טיול לבולגריה
-
היי,
לאחר טיול מדהים באלפים הצרפתיים באוגוסט האחרון, אנו כבר עם הפנים לאוגוסט הבא
..סגרנו טיסות לסופיה ל 16 ימים באמצע אוגוסט, ביחד עם שלושת ילדינו (כיום בני 9, 7 ושנתיים). אוהבים מאד טיולי טבע, נרצה גם לשלב קצת נופש בים (כנראה ביוון). פחות מתחברים לסיור עם הילדים בכנסיות, מנזרים, מוזיאונים וכד'. כמובן שאם זה חלק מהדרך כמו מנזר רילה אז נשמח לבקר אבל מעדיפים לא לנסוע במיוחד.
התחלתי קצת להסתכל וראיתי את איזור בנסקו כאזור מעניין... האם מקום לינה אחד לחמישה - שישה ימים לטיולים בהרי רילה, רודופי, שבעת האגמים זה משהו הגיוני או שהמרחקים גדולים ועדיף לפצל? מעדיפים לצמצם מקומות לינה גם אם זה כרוך בנסיעות יומיות קצת יותר ארוכות (שעה וחצי-שעתיים לכיוון).
אשמח לדעת גם אלו אזורים עוד יכולים להיות רלבנטיים כאשר המיקוד הוא על טיול טבע ואטרקציות לילדים...
כמו כן אלו אטרקציות יש בכלל לילדים? בעיקרון התכנון הראשוני הוא 10 ימים בבולגריה ושישהימים נוספים במקדוניה או ביוון.
תודה רבה!
-
טיול לבולגריההיי סיגל,
קודם כל איזה כיף לכם
בולגריה נהדרת - אוכל, אנשים וכמובן טבע....אני לא חובב טיולי כוכב... כך שיהיה קשה לי להמליץ לך להיות באותו מקום הרבה זמן... אבל לשאלתך אכן אפשרי...
היינו שם בספטמבר 2014 שבוע עם שתי ילדות (4.5, 6.5) ומאווווד נהנינו
ומתכוונים לחזור לשם קצת אחריכם

האטרקציה העיקרית בה היא הטבע
מצרף את הטיול שלנו להתרשמות וקבלת רעיונות....
רובי
-
טיול לבולגריהבוקר טוב סיגל
גם אני כמו רובי לא חסידת טיולי הכוכב וגם כשהבנות היו קטנות
תמיד התנהלנו בטיול מתגלגל, אלא אם במקום מסויים היה יותר אטרקציות ואז שהינו בו יומיים או שלושה.
בולגריה מדינה גדולה וקשה לי לתאר בה טיול כוכב.
קבלי לינק לטיול שלנו ששילב את מקדוניה הנפלאה.
רחל לבון
-
טיול לבולגריהרחל ורובי, תודה רבה על המידע. התחלתי לקרוא, נשמע מצויין. אתעמק יותר עכשיו...עדיין יש לי שאלה לגבי אטרקציות לילדים: תוכלו לרשום לי בכמה מילים איזה עוד סוגי אטרקציות לילדים יש (מלבד פארק הדובים). תודה רבה על השיתוף ועל הסיוע!!!
סיגל -
טיול לבולגריהסיגל,
לי הומלץ לוותר על פארק הדובים ואכן ויתרתי....
האטרקציה העיקרית בבולגריה היא הטבע- מסלולי טבע נהדרים

לגבי אטרקציות תוכלי לראות בהקלדה בגוגל "פארקי מים בבולגריה"..
לא מצליח לצרף לכאן קישור תקין...
רובי
-
טיול לבולגריההי סיגל. אין היגיון לשבת באזור בנסקו וממנו לנסות להגיע לרודופי או מנזר רילה ושבעת האגמים. אם הנושא של טיול כוכב הוא מאסט תצטרכי להחליט איפה להתמקם. יש לך המון אפשרויות אם רק תדעי לקחת את מה שבולגריה מציעה. כן אפשר להתמקם למשל באתר בורובץ שהתחיל בשנים האחרונות להיות פעיל גם בקיץ - רכיבה על סוסים ועוד כל מיני פעילות טבע. אפשר להתמקם באזור העיר TROJAN ולגלות את הרי הבלקן ואת הכפרים הקטנטנים ומעבר טרויאן ואת פסגות בקלמטו. אפשר באזור של וליקו טרנובו עם מעבר שיפקה, עם טריאבנה הקסומה, קניון אמן המטורף, כפר אמנים אטר. כמובן אפשר לרדת עמוק עמוק אל תוך רודופי ולגלות את הטבע בדיוק כפי שאלוהים ברא אותו בלי מגע יד האדם. המלצה שלי לקרוא כמה שיותר סיפורי טיול, היה לאחרונה סיפור טיול מקסים של מיקי שהיה מתגלגל אמנם אבל אולי תוכלי ללמוד ממנו על מקום בו תרצו להתמקם. הנה סיפור טיול כוכב שלנו בבולגריה. ישבנו כמעט שבועיים באזור של טרנובו. היה גן עדן.
כמו שרובי אמר כבר, אין אטרקציות הו-הא לילדים. יש המון טבע, אנשים מקסימים, אוכל מצוין, מחירים מצחיקים. טבע אנשים ואוכל. כאילו, מישהו צריך יותר מזה?
אלונה
נ.ב. רובי, עשית אותי מאושרת.
-
טיול לבולגריה וצפון יווןאלונה היי,תודה רבה על הפירוט. מאד עוזר ומכוון

אני מבינה שבאמת טיול כוכב (אחד או שניים) כבר יהיה קשה לעשות ונצטרך 3 מקומות לינה מינימום: איזור רילה, איזור רודופי ואיזור בנסקו. לאחר מכן נצטרך עוד שני מקומות לינה במקדוניה \ צפון יוון.
האם מישהו עבר מבולגריה לצפון יוון, האם שם יש יותר אטרקציות לילדים? האם יש חופי ים מומלצים לשהייה של שלושה-ארבעה לילות באיזור של מטאורה, זגוריה ולא רחוק מידי מהאיזור שבו עוברים את הגבול (נראה לי שנגיע לצפון יוון מהרי רודופי, הבנתי שמשם זה הכי הגיוני).
תודה רבה ולילה טוב!
-
טיול לבולגריה וצפון יווןהיי, אם במקרה מישהו יכול לסייע אשמח מאד ...אין הרבה מידע ברשת על השילוב הזה של בולגריה וצפון יוון כך שכל פיסת מידע מאד תעזור לנו. תודה רבה!!!
-
טיול לבולגריה וצפון יווןאלונה כבר כתבה את עיקרי הדברים. בולגריה מקסימה ולמרות שאינה מצטיינת ב"אטרקציות לבני הנעורים" יש בה נופים וקסם שמפצים גם את בני בנעורים.
השכרת רכב בבלקן היא ספור. אין בעיה לשכור בתוך המדינה אבל יציאה מעבר לגבולותיה זה סיפור. כל חברה והמדיניות שלה. האחת מאפשרת הכל השניה רק בכיוון מסוים והשלישית אוסרת כליל. הדרך הכי טובה זה לברר בחברה עצמה ולקוות שמקבלים תשובה חד משמעית. באתר החברה שצרפתי יש אפשרות לצאת מבולגריה אבל חייבים לברר היטב לאן, באיזה תנאים ובאיזה מחיר. אני שכרתי דרכם בבולגריה והם היו מצויינים.מקווה שהם נשארו כאלה.
רנצי
-
טיול לבולגריה וצפון יווןרנצ'י תודה רבה! אשלח אליהם מייל.
האם בטיול של 9-10 ימים בבולגריה ללא בילוי בחופים המוכרים (ורנה בורגס וכד'), צריך 3 כוכבים:
1. בנסקו
2. רילה
3. רודופי
או שאפשר לאחד בין 1 ל 2? ראיתי ביניהם הוא שעה נסיעה.
האם יש איזור נוסף מומלץ שפספסתי?
אחרי בולגריה התכנון להמשיך עוד 7-8 ימים בצפון יוון (על זה אפתח שרשור נפרד).
תודה רבה לכל המסייעים!
-
טיול לבולגריה וצפון יווןלמרות שצפון יוון צמודה לבולגריה לא הייתי מחבר בניהם. גם כי לא בטוח שתוכלו להעביר הרכב וגם כי בולגריה מאד מענינת ותשאירו את יוון לטיול אחר.
אפשר לנסוע מבנסקו למנזר הרילה ולחזור כי זה מאד קרוב. אבל אם רוצים לטפס אל 7 אגמי הרילה אז צריך לעגון גם בספרבה בניה לפחות לשני ערבים זה שלפני וזה שאחרי.
הכי פשוט זה לטייל במנזר בדרך מבנסקו לספרבה בניה.
אני מצרף לך גם את הבלוג שלי. יתן לך עוד כמה רעיונות לגבי הצד הצפון מערבי של בולגריה. הטיול אמנם היה מזמן אבל הנוף לא השתנה . בולגריה עדיין היפהפיה הנרדמת של אירופה.
רנצי
-
טיול לבולגריהבלת"ק - אין אטרקציות מיוחדות, הטבע מהמם והשופינג זול. על הדרך, אפשר למצוא פארקי מים קטנים בערים (פלובדיב) באולינג בקניון, קארטינג. לרוב נתקלים באלו על הדרך.
-
-
טיול לבולגריהתודה רבה לכם-לא מובן מאליו..
מבטיחה לחזור עם שאלות נוספות (לא קל לתכנן את הטיול הזה...אין הרבה מידע).
סיגל
-
טיול לבולגריההיי, שוב אני.. לאחר בדיקות נוספות ולאור המלצת חלק מהחברים פה החלטנו לוותר על צפון יוון ולהיות רק בבולגריה. יש לנו 17 ימים באוגוסט. מטיילים עם שלושה ילדים: 10, 8, ושנתיים וחצי. הגדולים בלי הרבה סבלנות למוזיאונים, כנסיות וכד'. ננסה להתמקד יותר בטיולי טבע ובביקור בכפרים מיוחדים תוך ניסיון למצוא אטרקציות כגון טיולי אופניים, שיט בסירה, פארק חבלים (מצאתי משהו), פארקי מים ועוד. חשבתי על החלוקה הבאה, אשמח לקבל הערות \ הארות וכד'..:
12.8 נחיתה ב 12:30, 13.8, 14.8, 15.8 נסיעה ל Sparabe Banya.
איזור שבעת האגמים, מנזר רילה ועוד כל מיני מקומות שאאסוף.
16.8, 17.8, 18.8, 19.8 (ארבעה לילות) באיזור רודופי
20.8, 21.8, 22.8, 23.8 (ארבעה לילות) - נסיעה לים השחור. עוד לא סגורה לאן, אשמח לשמוע על רצועת חוף פחות מתויירת מבורגס, ורנה וכד'. בכוונה הכנסתי את זה באמצע הטיול על מנת שלילדים יהיה קצת גיוון, אחרת טיול ועוד טיול ימצו את עצמם מאד מהר.
24.8, 25.8, 26.8, 27.8 (ארבעה לילות)- איזור בנסקו ופירין.
28.8 - מאוחר בלילה טיסה בחזרה.
אשמח לדעת אם פספסתי אזור מסוים ואם יש לכם המלצות לשינוי. בעיקרון לא אכפת לנו נסיעה של שעה - שעה וחצי לכיוון ביום. מעדיפים את זה מהחלפת מקומות לינה (מתארגנים די לאט
).תודה רבה וסוף שבוע נעים, סיגל
-
טיול לבולגריהסיגל שלום
הלכתי לאבוד בתכנית שלך. אם תפתחי מפה תגלי שאת נוסעת מערב- מזרח-מערב ובמקום מסלול מעגלי את רצה הלוך וחזור.
כללית הייתי נוסע דרך קופרובישצ'ה ווליקו טרנובו אל הים השחור ומשם דרך פלובדיב לרודופי-פירין -רילה-ספרבה בניה-ויטושה-סופיה.
יש לכם הרבה זמן. 16 ימי טיול זה בנחת. סופיה לא שווה יותר מיום אחד וגם אותו ניתן לחלק לקצת בתחילה והיתר כמו השוק וקניות לפני הנסיעה לטיסה הביתה.
תחפרי קצת בבלוגים ושימי הכל על מפה ,כן גם בעידן המפות הוירטואליות שרצות בטלפון צריך להסתכל על מפה שהכל בה מול העיינים בגודל סביר,.כך שיצא לך סבוב הגיוני ולא הלוך וחזור ימינה ושמאלה.
בהצלחה
רנצי
-
טיול לבולגריהרנצי היי,תודה רבה. עזרת לי מאד להתמקם על המפה. האם מסלול כזה נשמע יותר הגיוני? שלושה לילות ליד בורוביץ ארבעה לילות בבנסקו שלושה לילות ברודופי ארבעה לילות בחופים שני לילות בוליקו טרנובו- נשמע יותר הגיוני? מישהו יודע על רצועת חוף פחות תיירותית מהמוכרות, איזה חוף נסתר?? לא בורגס, לא ורנה, לא נסבר? תודה רבה ושבת שלום!
-
טיול לבולגריהלא יודעת לגבי חופים כי לא הגענו לאזור הים השחור, אבל המסלול שכתבת בהודעה האחרונה הרבה יותר הגיוני. בעיני שווה להוריד לילה בבנסקו לטובת עוד לילה בוליקו טרנובו (יש המון מה לעשות באזור). האמת, הייתי הופכת את כל הסדר- מתחילה מוליקו טרנובו, ומשם מזרחה לים ואז דרומה, כדי לסיים בנופים הכי מרשימים. אבל אולי זו רק אני.
-
טיול לבולגריההיי, תודה רבה! את צודקת במאת האחוזים באשר לסדר המקומות. זה פשוט מסתדר לנו ככה עם חברים שנהיה איתם בחלק מהטיול...
-
טיול לבולגריההים השחור הוא לב אזור התיירות של כל המדינות שלחופיו למעט טורקיה שיש לה גם ים תיכון .כל היתר מסתערות על חופיו כי זה מה יש.
לא יכול לבשר לך על חוף ספציפי ריק מאדם. תצטרכי לחפש לבד ואם יהיה לך מזל אולי תתבייתי על משהו בשטח.
א ב ל נסבאר היא פנינה אמיתית במידה ואתם מגיעים לחופי הים השחור לא לותר. אני נסעתי ביום אחד מוליקו טרנובו הלוך וחזור כ500 ק"מ ולא הצטערתי לרגע.
למרות שהיא מפוצצת בתיירים והנינוחות של בולגריה ממנה והלאה היא פשוט פנינה. תקדישי לה לפחות חצי יום של שוטטות בסימטאותיה ולא תתחרטי.
רנצי