חישוב עלויות דלק בארה"ב
-
שלום לכולם. אני וחברתי נוסעים לטיול בן חודשיים בארה"ב. כעת אנחנו בונים את התקציב, ואני זקוק לעזרה בחישוב עלויות הדלק בטיול.
אנחנו משכירים רכב ברמת טויוטה קורולה. יש לנו מספר נסיעות ארוכות: מיאמי - קיז וחזור מיאמי - אורלנדו וגאס - סן דייגו - ל.א - סן פרנסיסקו ניו יורק - ניאגרה
בין לבין יהיו ימים בהם נסתובב עם הרכב בתוך הערים. איך אני יכול להעריך כמה כסף אצטרך להקציב לדלק לכל הטיול?
-
חישוב עלויות דלק בארה"בשילוב של גוגל והשאלה שלך באנגלית -
https://www.fueleconomy.gov/trip/#? -
חישוב עלויות דלק בארה"במחיר הדלק פחות מדולר לליטר. ררכב כמו קורולה בנסיעות משולבות יעשה סביבות 10 ק"מ לליטר, אולי פחות ואולי יותר.
קח את כל הקילומטרז על פי מפת גוגל, תוסיף 20-50% לכל הנסיעות הקטנות, עירוניות, חיפוש חניה וכו'. ותעשה חישוב.
באופן כללי בטיול באופי שלכם צריכת הדלק לא צריכה להדאיג אתכם והיא זולה בהרבה מעלות הרכב עצמו.
-
חישוב עלויות דלק בארה"במחירי הדלק משתנים ממקום למקום, במערב בערך המחיר נע מ-2 פלוס עד ל-2.9 דולר לגלון (3.8 ליטר).
לפי ניסיוניי הטריים, עם שברולט מליבו שאוכל יותר מקורולה, נסיעה מסן חוסה ללאס וגאס (850 ק"מ): 45 דולר דלק.
מרינו לפורטלנד (860 ק"מ): 35 דולר דלק.
מחיר הדלק הוא ההוצאה האחרונה שמדאיגה אותי בנסיעותי לארה"ב. לפי ניסיוניי עם קורולה היא עושה - בארה"ב (שם המנועים גדולים יותר מאשר בארץ) - כ-13 ק"מ לליטר ואף יותר מכך, בנסיעה משולבת.
הנה מפת מחירי הדלק בארה"ב:
http://www.gasbuddy.com/GasPriceMap
אפשר להגדיל אזור עם הסמן ולראות את המחירים בכל תחנה ותחנה. אפשר להוריד את ה-APP לסמארטפון לחיפוש תחנות זולות בקרבת מקום הימצאותכם.
לא בכל תחנה מקבלים כרטיס אשראי בינלאומי שהוצא בישראל, אפשר לשלם במזומנים. יש תחנות שהמחיר במזומן יותר זול מזה שמשלמים באמצעות כרטיס אשראי. אפשר לשלם במשאבה עצמה - אם מתקבל הכרטיס - ואם לאו ניגשים למשרד התחנה, מוסרים שטר - לדוגמה 20 דולר - תוך ציון מספר המשאבה, אומרים לפקיד FILL UP, ממלאים ואם נשאר עודף חוזרים למשדר התחנה ומקבלים את העודף. אפשר לעשות כך גם עם כרטיס אשראי באמצעות הפקיד, אבל עם אמרתם 20 דולר ומילאתם רק 15, ה-5 דולר עודף מוחזרים לכרטיס האשראי ויש על כך עמלות המרה, אלא אם הכרטיס הבינלאומי הישראלי מקושר לחשבון עו"ש דולרי.
תחנות הדלק בארה"ב הן מקור לזיופי הכרטיסים (כבר קרה לי במדינת ניו ג'רסי, שם אסור לתדלק לבד, כנ"ל במדינת אורגון, יש פקידים שממלאים, אין שירות עצמי במדינות הללו), אני אישית מעדיף לשלם על הדלק במזומנים.
-
חישוב עלויות דלק בארה"בתודה רבה לכולם!
-
חישוב עלויות דלק בארה"בבטיול האחרון שלנו באוגוסט 2015, נסענו בטויוטה סיינה (מיניואן 7 מקומות) 1,430 מייל (כ-2,300 ק"מ) והעלות הכוללת של הדלק היתה $180, כלומר בממוצע $0.13 למייל, או כ-$0.08 לק"מ. אני מניח שבטויוטה קורולה, הצריכה תהיה טובה יותר, כך שגם העלות תוזל יחסית.