ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המלצה על דירה ברומא airbnb

פורום טיולי משפחות
    4
    8
    3925
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • תמי
      תמי נערך לאחרונה על ידי

אני בהחלט מתכוונת לכתוב כמה מילים על השהות ברומא, ולימוד השפה בבית הספר לשפות,  אבל מי יודע מתי זה יקרה...

בינתיים, לטובת מי שלא חושש מדעאש ורוצה לנסוע לרומא ולא לגור במלון, אני רוצה להמליץ על הדירה שבה גרתי ששכרתי דרך   airbnb   והיו לה לא מעט יתרונות.

https://www.airbnb.com/rooms/1549899

הדירה ממש גדולה, חדר שינה מרווח, וחדר מגורים נפרד מרווח גם הוא עם ספה נפתחת, מטבח מצויד לא רע - מכונת כלים, תנור, מקרר גדול,  לא הרבה כלים למי שרוצה לבשל לבד, אבל סביר, וחדר שירותים/מקלחת קטן אבל בסדר גמור (משום מה, הכניסה אליו מהמטבח, וראיתי דירה דומה נוספת ברומא). לדירה חלונות גדולים, ותקרה גבוהה, ויש בה הרבה מקום לאחסון ולהסתובב בנינוחות. בלילה היה שקט שם מאוד, במיוחד כשסגרתי את החלונות הגדולים ויש גם מיזוג שלא השתמשתי בו.

הדירה ממוקמת קרוב לאיזור הקולוסיאום והפורום, ברחוב קטן ושקט יחסית שיוצא מ via cavour. כשיוצאים מהדלת רואים מצד אחד את הקולוסיאום, ובצד השני את הרחוב הראשי. שתי דקות הליכה, ומגיעים לתחנת אוטובוסים, וחמש דקות הליכה בערך, לשתי תחנות מטרו. לא מדובר באיזור המרכזי ביותר ברומא, שהוא בעיני האיזור הסמוך לפיאצה נבונה והמדרגות הספרדיות שם גרתי בעבר והלכתי כמעט לכל מקום ברגל, וגם לא מספיק קרוב  כדי ללכת לשם כל פעם ברגל וזה חסרון מסוים למי שמבקר ברומא פעם ראשונה, אבל כן  מדובר במרחק הליכה  נעים ונח לפיאצה ונציה (10 דקות הליכה רגועה מאוד), לגטו, לקמפו דה פיורי לטרסטוורה וכאמור לאיזור הקולוסאום הפורום וגבעת הפלטין.

בין via cavour (שלא כל כך אהבתי) ל via nazionale  רחוב החנויות הגדול, מצוי רובע קטן וישן בשם monti.  אני חושבת שהוא נחשב כאיזור מתחדש שצעירים אוהבים. יש בו רחובות קטנים ופתלתלים ובהם חנויות קטנות של מעצבים, חנויות יד שניה, בתי קפה קטנים, פיצריות, מאפיות וגלדיריות קטנות ומשובחות. בלילות, הרחובות והככר הקטנה במרכזם ששמה סנטה מריה דל מונטי, היו מלאי אנשים והרגשתי מאוד נוח להסתובב בהם לבד. באחד הרחובות גם נמצא בית כנסת ותיק.

בעל הדירה איטלקי, גר בדירה ליד הדירה שהוא משכיר לבבי מאוד, ומשתדל מאוד.

מידי פעם כשהייתי יוצאת מהדירה, היה מנפנף לי לשלום מחלון הדירה שלו. יום אחד פתאום נפנף לי מחלון של  הבית ממול. מסתבר שהוא משפץ שם עוד דירה להשכרה, ובאמת בימים האחרונים ראיתי שדירה נוספת עלתה לאתר שלו ב airbnb והיא קטנה יותר, אבל נראית מקסימה עוד יותר. אין לה עדיין חוות דעת, אבל לדעתי זה לא סיכון אלא להיפך, מי שיגיע יזכה לדירה חדשה דנדשה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • תמי
        תמי נערך לאחרונה על ידי

מונטי, בלילה

image.jpgimage.jpgimage.jpg
        • יונית
          יונית נערך לאחרונה על ידי

כמה נפשות יכולות ללון שם לדעתך?

• תמי
            תמי נערך לאחרונה על ידי

אם מדובר בדירה הגדולה שבה אני גרתי, אז  בודאי שמשפחה של הורים ושני ילדים - נראה לי שאולי אפילו 3 ילדים אם כי לא ניסיתי לפתוח את הספות ולראות כמה הן נוחות -  יכולים לגור בה.  לי , לבד, היא היתה באמת מאוד גדולה...

חדר השינה מרווח מאוד, וגם הסלון. לכל אחד מהם דלת וגם ארון בגדים,  והם ממש נפרדים זה מזה כשמסדרון רחב נמצא בניהם. (אם כי הדלתות מאוד גבוהות וחלקם העליון הוא בעצם זכוכית, כך שאור יכול להכנס גם כשהדלתות סגורות). לגבי שתי משפחות, תלוי ברגישויות שלהם בגלל חדר השירותים הקטן והיחיד שיוצא מהמטבח. במטבח יש שולחן עגול גדול שנדמה לי שהיו לו 4 כסאות נוחים סביבו.

ואני רוצה להזכיר את הדירה החדשה ממש בבנין ממול שכנראה קטנה יותר, אבל שתי הדירות ביחד  מאפשרות למשפחה נרחבת  או לחברים לגור ממש אחד ליד השני.

• let it be
              let it be נערך לאחרונה על ידי

היי

תודה על ההמלצה.

אבל אל תשכחי את הכמה מילים על הלימוד איטלקיתwink

זה נשמע מגניבkiss

• איריס ס.
                איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

תמי

הדירה נראית נהדרת.

אפשר לשאול באיזו קומה היא והאם ישנה מעלית בבנין ?

תודה

• תמי
                  תמי נערך לאחרונה על ידי

אין מעלית אבל הדירה בקומה ראשונה. כלומר יש מדרגות של קומה כשהגעתי בעל הדירה שחיכה לי העלה את המזוודה במדרגות. איריס, אם את רוצה פרטים נוספים אשמח בפרטי להוסיף

• איריס ס.
                    איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

תודה תמי . 

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון