שוויץ:ז`נבה וציריך
-
אני וידידה שלי שוקלים לטוס לז`נבה כשהחזרה לארץ תהיה מציריך בתאריכים 11-16.10.2007.
קודם כל,וחשוב מכל...איך מסדרים תחבורה מז`נבה לציריך?האם מישהוא יודע על רכבות בין הערים וכיצד מזמינים כרטיס מראש כי אני לא ממש מוצא אתר אינטרנט כזה...
ודבר שני...המצלצות למסלולים,טיולים ומקומות לישון,מה לראות ומה לעשות בז`נבה וציריך.
כל טיפ נוסף,הערה או לא משנה מה יתקבלו בברכה...
תודה רבה!!!! -
שוויץ:ז`נבה וציריך:Reזה בדיוק מה שאני הולכת לעשות!
אז ככה: לינק של תחבורה צירפתי. יש אפשרות לקחת רכבת רגילה או פנורמית (יותר יקרה עם חלונות מיוחדים), כאשר לרגילה אין צורך להזמין מקומות מראש. מה שכן כדאי, זה לרכוש את אחד הפאסים לתחבורה הציבורית כשנוחתים בשדה תעופה.
מהמידע שאספתי, בג`נבה וציריך אין יותר מדי מה לעשות. אז אפשר לנסוע למקום שנמצא בדיוק בין לבין: אינטרלאקן (האלפים השוויצריים), ובאיזור הזה כבר יש המון מה לעשות.
צירפתי עוד לינק לאתר של לשכת תיירות שוויצרית- אתר נהדר להיעזר בו, כולל פירוט על פאסים, מסלולי טיול, לינה וכו`.
בהצלחה! -
שוויץ:ז`נבה וציריך:Reשלום
לא הייתי בציריך אבל גם אני חושבת, כמו התגובה הקודמת, שג`נבה היא לא עיר מעניינת במיוחד.
אם אתם רוצים לעשות טיולי ערים הרי שתוכלו לנסוע ברכבת משדה התעופה או מג`נבה עצמה (לא צריך להזמין מקום)לפריבורג שהיא עיר קטנה עם מרכז עתיק יפיפה. משם תוכלו להמשיך ברכבת לברן שהיא עיר הבירה של שוויץ ונחשבת לעיר מקסימה (לא הייתי) מברן מומלץ ביותר לנסוע ללוצרן עיר יפיפיה שבה ומסביבה אפשר לבלות מספר ימים, כולל שייט באגם ועליה להר פילאטוס.
הבחורה שהגיבה כאן לפני המליצה לכם לקנות את אחד הפסים (Swiss pass) שמאפשרים נסיעה חינם או בחצי מחיר ברכבות והנחות משמעותיות לעליות לערים ועוד.
מנסיון, כל סוגי הפסים יקרים מאוד ומשתלם לקנות אותם רק אם אתם מתכוונים להשתמש בהם באינטנסיביות, אחרת עדיף לכם לשלם מחיר מלא במחלקה שניה.
בכל קניה של כרטיסי רכבת בקשו מהקופאית דף המפרט את השעות בה יוצאת הרכבת ולמקרה שיש חילופי רכבת בדרך את הרציף בה חונה רכבת ההמשך ואת שעת היציאה שלה (לעיתים רכבת ההמשך יוצאת דקות ספורות לאחר הגעת הרכבת שלכם לתחנה וידע מוקדם על הרציף אליו אתם צריכים לעבור עוזר מאוד).
הבחורה שהגיבה לפני כתבה משהו בקשר לרכבות פנורמיות, הדבר נכון, לפי מיטב ידיעתי, רק במסלולי נוף מיוחדים (רכבות שמיועדות לתיירים ועושות סיבוב שמטרתו היא צפיה בנוף) ולא ברכבות שנוסעות ממקום ישוב אחד למישנהו.
כמובן שטיול קלאסי לשוויץ יכלול גם טיול להרים.
בכל מקרה כדאי לכם לקרוא המלצות למסלולים באתר 1001 טיפים של למטייל. קישור בצד ימין של המסך תחת קישורים למטייל.
בהצלחה
נורית -
שוויץ:ז`נבה וציריך:Reוכל הנתונים יש לקחת מרכיב חשוב, עונת השנה.
בדקו מה פתוח בתאריכים אותם אתם מתכננים לטייל.
וכן,מיטבה של שוויץ אינם הערים שלה אלא הטבע והנופים, ולכן רצוי שמרכז הטיול יהיה באיזור האלפים.
לגבי הפאסים-בדקו מול כמות הנסיעות המתוכננת לכם,כמות הרכבלים הפתוחים-לא תמיד הם משתלמים כלכלית,לעיתים יותר נכון לרכוש כרטיסים בודדים(תלוי בתחשיב). -
שוויץ:ז`נבה וציריך:Reאני עושה את אותו המסלול ובאותם תאריכים. למחיר של swiss pass/region pass קשה מאוד להגיע עם כמות סבירה של נסיעות במשך היום, אך half price בעלות של 99 פרנק משתלם מאוד (אם לצאת מתוך נקודת הנחה שהם לא ישבו בבית מלון כל היום).
רוב האתרים ורכבלים פתוחים בתאריכים אלה, מלבד כמה בודדים שנסגרים ב 14.10 -
שוויץ:ז`נבה וציריך:Reחזרתי לפני שלוש שבועות מטיול בשוויץ וגם אני נותנת לך כמה טיפים.
כמו שכתבו קודמי אל תמהרי עם הפאסים , פשוט לכי לתחנת הרכבת ותגידי לקופאית איזה מסלול את רוצה לעשות והיא כבר תחשב לך את העלות ואז תראי מה משתלם יותר.
באשר לג`נבה היא פחות יפה מלוצרן ואינטרלאקן, אבל היות ואת כבר נמצאת שם , אז שווה לראות את אגם ז`נבה עם ה jet de eau , את שעון הפרחים ואת ארמון האומות המאוחדות.
אני ממליצה בחום על הרכבות הפנרומיות, זאת חוויה בלתי נשכחת ובכל מקרה רכבת פנורמית בין הערים לוצרן ואינטרלאקן .
ברן עיר יפה אבל לוצרן ואינטרלאקן הרבה יותר ואין מה להשוות. בברן יש לראות את מערת הדובים,הפרלמנט,אבל הפרלמנט,נמצא עכשיו בשיפוצים ואת רוב הזמן אני מציעה להקדיש לאינטרלאקן לוצרן והסביבה.באינטלרלאקן אפשר לעשות שיט באגם , השיט לוקח 5 שעות, והוא פעמיים ביום בלבד בבוקר ובשעות הצהריים ויש לברר את השעות כדי לא לפסס את ההפלגה, הפלגות נעשות מתחנת הרכבת ost וגם מתחנת הרכבת est ,כל הפלגה היא באגם אחר. כמו כן מאינטרלאקן ממולץ לנסוע ברכבת למירנגן ומשם לקניון נהר הארה , חוויה בלתי נשכחת. לא כל הרכבלים פעילים וכדי לעשות עליה ליונגרפראו יש להתעורר מוקדם ולהזמין מקום לטיול שאורך כ7 שעות. כדאי לברר בתחנת הרכבת את השעות ,כדי לא להחמיץ את העליה ליונגרפראו. כמו כן כדאי לבקר גם בסביבות אינטרלאקן יש אתרים ומפלים יפים. מאינטרלאקן כדאי לנסוע ללוצרן ברכבת פנורמית ,הנוף מהמם. בלוצרן ניתן לראות את פסל האריה הגוסס ,גשר הקפלה, הברבורים , מוזיאון התחבורה, לעשות שיט באגם ושוב פעם זה בשעות מסוימות מאד וצריך לברר מראש בכדי לא להחמיץ . מלוצרן שווה לנסוע לאנגלברג ולעלות על הטיטליס ושוב מדובר בטיול של כ7 שעות ויש לברר שעות.
גם הסביבה של לוצרן יפה מאד. ויש מספיק אתרים ואטרקציות.
מלוצרן לנסוע לציריך ומשם לשהאופזן ומפלי הריין.
במידה ויש לכם זמן שווה לנסוע לאגם קונסטנץ ולאי הפרחים.
בלוצרן ליד האגם שליד גשר הקפלה ,מסעדות טובות מאד . וכן יש עוד מסעדת גורמה טובה ,ליד הגן של הפסל עם האריה הגוסס.
חשוב לבקש במלון את כרטיסי ההנחה וכן כרטיסים לאוטובוס חינם. כי נהוג לתת שם במלונות לאורחים , כרטיסי אוטובוס חינם .
באינטרלאקן לנתי במלון 2 כוכבים שהוא נקי וסביר וקרוב לתחנת הרכבת מרחק הליכה מלון harder minerva .
Hotel Harder Minerva Telephone: +4 133 823 23 13
Harderstrasse 15 Fax: +41338220485
Interlaken (Berner Oberland)
מתחנת הרכבת ost וגם מ est אפשר להגיע למלון בהליכה.
מונית עולה 15 יורו. אוטובוס ישנו בתחנת הרכבת עולה כמה ייורו ויורדים בתחנת מטרופוליטן ושני צעדים משם המלון.
בכל מקרה כשמגיעים למלונות באינטרלאקן צריך לבקש כרטיס לאוטובוסים , כי שם נהוג שבמחיר המלון כלול גם האוטובוס.
כרטיס אוטובוסים בחינם מקבלים גם במלונות בג`נבה וגם בלוצרן .
מלון בלוצרן 3 כוכבים גם הוא די סביר
information:
Hotel Drei Könige Telephone: +41412480480
Bruchstrasse 35
Lucerne
מרחק 10 דקות מהאגם וגשר הקפלה .
מחיר מונית מתחנת הרכבת למלון 15 יורו. -
שוויץ:ז`נבה וציריך:Reאתם נוסעים לחמישה ימים בנובמבר, לדעתי כבר קר בעונה זו ולכן טיול בערים + מעבר בינהם ברכבת פנורמית נשמע מוצלח. אשר ליופים של הערים השונות - זה לגמרי ענין של טעם אינדיבידואלי. אף על פי שג`נבה ידועה כ``לא מעניינת`` - אנחנו מצאנו אותה יפה, לפחות העיר העתיקה. הרחוב הראשי של ציריך - מיוחד במינו, ומי שחובב עיצוב לא יאוכזב מהחנויות המיוחדות. ברן יפה מאוד בעיניי וגם לוצרן. בכל אלה יש מוזיאונים שונים ומעניינים.
תיהנו. רבקה -
ג`נבה -
שוויץ:ז`נבה וציריך:Reשלום .
גם אני מתכנן לעשות את אותו מסלול אבל הפוך מציריך דרומה .
אשמח לקבל מכל החוזרים טיפים על מסעם .