2 שאלות
-
היי,
1. אני מתכננת לטוס ל4 חודשים בערך, 30 אלף ש"ח אמורים להספיק לי נכון?
2. התכנון לטיול הוא לטייל (טיולי יום, טרקים), איזה ציוד חשוב שאגיע איתו מהארץ לשם ואיזה ציוד אני יכולה לקנות ועדיף לי לקנות ביבשת, מה הזמינות של קניית ציוד לטרקים?
-
2 שאלותהתקציב (בהנחה שהוא לא כולל ציוד וכרטיס טיסה) בהחלט צריך להספיק.
לגבי קניית ציוד שם - הזמינות (ובעיקר המבחר) הרבה פחות טובים ממה שרוב האנשים מדמיינים, כולל במתחם הפטור ממכס של פונטה ארנס.
ההמלצה הקבועה שלי היא לצאת מהארץ לפחות עם שני הדברים הבסיסיים והחשובים ביותר - תיק טוב ונעליים טובות. על כל השאר אפשר בגדול להתפשר, אבל על אלה לא.
-
2 שאלותאיפה את מתכננת לעשות טרקים?
אם מדובר על ארגנטינה/צ'ילה, בהחלט תצטרכי ציוד - שק שינה, אוהל, אמצעי בישול (גזיה/בנזיניה). לגבי תרמיל גדול ונעליים טובות זה ברור שכדאי לקנות בארץ. אל תשכחי גם להגיע מהארץ עם תיק יום נוח. הוא יתגלה לך כיותר שימושי מהתרמיל הגדול.
שק שינה - יכול להועיל במהלך כל הטיול, בפרט אם הראש שלך הוא הרבה טרקים, לכן שווה לדעתי גם לקנות בארץ. הבנתי שיש גם אפשרות לשכור שם, אבל שוב - אם את רוצה לעשות הרבה טרקים של יומיים ומעלה, או להיות יותר גמישה מבחינת לינה בקמפינג במקרה הצורך, הכי טוב זה שק"ש משלך. אוהל וגזיה הייתי משאיר לשם, אלא אם את רוצה להשתמש במשהו ייחודי כמו בנזיניה או כוהליה שאולי קשה למצוא שם. כמו כן, אולי תפגשי ותטיילי עם אנשים שיש להם כבר יהיה את הציוד הזה...
אם מדובר על טרקים בפרו, אז אין צורך לדאוג לציוד בישול ואוהל כי מטיילים בד"כ עם חברות שמארגנות הכל. ניתן גם לקבל שם שקי שינה לצורך הטרקים, אם כי לא הכי איכותיים.