טיול שטח
-
אהלן לכולם,
אני נוסע בקרוב לדרום אמריקה ומעוניין לישון בשטח.
אני מעדיף לישון באוהל או תחת כיפת השמיים למאטה של בוקר במקום להצטופף בחדר.
אני מניח שמזג האוויר או הרצון לגוון כן יביאו אותי לישון בהוסטל לפעמים אך מעבר לכך מעניין אותי האם יש מגבלות שינה בשטח מבחינה חוקית\בטיחותית\אחרת.
לא יודע אם משפיע, אך אני יודע ספרדית ומחזיק באזרחות צ'יליאנית.
אם למישהו יש מידע בנושא (או סתם טיפים בנושא שינה בשטח
)
אשמח מאו לשמוע
-
טיול שטחהרצון שלך כעת טוב ויפה, אני מניח שבפועל לא תישן כל הטיול בשטח. בחלק מהמקומות (ערים, למשל) זה לא ממש אפשרי.
בכל אופן, בתור מי שישן ביבשת בסביבות הארבעה חודשים במצטבר באוהל אני מרשה לעצמי לתת כמה עצות:
ברוב ארגנטינה וצ'ילה, בעיקר בדרום, אבל לא רק, אין בעייה לישון בחוץ. איפה שבא לך. זה מאוד נפוץ. זה בד"כ בטוח ואין איסורים על כך. אפשר ואף מומלץ. שים לב שבפארקים מסודרים, כדוגמת הטורס דל פיינה וכו' מותר לישון רק בקמפים המוסדרים, אז שלא יתפסו אותך ישן סתם באמצע הפארק.
בבוליביבה ופרו וגם קצת באקוודור זה קצת פחות עובד. זה לא כל כך נפוץ, ובהרבה מקומות יש ענייני שליטה על שטחים ופרוטקשן שמקומיים גובים כדי שתוכל לישון (או אפילו לעבור) בשטחים שהם החליטו שהם בבעלותם. גם אז זה אפשרי, רק צריך להזהר ולהסדיר את העניין בזהירות רבה. האנשים האלה לרוב מגיעים עצבניים ועם רובי צייד, ולא ממש מדברים ספרדית טובה.
בקולומביה לא נתקלתי בהרבה מקומות או אנשים שעשות קמפינג, זה לא אומר שאי אפשר, זה פשוט פחות נפוץ.
ואגב, אם ישנים בהוסטל לא צריך להצטופף בחדר. אפשר פשוט לישון בחדר מרווח. אני מניח שמיטה חמה, ובעיקר מקלחת זה משהו שיתחשק לך מפעם לפעם, בעיקר בקור המקפיא של רוב היבשת.
-
טיול שטחואני רק אוסיף לתשובה המצוינת של אורי שבארגנטינה וצ'ילה, בעיקר באיזורים היותר "פריפריאליים" (כלומר, לא במרכזי ערים גדולות כמו בואנוס, קורדובה וכו') נפוצה גם האפשרות לישון באוהל בחצר או גינה של הוסטל. לרוב המקום מציע מטבח ושירותים לכולם וכן מחירים שונים ללינה בחדר או לחלקת אוהל.