רומניה או פורטוגל?
-
שלום רב,
כתבתי כאן לפני כמה זמן מס' שאלות לגבי תכנון של טיול שורשים לרומניה בקיץ הבא.
קבלתי תגובות רבות ומועילות (המון תודה לאילן על הטיפים המצוינים.)
העניין הוא שלאחרונה התחלתי להתלבט בין טיול שורשים לרומניה לטיול לפורטוגל, עליה שמתי עין ושמעתי רשמים מחברים שביקרו בה לאחרונה.
אני יודעת שזה אולי לא מראה על נחישות בהחלטות, אבל אני ממש ממש מוצאת את עצמי שוקלת את שתי האפשרויות.
אשמח מאוד אם תוכלו לחוות את דעתכם (אלו מכם שבקרו בשתי הארצות) לגבי בחירה באחת מהן עם נימוקים.
תודה מראש למגיבים ושבת שלום לכולם,
פרן
-
רומניה או פורטוגל?טוב, בהעדר תגובות, אני מניחה שכנראה אין כאן אנשים שביקרו גם בפורטוגל וגם ברומניה

-
רומניה או פורטוגל?שבוע טוב פרן !
לא יודע על כאלה שביקרו בשתי המדינות אך ממליץ לך בחום לקרוא את חוויותיו של ידידי אורן מרום בחמשת טיוליו בפורטוגל .
-
רומניה או פורטוגל?מצרף לך שלושה בלוגים אחד על רומניה ושנים על הטיול לפורטוגל שהיה משולב עם קטעים בספרד. אלו נופים אחרים ותרבויות אחרות.מבחינת מחיר רומניה זולה יותר בצורה משמעותית
שתי המדינות יפות ומענינות. טיילתי בשתיהן טיול מתגלגל באורך דומה. קשה לי לאמר מה יותר ומה פחות. תקרא ותחליט לבד.
בהצלחה
רנצי
-
רומניה או פורטוגל?אילן ורנצ׳ - תודה רבה על ההתייחסות.
רנצ׳ - אני אישה
אני קוראת את סיכומי הטיולים, מתרשמת.
ראנצ׳ - האם פורטוגל יותר " מערבית״ מבחינת תרבות וfacilities תיירותיים מאשר רומניה ?
שבוע טוב לכולם,
פרן
-
רומניה או פורטוגל?ראשית סליחה על הטעות בזהוי מין השואל. בעברית מקובל שכשלא יודעים בודאות אז כותבים בלשון זכר מבלי לתת לכך כוונות נוספות.
פורטוגל היתה אימפריה חובקת עולם. בהתאם לכך העושר באתריה.זכר לימים בהם זהב זרם לאוצר הממלכה ממושבות רחוקות. רומניה זה בעיקר טבע בתולי ועולם של חיי היום יום ההולך ונעלם .
שרותי תיירות טובים קיימים בשתיהן . רומניה הרבה יותר זולה בכל פריט שתבחני. מלינה ועד שכירת רכב וקנית בנזין.
אין טיסות ישירות לפורטוגל ואם יש אזי אלו טיסות שכר ,בקיץ ,לשבוע בלבד וגם הן במחיר דומה לטיסות דרך יעד בינים. אם התקציב לוחץ אז לרומניה כל היתרונות.
אם עוד כ20% תוספת לתקציב זה בסדר אז תהני מפורטוגל ובגדול.
בברכה
רנצי
-
רומניה או פורטוגל?מנסה לעזור או למקד-
שאלה לראנצ'י---
אם אני מתעלמת מהיבט הכלכלי
מאי הנוחות של טיסות המשך (וזה לא פשוט)
האם אתה יכול להגיד כי מיטבה של רומניה הוא הטבע שלה או עיקרה?
ואילו בפורטוגל יש יותר דגש לערים "עשירות"?תרבותית, כלכלית?
האם פורטוגל יותר "מערבית" ? (תרבותית לא בגיאוגרפיה)
גילוי נאות: אני בונה לעצמי מסלול לפורטוגל וטובעת בשפע האפשרויות .אני גם חושבת (על הנייר בלבד) שיש הבדל בין צפון על עמקיו, מרכז , ערים ואי אפשר להתייחס לפורטוגל כ"מקשה אחת" אבל---יכול להיות שאני טועה תיאורטית בלבד (בשלב זה).
-
רומניה או פורטוגל?אם להיות מדויקים אזי רומניה ופורטוגל אלו ישויות שונות לחלוטין. השאלה המקורית כרכה אותן יחד כיעדי טיול אפשריים. בפועל מעבר למקור השפה הזהה (שתיהן שפות לטיניות) אין להן דבר משותף. אפילו החברות הנוכחית שלהן באיחוד האירופי לא יוצרת כל דמיון בין השתים.
לדעתי ,ויסלחו לי מראש אוהבי רומניה לדורותיהם , רומניה היא בעיקר יעד נהדר לטיולי טבע.בנוסף היא פלנטה בה הזמן קפא ורק כעת הוא מתחיל להפשיר. יתכן וקצב ההפשרה הואץ מאד בשנתיים האחרונות אבל עדין ניתן למצוא את העולם הישן ודי בקלות. זה גם חלק מקסמה.
פורטוגל היא ליגה אחרת. זו אימפריה אדירה ששקעה . שרידי האימפריה קיימים כעדות למה שהיה. מעשי ידי אדם הם עיקרי הקסם. יש טבע פראי אבל רובו מבוית.
בסופו של דבר גם כשזגזגתי למערב ספרד, באתרים קסארס,סלמנקה וסנטיאגו דה קמפוסטלה בהם בקרתי תפארתם במעשה ידי האדם.
אני מקוה שהצגתי את דעתי
רנצי
-
רומניה או פורטוגל?שלום ראנצי !
מטייל כמעט כל שנה ברומניה מאז 2006 והשינויים בה התחילו הרבה לפני השנתיים האחרונות.
תראו מה ממליץ האורים והתומים של תחום התיירות :
Lonely Planet's top travel destinations for 2016 include Transylvania and Kotor
The travel media company sends its experts to scour the globe discovering the ins and outs of locations and came back this year with some surprising suggestions. Sure, booking a trip to Paris or Fiji is always a safe bet, but how about venturing to Transylvania? It was named the No. 1 region to visit.
"Transylvania is experiencing a renaissance, with cutting-edge art scenes, emerging nightlife, excellent skiing and rich wildlife watching including bison, wolves, lynx and bears," said Hall. "More and more, there's a charming mix of old and new — visitors will still see horses and carts in the countryside, but soon they will be sharing the road with Uber drivers as the company launches in Bucharest."

A wintry outlook over the commune of Bran in Transylvania, overlooked by the Carpathian Mountains
-
רומניה או פורטוגל?אילן שלום
מה ששלחת לי בשפה האנגלית אומר באריכות פחות או יותר את מה שכתבתי בעברית בשני משפטים.
לונלי פלנט צריכים לפאר את מרכולתם כי התחרות בשטח המדריכים המודפסים חריפה והתקופה בה הם היו כמעט היחידים בשטח חלפה לבלי שוב.
העיקר שנמשיך לטייל במקומות יפים עם לולנלי פלנט או עם מדריך מודפס אחר
רנצי
-
רומניה או פורטוגל?היי
אני בהחלט מאוהבי רומניה יערותיה ואנשיה .רק בשנה שעברה היינו בה שלוש פעמים.
אבל: ואבל גדול מאוד.כל מה שנאמר כאן נכון- כתוצאה מהתמורה לשקל,שמספקת הנאה והנעה רבה.
טיסה בלואו קוסט במבצעי וויז אייר ,שכירת רכב ובחירה נבונה של לינות, מאפשרים חופשה ונופש נהדר בעלות נמוכה יותר מהחיים אצלי בבית.לכן הסיבה העיקרית לטייל ברומניה מול אלטרנטיבות של מדינות ממש יחודיות היא התמורה לשקל.
רומניה לטעמי ,היא רק יעד מליגה ב'.עיירותיה,עריה,מצודותיה וכן הלאה, הן חיקויים די עלובים למקורות גרמניים או מרכז ארופיים.
בכלל איין מקום להשוואה כי פורטוגל היא יעד מליגה לאומית.
-
רומניה או פורטוגל?חברים יקרים,
תודה רבה לכם על כל התגובות מאירות העיניים.
אז ככה:
א. עצם הרעיון של לנסוע לרומניה, ארץ הולדתי, אותה עזבתי לפני 33 שנים, לא בא לי בקלות. היה זה לחץ מצד המשפחה הצברית שלי שגרם לי לחשוב על הכיוון של נסיעה לשם. הזכרונות המרים שלי , של שנות המחסור העלובות במשטר צ׳אושסקו, ממש לא גורמים לי לרוץ לשם. כי אני באה עם מטען מספיק כבד בשביל לא לסוס לחזור לשם, אפילו כתיירת.
ב. כאשר אני בוחרת יעד לחופשה בחו״ל, ולצערי אני עושה את זה ״רק״ פעם בשנה, אני לא בוחרת לפי תמורה לשקל, כלומר לא זה הקריטריון המרכזי שמנחה אותי. אני מחפשת עושר תרבותי, נוחות, כמובן גם נופים מרניני עין.
השנה שילבתי את שוויץ בטיול ליער השחור ואלזס. זול זה לא היה. אבל אלגנטי, מלא הדר, עם נופים עוצרי נשימה ובעיקר - תרבותי להפליא כן.
אני חושבת שאת התשובה לשאלה ששאלתי קבלתי.
שוב תודה על כך שעזרתם לי מאוד להגיע למסקנה.