קיץ 2016 סובב אלפים
-
אז אחרי שצלחנו בהצלחה את הזמנת הכרטיסים באיזיגט (250 דולר לאדם כולל מזוודות. שווה!!!), אשמח לעזרת הפורום המכובד והיעיל למחשבות ותובנות לטיול קיץ 2016.
ההרכב הוא משפחה עם 3 ילדים בגילאי 7-12 + סבא וסבתא
אוהבי טבע ונוף, משלבים מסלולי הליכה קצרים וקצת אטרקציות.
לא חוששים כלל מנסיעות (מבחינתנו זה חלק מהכייף)
עשינו כבר בהרכב זה את סלובניה + זלצבורגלנד
איטליה - טוסקנה + דולומיטים + גארדה
יציאה 12.7 יום שלישי נחיתה במילאנו
תכנון ראשוני:
לאחר הנחיתה בשעות הצהרים להתקדם לכיוון עמק אאוסטה (בו טיילנו כבר בהרכב זוגי) ללינת לילה
יום רביעי לעבור לאלפים הצרפתיים לאזור אנסי
3 לילות באזור אנסי - אשמח להמלצה על דירה גדולה.
שבת לעבור (ל-7 לילות) לאזור שאמוני או משהו יותר מרכזי - מאוד מתלבטת לגבי המיקום הנכון לשבוע הזה. אשמח להמלצות!
למון בלאן כבר עלינו בהרכב זוגי, אז לא בטוח שנעלה שוב...
סיימנו שבוע וחצי.
שבת 23.7 נסיעה לכיוון שוויץ. לינת לילה אחד בשוויץ (היפה והיקרה...)
ראשון 24.7 המשך נסיעה דרך שוויץ לטירול
8 לילות טירול - נראה לי עמק אוטס
בזלצבורגלנד היינו
בדולומיטים כולל גיחה לעמק שטובאי היינו
אז חשבתי שטירול המערבי ועמק אוטס יתאימו - אבל אשמח להמלצות
לאחר שבוע ביום שני 1.8 נסיעה דרומה לאיטליה לאזור אגם מאג'ורה (4-5 שעות נסיעה, עשינו כבר יותר בעבר...)
3 לילות באגם מאגורה
וביום חמישי 4.8 טיסה חזרה
מטורף???
אשמח לכל הערה והארה.
רונית
-
קיץ 2016 סובב אלפיםלשאמוני הייתי מתכנן יותר מ-7 ימים. במיוחד בטיול ארוך כמו שלכם. יש כל כך הרבה מה לעשות בסביבה הקרובה שלה. גם לאנסי 3 ימים (יומים טיול נטו) זה ממש לא הרבה.
אנחנו טיילנו שבוע וחצי בשאמוני ולא מיצינו את האזור. טיילנו בהרכב יותר מצומצם עם 2 ילדים.
אני מציע לכם לשקול להשאר באלפים הצרפתים את כל הטיול.
אחרי הנופים של שאמוני לדעתי הנופים של הטירול פחות ירשימו אתכם.
הטיול שלכם מורכב מ-3 או 4 טיולים שונים. על כל אחד הייתי פותח שרשור נפרד אחרת עם שאלות יותר ממוקדות. על כל שאלה ששאלת כבר היו המון תשובות בזמן האחרון. קשה להגיב לשירשור שעולות בו הרבה שאלות שאין ביניהן קשר.
-
קיץ 2016 סובב אלפיםהמקומות נפלאים כולם. הבעיה שלי שיש פה יותר מידי אלפים. גם נופים כאלה נמאסים בסופו של דבר. בטיול באורך כזה החוכמה לדעתי היא גיוון ושילוב. צריך לשלב גם טיול ושהות בעיר גדולה וגם לינה בטבע.
שילוב מקומות לינה - כפר נופש לעומת מלון וצימר .
אזור חוף לעומת הר ואגם. באורך טיול כמו שלכם זה אפשרי.
אני אישית הייתי מעדיף במחירי הטיסות האלה לטוס פעמיים פעם בקיץ ופעם בחגים.
-
קיץ 2016 סובב אלפיםאופציה חלופית- וותרי על הטירול ועל הלילה בשוויץ
אם עומדים לרשותכם כ-3 שבועות (אם הבנתי נכון) ואתם חובבי טבע
טיסה למילאנו הלוך ושוב-
ומתוך ידיעה שאאוסטה טיילתם לעומק כזוג.
איזושהי חלוקה סכמטית של 3 שבועות
מוקד ראשון- מאגורה עם נגיסה בשולי שוויץ (טיצינו) או קומו-לוגאנו.
מוקד שני- הוט סבואה- (למרות שבשקט אני חושבת שאפשר לטייל כאן שבועיים בלי להתבלבל בכלל בגלל שפע האפשרויות) על בסיס לינה בין שמוני לאנסי.
או פיצול ל-2 יעדי לינה .ואז אפשר להחליט על מיקום אנסי-שמוני, או סמואנס- אנסי או כל פיצול אחר.
מוקד שלישי- סבואה- ואולי שמורות דרומיות יותר - מאד תלוי מה המינון של טבע/ערים בטיול שלכם- אבל לא הייתי גולשת מעבר לגרונובל.
-
קיץ 2016 סובב אלפיםמצטרפת ליונית בעיניין ויתור על טירול.
ממליצה מאד על שמורות נוספות באלפים הצרפתיים. אהבנו מאד את la vanoise , בייחוד באזור bonneval sur arc. עיירה מקסימה בעיני מוקפת מסלולים נהדרים.
אפשר ללון גם באזור termignon ומשם להגיח אפילו לsusa באיטליה ולמקומות מזרחיים יותר. אפשר גם ללון באזור pralognan la vanoise . באזור זה יש יותר רכבלים המאפשרים לקצר מסלולים, וגם עיירות נחמדות .
אני רק רוצה להדגיש שהאזורים האלו מתאימים לחובבי טבע שרוצים לעשות הליכות רגליות. יש פחות רכבלים ואטרקציות ממש תיירותיות, אבל יש רפטינג, קניונינג ועוד.
אפשרות נוספת היא שמורת ecrins בין grenoble ל briancon , מדהימה בעיני, מעט רכבלים והרבה עיירות. אפשר גם לטייל בעמקים קצת צפון מזרחה לבריאנסון ואף להגיע לכמה נקודות חן באיטליה.
בקיצור-המון אפשרויות רק באזור הזה-אבל שוב זה לא טיול אטרקציות רגיל, אלא בעיקר לחובבי טבע והתרחקות מהמסלול הנדוש (על ידי ישראלים, כי פוגשים מטיילים-הלכים מכל אירופה והמון מקומיים).
-
קיץ 2016 סובב אלפיםנירית, יונית צחצח וטלו תודה על תשובותיכם,
שוקלת את ההצעה לוותר על טירול ולהדרים לאזור גרנובל, אתייעץ עם החבורה. למרות שהכל התחיל מטירול... אבל רציתי לשלב גם צרפת ולכן עשיתי את הסלט המתואר למעלה

אנחנו כן רוצים לשלב אטרקציות וטיול בעיירות, ולא רק מסלולים נטו בטבע. אבל מבחינתי מסלול בקניון (כדוגמת ליכטנשטיין בזלצבורגלנד), נחשב אטרקציה...
בכל מקרה, רוצה לסגור לינה לשבוע של שאמוני והמרחב ומתלבטת אם להתמקם בסמואנס או בדירה שמצאתי בעיירה domancy עשרים דקות משאמוני ועם גישה נוחה לכבישים.
מעריכה שנהיה יום/יומיים בשאמוני עצמה (הרכבת ומערת הקרח וכן מסלול שאני רוצה לעשות שם) ושאר הימים עוד לא מיפיתי אבל קניון השטן, עיירות ומסלולים קצרים בשמורות השונות...
אז - סמואנס או ליד דומאנסי שקרובה יותר לשאמוני???
תודה
רונית
-
קיץ 2016 סובב אלפיםאז - סמואנס או ליד דומאנסי שקרובה יותר לשאמוני???
לדעתי-לפי המקומות והשמורות שאתם רוצים לטייל בהם.
אני אוהבת יותר את אזור שאמוני , אבל גם באזור סמואן יש הרבה אפשרויות.
-
קיץ 2016 סובב אלפיםדומאנסי מיקום מעולה לרוב יעדי הוט סבואה.
אבל ברור שמיקום צריך להיגזר מיעדי הטיול.
אם לא מפצלים לינה בתוך הוט סבואה- זה מיקום נוח "באמצע" וקרוב ל40A
אם מפצלים לינה- השיקולים כמובן אחרים.