תרופות לילדים
-
שלום,
אנחנו נוסעים לתאילנד ל-3 שבועות עם 3 ילדים (5,9,13).
קניתי הרבה תרופות לכבוד הטיול, אבל התחלתי לחשוש שאין לי מספיק תרופות מתאימות לילדים...
איזה תרופות מומלצות לילדים עבור:
בחילות/מחלת ים
עצירות
שלשולים
האם דקס-אוטיק טוב עבור כאבי אוזניים, או שכדאי לקנות גם אוטידין?
יש לי פראמין, האם לקנות גם טראבמין?
יש לי רקמיד, האם לקנות גם אימודיום?
בתודה!! -
תרופות לילדים:Reערכת עזרה ראשונה מומלצת לילדים
מד חום
אקמול בטיפות ונרות.
משחה נגד פטריות
משחה המשלבת טיפול בפטריות והידרו קורטיזון (plycutan,dermacombine )
משחה אנטיביוטית (bactoderm,fucidine)
טיפות אוזניים שלא חייבים לשמור במקרר (OTIDINE )
טיפות ומשחת עיניים שלא חייבים לשמור בקירור (fucithalmic )
תכשירים נגד יתושים
טיפול מונע נגד מלריה לפי הצורך
תרופות שהילד נזקק להם בד``כ
תכשיר אנטיהיסטמיני כגון Fenistyl drops
תרופות לטיפול באיבוד נוזלים הניתנות בשתייה (Hydran,Orset )******
Resprim
Azenil אנטיביטיקה יעילה גם לשלשול המטייל, דלקות גרון, ואוזניים ,דלקות ראיה קלות הניתנת פעם ביום ללא צורך בקירור
קל בטן לטיפול בשלשול קל
מקדם הגנה נגד שמש
תחבושות ,פלסטרים,חומרי חיטוי ,
רקמיד זה אימודיום לילדים עדיף קל בטן
בבנגקוק שרותי רפואה ברמה מערבית ובכל המדינה ברמה סבירה -
תרופות לילדים:Reשלום,
אילו חיסונים (אם בכלל) כדאי לקבל לטיול של 10 ימים בתאילנד (בבנקוק ובאיים)?
האם יש צורך לקבל כדורים למלריה?
אני נוסעת עם ילדה בת שנתיים וחצי, האם היא צריכה חיסון מיוחד? (צהבת A, B, טטנוס וכד` היא קיבלה כחלק מהחיסונים בטיפת חלב)
תודה מראש! -
תרופות לילדים:Reגם לטיול קצר בתאילנד כדאי להיות מחוסן נגד צהבת A (הילדה מחוסנת אבל את?)וטיפוס הבטן(קיימת עמידות לטיפול תרופתי).
חשוב להרחיק את הקטנה מבעלי חיים משוטטים עקב סיכון כלבת.
חשוב להקפיד על כללי הגנה נגד עקיצות יתושים המעבירים מלריה ודלקת מוח יפנית (פעילים מלפנות ערב עד לפנות בוקר) וקדחת הדנגי (פעילים בשעות היום בעיקר בוקר וערב מוקדמות)
מלריה עוברת דרך עקיצות יתושים פעילים בשעות החושך אשר לפעמים מגעים למקומות לא צפויים, הם מתרבים בתקופת מונסונים ובמקורות מים כאשר מבצעים עבודות השקיה ,לאחרונה אחרי ש 15 שנים לא מיקרה אחד של מלריה בין מטיילים בתאילנד חזרו 2 מטיילים ישראלים חולי מלריה לאחר שהות בקופנגן איזור ששנים לא היו דיווחים על מחלה.מכיוון שכל שנה מגעים לתאילנד אלפי מטיילים הסיכון קל מאדמאד כמובן אבל חשובה המודעות
תקופת דגירה של מלריה היא לפחות שבוע ולרוב הרבה יותר,לכן
במידה ומופיעה מחלת חום לא ברורה אפילו חודשים אחרי טיול יש לבצע בדיקת מלריה
אין סיכון בפנים המדינה,ערים ואתרי תיירות מרכזיים , Chiang Mai,(עיר) Chiang Rai(עיר), Pattaya, Phuket Island, Ko Samui, Ko Samet
הסיכון הכי גבוה קיים במחוזות Chiang Mai, Mae Hong Son, Tak, Kanchanaburi, Ratchaburi, Chanthaburi, Trat, Prachuap Khiri Khan, Surat Thani, Sa Kaeo, Yala
סיכון קל יותר במרבית מחוזות במיצר הדרומי ואי קופנגן.
להמחשה מצורפת מפת סיכוני מלריה מאתר בריאות המטייל אנגלי -
תרופות לילדים:Reתודה על התשובה המהירה!
גם אני ובעלי מחוסנים (היינו באפריקה לא מזמן וכל החיסונים בתוקף: צהבת A, B, פוליו, דלקת קרום המח וכד`)
אבל אם חייבים חיסון טיפוס הבטן (שלאף אחד מאיתנו אין) אז הטיול יורד מהפרק (אני לא רוצה לעשות חיסון בזמן הריון).
נו, לפחות ההורים יהיו מרוצים שירדנו מרעיון תאילנד וניסע לאירופה המוכרת והטובה...
שוב תודה על התשובה, ושנה טובה!