתערב
בהצלחה
רנצי
-
טיול לאירלנדשלום מרדכי,
אפשר בהחלט לטייל באירלנד ללא נהיגה עצמאית.
התחבורה הציבורית באירלנד (אוטובוסים ורכבות) יעילה מאד בין הערים הגדולות, אך קשה יותר להגיע לכפרים קטנים ולאזורים כפריים ללא רכב שכור.
על פי נתוני הפתיחה שמסרת ממליצה לך לתכנן טיול במספר כוכבים, ולקבוע נקודות לינה באחת (או יותר) מהערים הגדולות - דבלין, בלפסט, גולווי או קורק.
בטיול כזה משלבים בין ימים עירוניים לבין טיולי יום מאורגנים חד יומיים שיוצאים מהעיר בבוקר וחוזרים אליה לפנות ערב.
יש כמה חברות שעושות טיולים כאלה, חיפוש גוגל בסיסי יוביל אותך.
בין הערים הגדולות ניתן לעבור ברכבת או אוטובוס.
אופציה נוספת היא באמצעות שאטל של חברת הטיולים עצמה.
לדוגמה:
חברת הטיולים של גולווי, מפעילה גם שאטל בין גולווי לדבלין. אתם יכולים לעלות על אוטובוס בדבלין ולהגיע איתו לגולווי ב 1030, בדיוק בזמן להצטרף לסיור לצוקי מוהר והבורן או לטיול לקונמארה. לאחר הסיור תוכלו לבחור אם לחזור ללינה בדבלין או להישאר בגולווי לנקודת לינה נוספת.
אתה יכול לבדוק פרטים באתר שלהם.
כמו כן מציעה לך לקרוא את סיפור הטיול הנהדר של דני ומשפחתו שטיילו גם באירלנד, באופן עצמאי ומבלי לשכור רכב.
הקטע האירי מתחיל כאן בפוסט מס' 60.
תכנון נעים,
יעל
-
טיול לאירלנדיעל תודה!
קראתי את כל ספור הטיול של דני כולל החלק שאינו קשור לאירלנד. הסיפור יפה התמונות מקסימות. אבל כאשר ניסיתי מתוך טיולו לבנות תכנית לפי ימים ומהכן לוקחים את האוטובוס. ואיזה אוטובוס. וכיצד מטילים בין האתרים האם רגלי או במוניות או ברכבת תחתית או באוטובוס ומאיזו נקודה לאיזו נקודה. חייב לציין שלא הצלחתי להבין וזה נראה לי מבולבל. בקיצור לבנות תכנית על פי סיפורו התקשיתי. לאור זאת אשאל אותך שתי שאלות:
1)ראיתי שלאורך כל תיאורו הוא משנח את המסלול שאת בנית והוא באחד הפעמים אפילו מציין שאת המסלול שהוא הטווה לקח מתוך תיאור מסלולך. כיצד אני מוצא את תכנית מסלולך?
2)האם את יכולה להמליץ לי על ספר מדריך טיולים שעל פיו כדאי לבנות את המסלול ?
תודה רבה ושבת שלום
מרדכי
-
טיול לאירלנדמרדכי שלום,
אני שמחה שנהנית מהטיול של דני. ברור שכדי לתכנן טיול שמתאים לכם, תצטרך להתבסס על מקורות מידע נוספים.
לדוגמה,
יש לא מעט כתבות, סיפורים בפורום ובלוגים כאן באתר 'למטייל' - חפש אותם.
אני העליתי לפורום את אחד מהטיולים שלי באירלנד - טיול ברכב שכור שעשיתי עם הורי לפני שלוש שנים. זה לא מסלול קלאסי לטיול אירי ראשון.
אבל - תוכל להתרשם מחלק מהאתרים ולקבל הפניות קריאה נוספות.
לא ציינת מתי אתם מעוניינים לנסוע , כמה זמן יעמוד לרשותכם וגם - מה מעניין אתכם לראות. לכן קשה לתת המלצות ספציפיות.
אבל, בטיול של 10 ימים הייתי ממליצה על טיסות דרך דבלין ושלוש נקודות לינה: דבלין, בלפסט, גולווי.
בשבוע - לינה אחת בדבלין והשניה בגולווי או בבלפסט, בהתאם להעדפות ותחומי העניין שלכם.
בכל אחת מהערים שלבו בין ימים של טיול עירוני לימים שבהם תצאו מהעיר בטיולי יום מאורגנים. הטיולים האלה מגיעים לאטרקציות התיירות העיקריות ויתרון נוסף הוא שבדרך כלל אין צורך להזמינם הרבה זמן מראש ואפשר להחליט על כך כמה ימים לפני הטיול על פי תחזית מזג האויר. כשאתם לנים בערים מרכזיות תמיד תמצאו אופציות תעסוקה לימים גשומים.
כפי שכתבתי לך קודם, בין הערים הגדולות תוכלו לנוע באוטובוסים או ברכבות, לעתים בשאטל של חברות תיירות.
כאן מידע על תחבורה ציבורית באירלנד.
אחרי שתקרא ותגבש תכנית - מוזמן להעלותה לכאן לסיוע של החברים.

בהצלחה,
יעל
-
טיול לאירלנדשלום,
גם אנחנו נרתענו מנהיגה באירלנד ולכן לקחנו מדבלין סיורים מאורגנים - סיור אחד בן יום לאזורים קרובים
(הרי וויקלו) וסיור אחד עם לילה (לגאלווי)ששילב נסיעה ברכבת ונסיעה קצרה באוטובוס .אלו סיורים שמודרכים באנגלית ומשתתפים בהם אנשים מכל העולם. יש מספר רב של חברות שעושות את זה- צריך רק לבחור את הסיור המתאים.ישנם סיורים כאלה מיום אחד , כאמור ועד שבועיים.. שווה ביותר ואין לחץ של הנהיגה המפחידה. אני יכולה להגיד לך שבעלי נהג יותר מעשרות אלפי קמ בהיותו חבר דן ולמרות זאת העדיף לבלות בשלווה בטיול מאורגן המשלב הדרכה. הטיולים שלקחנו נערכו עי חברת הרכבות האירית והיו טובים מאוד. אני לא מבינה למה להכריח מישהו לנהוג כשהוא לא מעוניין בכך... גם בטיול הבא לסקוטלנד נעשה אותו הדבר.
החברה איתה נסענו היא עולמית ועורכת טיולים כאלה בכל העולם שמה הוא viatour
שיהיה בהצלחה!
-
טיול לאירלנדיעל רב תודות על העזרה הרבה!
כל הרעיון על אירלנד נולד כתוצאה שלאחר הטיול שלנו שיחול ביוני הקרוב להוואי יגיע לנו כרטיסי בונוס כנוסע המתמיד של אל על. ואז חשבנו לאן כדאי לממשם. ורעייתי העלתה את נושא אירלנד. ולכן החלטנו לבדוק האם זה אפשרי לטייל שם ללא רכב צמוד בגלל הנהיגה ההפוכה וללא טיול מאורגן מהארץ (ניסיון מהעבר שהשאיר לנו טעם רע). המדובר על קייץ 2017 וכן לא ציינתי את התאריך אבל את כרטיסי טיסה בונוס אני צריך לשריין זמן רב מראש. אנחנו בדרך כלל נוסעים בחודש יוני עקב היותה של רעייתי מורה (אמנם בגמלאות אבל עדיין מלמדת פעמיים בשבוע). טיולינו בדרך כלל אינם פחות משבועיים. ובעיקר אנו אוהבים נופים.
אבל ביום שישי האחרון לאחר השתתפותי בהרצאה של למטייל על ניו זילנד. הגעתי לביתי. (לצערי אשתי לא יכלה להשתתף בהרצאה עקב היותה מורה מלווה בטיול מטעם בית הספר) עם רעיון חדש לנסוע לניו זילנד אבל כיצד פותרים את בעיית שנת הלימודים ואז עלה רעיון בראשי מכיוון שבניו זילנד כפי שהמרצה אמרה מסתיימת העונה ב-30/4. והמורים יוצאים לחופשת פסח כ-10 ימים לפני החג ועוד החג עצמו יוצא סה"כ כ-22 ימי חופשה לכך ניתן להוסיף את הימים שאינה עובדת (הכל תלוי מתי מסתיימת החופשה סה"כ אני יכול להגיע לכמעט חודש ) וזה כבר זמן סביר לטיול בניו זילנד ושם כבר בדקתי שלא חייבים לנהוג ניתן לנסוע בתחבורה ציבורית ובשאטלים(כל המידע דרך הרצאה אחת בסניף למטייל בדיזנגוף) נותרה רק בעיה אחת שאנו דתיים ואז חשבתי שיהיה מאד נחמד להיות בסדר בבית חב"ד עם 500 תרמילאים. נתחיל להרגיש שוב צעירים כפי שהיינו. (אמנם ברוחנו נשארנו כאלה ואנו עושים הרבה מסלולים אתגריים. אבל בכל אופן הגיל הביולוגי עושה את שלו)
לכן אתחיל לבדוק את שתי האופציות באופן יותר רציני וכאשר תתקבל ההחלטה הסופית אכתוב באתר את תוכנית המסלול.
אגב אם היתה לך האפשרות הזאת באיזה מבין שתי ההצעות היית בוחרת.
שבוע טוב
מרדכי
-
טיול לאירלנדתודה על העזרה
מרדכי
-
טיול לאירלנדהיי מרדכי,
בעלי ואני היינו באירלנד ולא שכרנו רכב. היינו לפני שנתיים ל- 8 ימים בערך. הגענו לדבלין וישר נסענו מהשדה (עם אוטבוס שעובר כל 20 דקות בערך) לתחנת רכבת ומשם המשכנו ישירות לגלוואוי. שם יש מרכז של בתי מלון אחד ליד השני ובתחנת רכבת ואוטובוסים מרכזית יש המון חברות שמציעות טיולי יום מהבוקר עד אחה"צ למקומות תיירותיים וכפרים מחוץ לעיר. חייבת להגיד שלא זוכרת שמות אבל היה נהדר ומאוד נהננו. לא התעסקנו עם הדרכים ו-GPS וחסכנו הרבה כאב ראש.
אחרי 4 ימים חזרנו לדבלין ושם טיילנו בעיקר ברגל ועם התחבורה הציבורית.
רותי
-
טיול לאירלנדהיי מרדכי,
בעלי ואני היינו באירלנד ולא שכרנו רכב. היינו לפני שנתיים ל- 8 ימים בערך. עשינו טיולי כוכב וישנו בגלוואי ובדבלין. הגענו לדבלין וישר נסענו מהשדה (עם אוטובוס שעובר כל 20 דקות בערך) לתחנת רכבת ומשם המשכנו ישירות לגלוואוי. שם יש מרכז של בתי מלון אחד ליד השני ובתחנת רכבת ואוטובוסים מרכזית יש המון חברות שמציעות טיולי יום מהבוקר עד אחה"צ למקומות תיירותיים וכפרים מחוץ לעיר. חייבת להגיד שלא זוכרת שמות אבל היה נהדר ומאוד נהננו. לא התעסקנו עם הדרכים ו-GPS וחסכנו הרבה כאב ראש.
אחרי 4 ימים חזרנו לדבלין ושם טיילנו בעיקר ברגל ועם התחבורה הציבורית.
רותי