מרכז אמריקה מידע כללי
-
אהלן, אני מתכנן לטוס למרכז אמריקה לתקופה של 3 חודשים, מתכנן לטוס בחודש מרץ ולשלב את אמסטרדם לפני ככה שהטיסה הראשונה תצא מאמסטרדם, מעוניין להיות במדינות: מקסיקו קובה פנמה ניקרגואה ועוד מדינה אחת שעדיין לא החלטתי... אשמח לשמוע המלצה על מסלול,חוות דעת על המדינות, עלויות באופן כללי (טס עם בת זוג) והמלצות על מקומות ודרכי הגעה ממקום למקום.... תודה מראש

-
מרכז אמריקה מידע כלליהשאלה שלך מאוד כללית וחסרה פרטים
סגנון טיול- יקבע גם מסלול וגם עלויות.
כעיקרון- יש לך קצת הרבה מדינות. ב"גדול" מטיילים שלא באים לראות לעומק אלא רק הייליטס יהיו בקובה- שבועיים אם זה רק למערב המדינה- 3 שבועות לכל המדינה.
ניקרגואה- שבועיים, פנמה-שבועיים, אני ב-7 שבועות ויש לך עדיין את מכסיקו הענקית, שאני לא יודע מה אתה מחפש שם וכמה חשבת להיות בחופים .
באופן עקרוני אתה יכול למצוא הרבה חומר פה באתר, בפורום ( בחיפוש אחורה על כל מדינה), במדור הטיפים ובמאמרים. אתה צריך לקחת את מה שאתה מכיר את עצמך ואת בת הזוג- לראות מה יותר מעניין אתכם ומושך אתכם לעשות ( ואם אף פעם לא טיילתם בעבר או בעולם השלישי- תצטרכו קצת להמר), מה התקציב שלכם לנסיעה ומה הוא יאפשר לכם. לקבל חוות דעת על מדינות זה מאוד אינדיוידואלי- אם תקראו אחורה בפורום תוכלו למצוא כותבים שיראו לכם יותר "דומים" לכם ותעדיפו להסתמך על הדברים שלהם. קחו לדוגמא מצב שבו תקבלו המלצות מדהימות על מכסיקו וזה יהיה רק מאנשים שבאו לנופש באזור הקריבי ונופש ברמת של 5 כוכבים- זה מעיד משהו על מכסיקו- זה מאוד נקודתי לאזור אחד ולסגנון אחד- ואתם אולי רוצים לחרוש את כל המדינה ומחפשים בכלל דעות אחרות....
לשפע המידע הקיים והנגיש היום יש יתרונות וחסרונות...
-
מרכז אמריקה מידע כלליוואו קודם כל תודה על התגובה המהירה! בעיקרון אנחנו מחפשים טיול של הכל, מדינה שחזקה בחופים אז נתמקד בחופים, מדינה שחזקה בטרקים שם נעשה טרקים יותר רציניים, מדינה של נופים אז נופים חיי לילה אז חיי לילה, אין משהו ספציפי שאנחנו מחפשים בגלל זה שאלתי בכלליות, אם אתה רוצה לדעת על האופי שלנו אז התיאור הכי טוב שאני יכול לתת לך זה זוג סטלנים אוהבי חיי לילה נופים וטבע עם אולי טעימה מתרבויות עתיקות... מבחינת תקציב נע באזור ה25 עם טיסות בלי קשר לטיול באמסטרדם... תודה!
-
מרכז אמריקה מידע כלליאני דווקא כן אתייחס מאוד לתקציב ( אולי כי ככה אני עובד)- אם התקציב יראה בעייתי- יכול להיות שתרצו לשהות יותר במדינות זולות יותר או כאלו שאתם יכולים להיות יותר במצב סתלבט מאשר פעילויות מצריכות עלות ( כי לפי מה שאתה מתאר אתם תעשו מה שהמקום מציע)
יש לכם קצת יותר מ-6000$ לנסיעה ( זה לאחד אני מניח..)- תלוי בכרטיס- אבל נניח 1500$ ואתם צריכים עוד כרטיס לקטע של קובה ( אם תתחילו או תסיימו מקובה- משם יהיה כרטיס היציאה/כניסה שלכם אם לא- תצטרכו הלוך ושוב משם) לצורך העניין 500$ ( אני ממש זורק פה סכום)
יוצא שיש לכם לאדם (?!) 4000$ ל-3 חודשים 1330$ לחודש זה 44$ ליום- טכנית מאחר ואתם שניים, כשבאים לחשב עלות ליום לאחד- לדעתי זה מספיק להתנהלות יום יומית תרמילאית במרבית המדינות- יהיה לכם קל יותר בניקרגואה, סביר לקובה, מעט מאתגר במכסיקו, ופנמה גם צריך להיות סביר. שימו לב- שבד"כ אני משתמש להגדיר סכומי מחייה לאדם בממוצעים שאנשים נתנו כאן כ-1600$ למדינות זולות ועד 2400$ לחודש למדינות יקרות. אני תמיד מציין שאני עושה זאת בפחות, ותלוי איך מטיילים ומה בוחרים לעשות.
דבר נוסף לקחת בחשבון- בתקציב הזה אין לכם אופציה לטיסה נוספת- מה שאומר בין גווטמאלה לניקרגואה יש לקחת אוטובוס בינ"ל או מקומיים- אבל יש עלויות נילוות ליום נסיעה כזה. גם בין ניקרגואה לפנמה אותו סידור ידרש