ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מחפשים יועץ לתכנון טרק TMB

פורום אירופה
    7
    11
    6544
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • חיים-ק
      חיים-ק נערך לאחרונה על ידי

קבוצת בני  65-70 שנה מחפשים יועץ לתכנון טרק מותאם לגיל ולכושר - סובב מון-בלאן .

כולם בריאים ונמרצים, אך, מה לעשות, קצת פחות בכושר.
      מחפשים קטעים מהמסלולים הקבועים ו/או מסלולים מקבילים
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • odedorr
        odedorr נערך לאחרונה על ידי

אני לא מחשיב עצמי כ"יועץ" אבל אני כן מכיר את המסלול.

ה TMB הוא מסלול לא קל. ממש לא מתאים למי שלא בכושר. לא כל מי שעושה את נחל כזיב יכול לצאת לטרק הזה. אבל כושר זה עניין נרכש. פגשתי לאורך המסלול קשישים כמוכם (רבים) וקשישים מכם (בהרבה). תתאמנו.

מאוד חשוב שתגדירו את מסגרת הימים שאתם רוצים ללכת. הטרק כולו לוקח 11 יום (אם רוצים התחלה קלה אז 12). יש המון אפשרויות לטרק חלקי. תנו כיוון.

עודד

• IO.
          IO. נערך לאחרונה על ידי

שלום חיים,

גם אני לא יועצת אבל גם אני מכירה את המסלול. הלכתי את כולו ב- 2010 ב- 11 ימים.

אני רוצה לחזק את דבריו של עודד - תתאמנו!

המשפט: "כולם בריאים ונמרצים, אך, מה לעשות, קצת פחות בכושר." כשעדיין לא נובמבר ואת הטרק תוכלו ללכת רק בסוף יוני (הכי מוקדם)... סליחה אבל - זה תרוץ. יש מה לעשות! יש לכם יותר מחצי שנה להתאמן.

תראה, כושר אפשר לבנות גם תוך כדי הליכה. כבר יצאתי לטרקים כשאני לא כל-כך בכושר והתמודדתי. אבל זה הרבה פחות מומלץ ובעיקר הרבה-הרבה-הרבה פחות מומלץ ככל שמתבגרים. זה מעלה מאוד את הסיכוי לפציעות ובוודאות יפגע לכם בהנאה. אז תעשו לעצמכם טובה - ותתחילו להתאמן עכשיו! (זה רווח כפול).

למסלול הזה יש יתרון גדול - המסלול מאוד גמיש ויש המון דרכים בעזרתן תוכלו להקל על עצמכם.

איך? תכנון נכון של הימים - תכננו ימים קצרים ותשקלו לקחת יום מנוחה, שימוש ברכבלים כשאפשר, בחירה באלטרנטיבות הקלות יותר. עדיף לדעתי ללכת מסלול חלקי אבל להנות מכל יום מאשר לקבוע תכנית שאפתנית מידי ולגמור כל יום בזחילה. ואם יש לכם יותר ימים לחופשה, תוכלו ללכת את כל המסלול - ביותר ימים. 11 ימים זה סתם מספר "ממוצע" שלא מתאים לכולם.

כמו כן, אני מציעה לכם מאוד לשקול שימוש בשרותי העברת תרמילים (כך שתוכלו ללכת עם תרמילים קלים בלבד).

דוגמאות להנ"ל:

1. לעלות ברכבל מלה-זוש לקול דה ווז' (חוסך למעלה משעה של עלייה)

2. ללכת במקטע בין לה-זוש ל-לה קונטמין בואריאנט הנמוך או ללכת בואריאנט הגבוה אבל ללון בשאלט דה מיאג' (כלומר לחלק את היום לשניים) ולהגיע ללה-קונטמין רק ביום הבא

3. לוותר על הואריאנט פנר-דה-ארפט (בין אגם שאמפקס לטריאנט) - הוא לא רק קשה יותר מהואריאנט דרך אלפ-בוויין, הוא גם סלעי מאוד!

4. לרדת ברכבל לקורמאיור (הירידה תלולה ומעייפת וקשה לברכיים)

וכו וכו וכו

מקווה שתמצאו יועץ כמו שאתם מחפשים אבל עם קצת עבודה זה ממש לא קשה לתכנן את המסלול לבד.

תקראו את השירשור ב- hike.co.il יש שם המון מידע על המסלול הזה והרבה עצות טובות.

אני ממש מקווה שתצליחו להוציא את התכנית לפועל - הוא נפלא! ואין סיבה שאנשים בגילכם ימנעו ממסלולים כאלו - אני פוגשת אנשים בגיל שלכם כל הזמן בטרקים שאני עושה. אתם צריכים רק להערך בהתאם מבחינת הכנה מוקדמת ומבחינת תכנון המסלול - כמו כולנו בעצם...

אז שיהיה המון בהצלחה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • יונית
            יונית נערך לאחרונה על ידי

אם תרצו, אוכל לקשר אתכם למשרד המדריכים המקומי- להדרכה ולווי (תשלום לא קטן).

• חיים-ק
              חיים-ק נערך לאחרונה על ידי

תודה לכל המגיבים.

אנחנו בכושר לא רע. עושים קבוע את שביל ישראל וצופים קבוע בשידורי ספורט... (סתם.. סתם!). בימים אלו אנו בונים עם מדריך מיוחד, תכנית אימונים שתכלול גם טרק בן 4-5 ימים רצופים, באביב.

התחלנו להתעמק בפרטי המסלול בכל קטע וקטע (האם יש המלצה למפה / מפות? אפשר לקנות בארץ? אם לא, היכן קונים?). לפחות בימים הראשונים, אין לנו כל כוונה להגיע תשושים. אנחנו מתכוונים להתאמץ, אך גם ליהנות!  לכן נשמח לכל הצעה לקיצורי דרך, שימוש ברכבלים וכד'.

לגבי העברת הציוד - זה משהו שאנחנו מתכננים לעשות. כאמור נשמח לכל המלצה.

עדיין לא קבענו את משך הזמן לטיול ויתכן ונחלק את המשימה לפעמיים. בכל פעם 7 ימים.

ושוב תודה לכולכם. חיים

• נירית
                נירית נערך לאחרונה על ידי

שלום ענבר,

יש לך המלצה או שאת מכירה חברה שמעבירה ציוד באזור הזה? (רק אם יש לך "בשלוף").

תודה רבה

• IO.
                  IO. נערך לאחרונה על ידי

תשובות:

חיים, אם ככה אז אני מסירה את הכובע! כל הכבוד, אתם תגיעו מוכנים ותהנו מאוד.

לגבי העברת ציוד. אישית אני לא מכירה כי לא בדקתי ולא השתמשתי, אבל -

בחור בשם חן (שם בפורום chenav) המליץ על חברה בשם cairn בלינק הזה:

TMB העברת ציוד הם גם ארגנו דרך החברה הזו את כל הלינות מראש.

ואני זוכרת שגם עודד (שם בפורום dede) המליץ על חברה כזו באותו שירשור, אם אני לא טועה, אבל אני לא יודעת באיזה עמוד. אם לא תמצאו את ההודעה שלו אתם יכולים לחפש אותו ע"פ השם (dede) ולפנות אליו אני בטוחה שהוא ישמח לענות.

בכלל, בשירשור הנ"ל יש המון אינפורמציה. בהנחה שאתם כבר מכירים את המסלול, אני דווקא ממליצה לעבור על השירשור מהסוף - מהדף האחרון. כי שם האינפורמציה עדכנית יותר. אלא אם יש לכם סבלנות לעבור על הכל... הצטבר שם כבר המון חומר.

לגבי מפה, הזמנתי את המפה מהאתר הזה:

מפה

המפה טובה.

הזמנתי מהם כבר כמה פעמים מפות ולא היתה איתם בעיה. 

• נירית
                    נירית נערך לאחרונה על ידי

ענבר, תודה רבה!
                    • odedorr
                      odedorr נערך לאחרונה על ידי

תשובות:

כמה תובנות נוספות:

החברות שמעבירות תיקים עושות את זה רק למקומות עם כביש. זה אומר שיש בקתות שאליהן הן לא מגיעות (לדוגמא: bonatti). אז או שלוקחים ציוד ליומיים או שנמנעים מהבקתות האלה (ממש לא מומלץ)

קיצורי דרך צריך לחפש בעיקר לימים הראשונים. אחר כך הכושר נבנה והבטחון העצמי עולה.

בהתחלה מ les houches (לזוש) אפשר לקחת את הרכבל ל belevue וללכת ביום הראשון עד miage. ביום השני עד balm ובשלישי עד le croix bonhamme או עד chamieux. זו התחלה סולידית ונחמדה. 

בהתחלה מקורמיור אפשר ללכת ביום הראשון עד bonatti, בשני עד elena (יום ממש קצר) ובשלישי עד la fouly. גם זו התחלה סולידית. היתרון בהתחלה מקורמיור זה שגם הימים הבאים די קלים.

אחרי שתתחילו ותרגישו את המסלול תראו אם אתם צריכים עוד קיצורי דרך / רכבלים. בכל מקרה הרכבלים מסומנים על המפה וזה די ברור מתי ניתן להשתמש בהם ואיך.

עודד

• hagar123123
                        hagar123123 נערך לאחרונה על ידי

עשיתי את המסלול לפני כשלוש שנים.

ביוני.

אנחנו זוג  והיינו בני שישים כשעשינו אותו.

התחלנו בקורמאייר  ושם גם סיימנו אחרי 12 יום.

מסלול יפה, לא קל אבל גם לא קשה מדי.

דגרת קושי - בינוני  - קשה.

נעזרנו מאד בספר של הוצאת  cicerone.

ניתן להזמין באמצעות האינטרנט מחברת אמזון.

תהנו. ושיהיה בהצלחה

P6120123.JPGP6190280.JPG
                        • יהודה אודי
                          יהודה אודי נערך לאחרונה על ידי

קיראי גם כאן

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון