ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נסיעה לירדן

פורום טיול לירדן, מצריים והאזור
    3
    8
    8897
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

אני רוצה לנסוע לירדן לעאמן ואני קצת פוחדת, מישהו היה שם? מפחיד לישראלים? מה לובשים שם?דרך מי מארגנים נסיעה עד עמאן? יש למישהו קצת טיפים על עמאן?
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

תשובה ממש ארוכה על עמאן 🙂
        פחד הוא תחושה אישית וכל אחד צריך להחליט בהתאם להיכרותו עם עצמו. לשאלותייך:

מפחיד לישראלים?
        ***אני לא הרגשתי פחד, אלא יותר אי נוחות. למעלה מ-90% מהתושבים בעמאן הם פלסטינים, חלק גדול הם אנשים שמשפחתם נמלטה על נפשה ב-48` או ב-67`. הם גדלו על סיפורי אובדן ובריחה והעויינות שלהם מובנת. הדבר הזה קיים בכל מקום, עסקים נקראים על שם שמות כפרי המוצא של המשפחה בישראל/בגדה וכאלה. לכן תמיד הזדהיתי מאוד בעדינות, כדי לא לדרוך על שום פצעים.

מה לובשים שם?
        ***אין בעיה עם מכנסיים ארוכים. יש מעט תיירות/ים עם מכנסיים קצרות וגופיה, אני נמנעתי (המבטים לא כ``כ נעימים). גם הגברים הירדנים לא הולכים עם מכנסיים קצרים או גופיות, אלא יותר ``מחוייטים``... והנשים אין בכלל מה לדבר.

דרך מי מארגנים נסיעה עד עמאן?
        ***אני ארגנתי דרך עצמי 🙂 נוסעים למעבר הגבול שייח חוסיין, עוברים, לוקחים מונית ירדנית לעמאן - זה כשעה וחצי נסיעה ולא צריך לעלות יותר מ-25 דינר, אפשר גם להגיע ל-20. השיא שלי זה 17 דינר, אבל זה היה מעמאן לגבול שזה יותר קל להתמקח. הדרך מאוד מעניינת. נוסעים לאורך עמק הירדן ואז מתחילים לעלות בהרים. אם עוצרים בכפרים בדרך לקנות פיתות או מים, אל תצאי מהרכב - כי מייד מתחילה התקהלות. תבקשי מהנהג שיקנה עבורך, הם כבר רגילים לזה וגם הם מעדיפים שתשארי באוטו ולא תעשי פדיחות 🙂

יש למישהו קצת טיפים על עמאן?
        ***עם כל תחושת אי הנוחות, זו עיר מרתקת בעיקר בהיבט האנושי לדעתי ובמיוחד לנו כישראלים. מעבר לערך התיירותי הרגיל (האמפי הרומי וכו`), אין שם בכלל (!) ישראלים, והאנשים שם אף פעם לא פוגשים ישראלים אלא רק שומעים עלינו סיפורי זוועה והם מאוד סקרנים. לכן הם מסוגלים לשבת שלוש שעות על כוס קפה ולדבר שזה ממש כיף ומאוד מעניין - לפעמים קצת מתיש, ואת חשה כדוברת מדינת ישראל -ואני ממש לא בקטע הזה בד``כ אבל הבורות כ``כ עמוקה שאת ממש חשה צורך לתקן את זה וגם הבורות שלנו ביחס אליהם עמוקה ולכן לומדים המון מהשיחות האלה.יש הרבה דוברי אנגלית (לצערי אינני דוברת ערבית - אולי את כן ואז כמובן הרבה יותר כיף).

חלק מתחושת אי הנוחות שלי נבעה מכך שהמרחב הציבורי בעמאן שייך לגברים. יש חבורות של גברים ברחוב, הרבה יותר מאשר נשים. במסעדות יש שתי קומות: בקומה הראשונה זה רק גברים (!) ומשפחות כולל נשים יושבות רק בקומה השניה. נשים לבד במסעדה (בלי משפחה) - אין כזה דבר. בכל אופן - תיירות מסתובבות שם לבד חופשי, ויש הרבה תרמילאים שעושים טיול במזה``ת כמו שאנחנו בדרום אמריקה... הם עושים מצרים-ירדן-סוריה-לבנון ובסוף ישראל. אז גם המפגשים האלה מגניבים ועושים לך חשק שיהיו הסכמי שלום כבר ונוכל לטייל בשכונה שלנו, שהיא אחלה שכונה, עם שכנים ממש נחמדים אם רק נותנים להם צ`אנס...

נסיעה טובה 🙂
        מקום לישון (אני ישנתי אצל חברים ורק שתינו קפה שם אך זנ אמור להיות מקום טוב) - אכסניה מתוקה שנקראת books זה הוסטל מאוד מוכר שם, בטוח יש אותו באינטרנט.

לאכול - שווארמה מעולה ברחוב, ממתקים טעימים בכל מקום. מים מגיעים לעמאן במכולות, ואם נגמרת המכולה בסוף השבוע אז אין מים עד יום ראשון שאז מביאים מכולה חדשה (מכאן קל להבין מדוע הם חושבים שאנו גונבים להם את המים - והם באמת חושבים ככה.)
        • ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

תשובה ממש ארוכה על עמאן :):Re
          קודם כל תודה רבה על העזרה
          רציתי לשאול אותך, כולם אומרים לנו שאנחנו לא נורמלים שאנחנו נוסעים לעמאן( יש לנו שני ילדים קטנים בבית ולזוג השני שבא איתנו שלושה ילדים ) שממש מסוכן לישראלים ואם כבר אנחנו נוסעים אז ממש לא להזדהות כישראלים ובשום אופן לא לדבר עברית, האם זה נכון?
          מתי היית שם? ומה אם פלאפון, אפשר להכניס לירדן?
          היית גם בפטרה?
          • ?
            אורח נערך לאחרונה על ידי

למה עמאן?
            את לא חייבת להגיע לעמן את יכולה לטייל בפטרה בלי להגיע לעמאן
            עקבה מאוד נעימה כמובן שיותר תיירותית אבל אין בעיה להזדהות כישראלי
            יש כפרים נחמדים שאת יכולה להתמקם בהם לטיולים קצרים באיזור לנחלים יפים נשמע לי רעיון יותר טוב מלטייל בעמאןובטח יותר כייף ויפה.
            • hoveshk
              hoveshk נערך לאחרונה על ידי

תשובה אחרת על עמאן
              קודם כל תתעלמי מכל המטיילים המקצועיים שפשוט לא מבינים ``למה עמאן?``- ככה, תחרשו את כל הקניונים בירדן אבל יש שם גם דברים אחרים וזה למה. כשאתם נוסעים לארץ אחרת אתם לא עוברים בערים?

הייתי פעמיים בעמאן- פעם אחת כתרמילאי, נסעתי באוטובוס הישיר של נזרין, ישנתי בעיר התחתית בקליף והיה אחלה.

פעם שניה, השנה, נסעתי אני, חבר ושתי חברות (אנחנו בני 25) באוטו שלי. עשינו סיבוב שלם בירדן והיינו פעמיים, כ``א לילה, בעמאן.
              עמאן היא אחלה עיר. יש בה מוקדי בילוי נחמדי ואף אקסקלוסיביים יחסית שבהם נשים ממש לא מופרדות מגברים, למשל בכיכר עבדון או איזור שמיסאני- פאבים עם אלכוהול, בתי קפה, מסעדות גלידריות ואפילו סושי (שלא ניסינו). העיר התחתית היא יותר מקום של יום- שוק, חומוס, שווארמה וכו`.אתרים ממש אין מי יודע מה- ג`רש היא מרחק חצי שעה באוטו או קצת יותר באוטובוס, עיר רומית יפה למדי. עזבו אותכם מהאמפיתיאטרון- סתם אחד, ואם אתם חוששים אז זה ה-מקום להיות בו תיירים בולטים.
              באמת, אבל באמת, שאין מה לחשוש. זה לא שכולם רואים שאתם ישראלים- ממש לא.
              אם אתם משפחה אני ממליץ לכם לישון באחד המלונות שעל הצירים הראשיים- אין לי מושג על מחירים אבל אני מניח שפחות מישראל. הכי טוב לבוא עם אוטו! ככה אפילו אם תרגישו לא בנוח אתם מוזמנים לעלות עליו ולנסוע למקום אחר או בחזרה לארץ. כמובן ששווה לראות עוד דברים בירדן- פטרה, נחלים למיניהם, ים המלח, מצודות צלבניות, וכו`.
              • עמית.ס
                עמית.ס נערך לאחרונה על ידי

שאלה ליונתן:Re
                הי יונתן- בתור בעל נסיון עם רכב-
                א. איך הסתדר מבחינת דלק נטול עופרת? הבנתי שיש ליד עקבה וליד עמאן ואין בדרך ביניהן. מה עושים???
                ב. טיולים בואדיות- השארתם את האוטו ``בשומקום`` וכשחזרתם הוא חיכה שלם?
                ג. טיולים בואדיות - ``הקפצות`` - עשיתם? איך חזרתם לאוטו?

ועוד שאלה- טיילתם בארנון? איזה מהסיורים? הזמנתם מראש? איך? וגם- כמה קל/קשה המסלול?
                תודה רבה!
                עמית
                • hoveshk
                  hoveshk נערך לאחרונה על ידי

לגבי הדלק הבנת נכון, יכול להיות שמהטיפ שכתבתי בנושא. הכי צפוני בדרום זה ק``מ מדרום לצומת ואדי רם ועד פאתי עמאן אין. אבל המרחק בין שתיהן הוא כ-300 ק``מ ובנסיעה לא פרועה מדי זה מספיק מאוד לטנק דלק, אפילו לפעם וחצי. אם נתקעים ממש- לא קורה כלום אם ממלאים כמות זניחה ב``סופר`` עד שמגיעים לתחנה טובה. פשוט תתכננו טוב, וזהו. זאת לא ארץ גדולה כ``כ..
                  היינו תכלס רק בואדי בן חמאד (ככה זה כשמטיילים עם בנות..) ופשוט השארנו את האוטו בתחילת המסלול, הלכנו, חזרנו והוא עדיין היה. אבל כ``א עושה את השיקולים שלו, כמובן. אולי שווה לשכור איזה בדואי לשמור, אבל מאיפה אתה יודע שהוא ישמור? בכל אופן, לא ניסיתי. בשביל זה עושים ביטוח מקיף, אני מניח. בארנון לא יצא, לצערי, אבל הבנתי שיקר רצח, ויש עוד הרבה נחלים. היינו בעקבה שהיא אחלה אבל עכשיו חם נורא, בפטרה שהיא מאסט, בואדי רם שהייתי מוותר, בכרך שנחמד בדרך ואולי פיספסתי משהו.יש לציין שהיינו עם רכב פרטי ולא ג`יפ..

בהצלחה בכל מקרה ואם יש לך שאלות אתה מוזמן לפנות למייל
                  • עמית.ס
                    עמית.ס נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה יונתן- כנראה שזה באמת היה הטיפ המצויין שלך...קצת מלחיץ עניין הדלק כי בכלל לא התכוונו להגיע לעמאן אלא- משהו כמו- עקבה-ואדי ראם ( למה היית מוותר??)- פטרה- דנה-ואדי כלשהו בדרך- אולי אבן חאמד- חמאמאת מעין-ארנון- ודרך כביש הערבה לבית שאן.
                    זאת אומרת- דווקא דרך ים המלח ולא דרך קו הרכס.

כנראה נצטרך לתכנן אחרת ולכלול את עמאן באמצע.

חשבנו אולי לשכור רכב מקומי- אבל המחירים גבוהים יותר מאשר העברת הרכב מהארץ כולל הביטוח.
                    אני תוהה מה עושות כל המכוניות להשכרה בעניין הדלק?????
                    ושוב תודה
                    עמית
                    • 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון