טיול לקנדה
-
שלום לכם.
אני משתחרר במרץ וכבר התחלתי להתעניין בטיול אחרי צבא, אני מחפש טיול לקנדה לתקופה של 3שבועות עד חודש, בחודש אפריל או מאי.
יש לי כמה שאלות :
1.האם כדאי בכלל ללכת לקנדה בחודשים האלו (אפריל או מאי ) מבחינת מזג האוויר? למרות שאני אוהב לטייל בחורף ואין לי בעיה.
2.האם כדאי להשכיר רכב ומה מצב הדלק שם?
3.איפה כדאי לבקר בקנדה ? באיזור ונקובר או טורנטו ?
4.איפה אני יכול לבנות טיול עם יעדים ואיזורים שכדאי לבקר בהם ?
5.כמה בערך זה יעלה? (יש לי תקציב של 15k). -
טיול לקנדהאני לא ממש בגיל של אחרי צבא, ולדעתי רוב הכותבים פה גם כבר לא.
אבל בכל זאת כמה תובנות:
- השכרת רכב מתחת לגיל 25 היא יקרה מאוד וגם די מוגבלת
- חודש אפריל עדיין די קר בחלק מהמקומות, ובשמורות הטבע עדיין חלק מהמסלולים סגורים.
- תקציב של 15K (ש"ח?) נשמע קצת נמוך. רק הטיסה תעלה כ 6K, אלא אם כן תמצא דיל דרך חברה זולה.
-
טיול לקנדהקנדה מדינה ענקית וגם בין איזורי התירות המרכזיים יש הבדלים גדולים במזג האויר בתקופה אותה הזכרת. למרות זאת, אני צופה שיהיה קר עדין בכל האיזורים. אינני מדבר על קור של החורף הישראלי, אלא על קור גדול יותר.
אני מניח שבאיזורי התירות המרכזיים ההרריים יהיה עדין מושלג. במיוחג ברוקיס הקנדיים, אבל אני מניח שגם באיזורים הרריים נמוכים יותר.
לא תהיה בעיה לבקר בערי קנדה הגדולות. מונטריאול, טורונטו, ונקובר וכו'. גם אם עדין קר, יש מה לעשות, אבל לא ברמה של חודש. ממילא לא נוסעים לקנדה בשביל הערים הגדולות.
אם ניתן, הייתי דוחה את הטיול לפחות ליוני אם מדובר במזרח קנדה וליולי אם מדובר ברוקיס הקנדיים.
לגבי עלויות, מערב קנדה יקרה יותר ממזרחה. מנסיוני בטיול באיזורים שונים של קנדה (הפרובינציות האטלנטיות, קוויבק, קולומביה הבריטית והרוקיס הקנדיים באלברטה), קוויבק היתה הפרובינציה הזולה ביותר (למעט בערים מונטריאול ובעיקר קוויבק). אחר כך, ניו ברונסוויק ונובה סקוטיה ולבסוף קולומביה הבריטית ואלברטה.
לכן, אם כבר, אז הייתי טס למונטריאול ומטייל בקוויבק במשך 3 שבועות. אולי נכנס גם לאונטריו (טורונטו ומפלי הניאגרה) או לחילופין לניו ברונסוויק (בעיקר מפרץ פאנדי). ניתן גם לטוס לטורונטו (יש טיסה ישירה) ולהתחיל משם.
-
טיול לקנדהאני מסכימה עם כולם פה על זה שהחודשים האלה קצת קרים ומוקדמים ומושלגים וחבל לטוס עד לשם בלי שאפשר להכנס לשמורות בגלל כבישים חסומים ושלג.
גם אנחנו תכננו בהתחלה טיול בתחילת מאי ובסוף דחינו אותו בחודש, כך שנגיע לקנדה רק באמצע יוני (אחרי ניו יורק).
בקשר לרכב- אנחנו גם מתחת לגיל 25 ומזמינים בקנדה- מה שמעניין אותך זה שאתה משלם 25$ ליום על זה שאתה נהג צעיר. ואם אתה לוקח את הרכב לשלושה שבועות (כמונו), יוצא לך באזור של 1500 שקל תשלום נוסף על היותך נהג צעיר. חוץ מהמחיר הבסיסי ומשאר הביטוחים או קנס על החזרת רכב במקום שהוא לא נלקח בו.