איך מקצצים הוצאות בטיול
-
איך מקצצים הוצאות בטיולאני מסכים עם רוב ההמלצות שניתנו בשירשור כאן, אבל לא עם "להמעיט באטרקציות בתשלום". לדעתי, אתם משקיעים את הכסף הרב כדי לטייל ולהנות. אז אפשר לחסוך במלון, בארוחות, בטיסות. אבל דווקא באטרקציות הייתי משתדל שלא לחסוך (אבל לא להשתולל). גם בתשלום.
לדוגמא: כתבתם פה על האירוקאר, או על סיור במפעל בואינג, הסירה בניאגרה, שייט צפיה בלוויתנים ועוד דברים שמעניינים אתכם. בשום פנים ואופן לא לוותר על זה בשביל לחסוך (אלה כמובן רק דוגמאות).
אם יש משהו שאני יכול להצטער עליו בטיולי עבר זה ויתורים על אטרקציות מסוימות משיקולים כספיים. למשל בביקורים הראשונים שלי בניו יורק התקמצנתי על כרטיסים למחזות ברואדווי (יקרים מאוד). בדיעבד את הכסף הייתי צריך לחסוך במקומות אחרים.
-
איך מקצצים הוצאות בטיול - דעה קצת אחרתחברים יקרים, מנסיון של 5 טיולים של חודש בארה"ב + כמה גיחות קצרות , שבהם ההוצאות הלכו וגדלו מטיול לטיול, להלן מסקנתי:
- אם תעשו חשבון,דירוג ההוצאות הוא הטיסה (כ %60-70) המלונות )(25%) והרכב. הקיום היומיומי בטל בשישים.
-לכן, אתם זוג צעיר וזו לכם הפעם הראשונה - אל תחסכו (אבל גם אל תשתוללו) באטרקציות - מי יודע מתי אחרי כל ההוצאה הזו תשובו לאותם מקומות. תהנו - זה לא יגדיל את סך ההוצאה ביותר מאחוזים בודדים.
- אבל כן, חסכו בטיסה - אלעל ממש לא מציאה - יש חברות טובות לא פחות...(טיסות סדירות. לא טס בלואו-קוסט) עם/בלי עצירה באירופה שיתנו תמורה הולמת לכסף, ואחרי 12 שעות במטוס, עם לא מעט ישראלים, תרגישו בבית בכל חברה.
- מלונות - בד"כ אני מחפש מלונות זולים (~100$) ועד היום לא התאכזבנו. עבורנו המלון הוא מקום להתקלח ולישון ולא חלק מהבילוי. עם חשיבה כזו תוכלו לחסוך כסף רב. אני מחפש מלונות רק בטריפ אדוויזור (בוחר איזור, מחפש מלונות, בודק תגובות ) ורק אז מחפש את המחיר הזול ביותר למלון הנבחר. תוכלו לשים לב שהאמריקאים "פרימדונות", ואם פקיד הקבלה לא ליקק להם הם מורידים בדירוג המלון. מצידי שיהיה אדיש אלי, רק שיעשה את המוטל עליו ושהחדר יהיה נקי ובגודל מתאים.
- כדאי להעדיף מלונות עם ארוחת בוקר ועם מקרר בחדר - בד"כ הארוחה מאפשרת למשוך עד הצהריים. ארוחת בוקר מחוץ למלון תעלה 10-20$ לאדם. ניתן לחסוך כך הרבה כסף. מקרר בחדר יאפשר קניה בסופר ושמירה. לא מעלה את מחיר החדר.
- ארוחות: תאכלו קל בצהריים, ומידי פעם תשקיעו בארוחת הערב.
בקיצור, טיול זה עסק יקר , נסו לקצץ בעלות הטיסה והמלונות - שם הכסף הגדול.
-
איך מקצצים הוצאות בטיולאפשר לחסוך בהר גראוס בונקובר אם עולים ברגל במסלול שנקרא grouse grind. זו עלייה מאתגרת וקשה ועם זאת מאוד מתגמלת (וחסכונית). באופן זה משלמים רק על הירידה ברכבל - 10$ במקום 50$ (אולי המחיריים קצת השתנו אבל זה העקרון)
-
איך מקצצים הוצאות בטיול - דעה קצת אחרתקיבלתם הרבה טיפים כאן אנסה להוסיף ,
ראשית לשלם את המחיר המופקע לאל על זה פשוט חבל על הכסף , רוב החברות האירופאיות נותנות שירות טוב יותר בפחות כסף ,
אם אתם מזמינים את הטיסה דרך אתר אקספדיה אתם מקבלים הנחות בבתי מלון והשכרת רכב .
ניתן לעשות חברות בחברת המלונות WYNDHAM ואז מקבלים גם הנחה ועל כל 10 לילות לילה חינם .
אוכל , בחיפוש בתי המלון לחפש את אלה עם הארוחת בוקר הכלולה , לפעמים זה רק קפה ודניש , ולפעמים זה ממש בופה מושקע . לאכול בזמן ה- HAPPY HOUR , לחפש מסעדות בופה שהן זולות יותר .
דלק כמובן לתדלק בשולי הערים שם בדרך כלל הדלק זול יותר
קניית בגדים כמובן באאוטלטים , שמנסיוני אני ממליץ על VF OUTLETS .
ייתכן ושכחתי כמה טיפים ...
-
איך מקצצים הוצאות בטיוללגבי ויתור על אטרקציות כן או לא: תלוי כמובן בסדר העדיפויות.
זה עניין של תעדוף.
אם יש תקציב מוגבל, אז הבחירה היא תמיד במשהו מול משהו.
אם הכסף נגמר מהר מדי אז המשמעות היא מה - טיול קצר יותר? ויתור על יעדים מסויימים? או ויתור על אטרקציות מסיימות באותם יעדים? יש מקומות שבהם אם מוותרים על האטרקציה המרכזית היקרה, אין יותר מדי מה לנסוע אליהם... אבל יש מקומות שגם בלי האטרקציה היקרה המרכזית הם עדיין מספקים הרבה תוכן יופי ועניין. אז כאמור, תעדוף, קצת ככה וקצת ככה.
גם פה, תקציב מאוד עוזר. מגדירים מה הסכום היומי הממוצע לאתרקציות.
יושבים, בודקים עלויות, מתכננים, אם רואים שבמקום מסויים אתם צפויים להוציא סכום כפול מזה, אז מתסכלים על אילו אטרקציות אחרות במקומות אחרים כן אפשר לוותר. -
איך מקצצים הוצאות בטיולהיי
חסכון בהזמנת לינה- ממליצה לא להתקבע על אתר בוקינג.
לבדוק לדוגמא גם באתר- HOTELS.COM -
אני מצאתי פערים לא קטנים בין האתרים
ועל הזמנת 10 לילותה באתר -ניתן זיכוי של לילה (מחושב ממוצע ללא מס) .
ממליצה להזמין עם אפשרות ביטול ולערוך בדיקה
באתרים שכנים..באתרי המלונות/kayak
בהצלחה
-
איך מקצצים הוצאות בטיולא. האתר של bed&breakfast בקנדה: www.bbcanada.com
ב. העצה ללון בקמלופס במקום בבאנף לא טובה - זה רחוק מדי. כן כדאי לחפש צימרים או מוטלים בקנמור במקום בבאנף. זה קרוב ויותר זול.
ג. אם מזמינים מלון ולא צימר - לקחת לינה וארוחת בוקר. זה חוסך כסף וזמן,
ד. לא להתקע על אתר בוקינג, גם אני כמו אחרים שכתבו כאן מחפשת ציונים בטריפאדויזור ואז נכנסת לאתר המלון עצמו, לפעמים יש מבצעים למזמינים באתר המלון, לפעמים יש גם מגוון נוסף של חדרים ומחירים.
והכי חשוב - לא לוותר על אטרקציות שמעניינות אתכם בגלל כסף. עדיף לחסוך על אוכל, על גודל הרכב, על קניית מזכרות ומתנות, על לינה....
-
איך מקצצים הוצאות בטיולוואו, כמה תגובות של אנשים שבאמת אכפת להם! המון תודה לכם! אני נעלמת לי לכמה שעות לחתונה של אח שלי וחוזרת לכל האינפורמציה הזאת. המון תודה על המידע ושיתוף ניסיון העבר שלכם.
אז הבנתי שאני צריכה להפסיק לחפש בתי מלון במרכז הערים, אחפש בקנמור במקום בבאנף, ממשיכה לחפש בברוקלן מאשר במנהטן.
בנוגע לאטרקציות- אעבור על הכל ואראה האם יש משהו שבאמת אפשרי להוריד.
אנשים טובים-
אתה צודק, אנחנו דתיים, כך ששבת זה יום של חוסר מעש, אנחנו בני 23, כך שאנחנו משלמים תשלום נוסף על נהג צעיר וחיפוש בית מלון אצלי מחייב אותי לחפש חלון נפתח. מה שאגב ביטל לי את החוויה בניאגרה פולס- החלפתי את ההזמנה בקומה 30+ במלון מריוט לבית מלון זול יותר ובקומה נמוכה והעיקר- עם מרפסת!
יש לנו לא מעט מגבלות ודרישות שאין לנו ברירה אלא לעמוד בהן וזה מבזבז לא מעט כסף.
-
איך מקצצים הוצאות בטיוללגבי חיסכון בעלות דלק.
מעבר למה שרשמו פה לגבי שולי הערים
באזורים שתהיו יש למשל את רשת פרד מאיירס- תחנות הדלק שלה הכי זולות ( יש אותה למשל בוושינגטון סטייט.
-
איך מקצצים הוצאות בטיולמצטער , אבל מניסיון של מספר סבבים בארה"ב ,לדעתי 45 אלש"ח זה לא הרבה לטיול כה ארוך בארה"ב , טיול בארה"ב לזוג נשוי מן היישוב אינו טיול זול.
צריך להכיר במציאות וחבל שתצאי לטיול כה מהנה כשבראש מעיינכם נמצא החיסכון הכספי . יותר מזה , קחו בחשבון שתצטרכו יותר מהסכום שחישבת ותכינו אפשרות למשיכת כסף נוסף.
קחי בחשבון 80 דולר ליום לאוכל ושתיה.
קניות מצומצמות -לפחות 1,000 דולר , גם אם אתם לא באים באווירת קניות .
שטויות (מזכרות,צילומים באתרים,טיפים ,דלק , חניה וכדומה) - 400 דולר
מנהטן - דווקא כאן הייתי ממליץ על מלון מרכזי שיאפשר גישה נוחה לכל פינה
ויאפשר חזרה למנוחה כאשר תיפלו מהרגליים מרוב עייפות.קחו בחשבון את נושא המיסוי כדי שלא תופתעו - ברוב בתי המלון תשלמו תוספת מיסוי (בניו יורק למשל ), לפעמים התוספת מתבטאת בעשרות דולרים בזמן הצ'ק אאוט , יש בפורום הסבר על המיסוי בארה"ב.
תעשו חיים !
-
איך מקצצים הוצאות בטיוללינה היא ההוצאה בה ניתן לחסוך הכי הרבה. אבל צריך להגדיר מראש על מה לא מתפשרים. אם הקו האדום שלכם הוא חדר נקי עם מקלחת צמודה אזי תמצאו היום חדרים במחירים נוחים . ישנתי בג'ספר בדירה שהיה בה הכל ב75 $ קנדי ללילה. בבאנף במלון במרכז העיירה באותו המחיר. בכל הטיול לא עברתי את ה80 $ US ללילה למעט הילוסטון ושמורת הרייניר ששם המחירים גבוהים ומתחילים באזור ה100$ ללילה.
אתם עם רכב. מחיר הדלק זניח!! מחיר הגלון שם כמו מחיר הליטר כאן אז לא חייבים מלון במרחק הליכה מהאטרקציה. אפשר גם 5 ק"מ משם.
מרבית הלינות הוזמנו מהארץ דרך בוקינג.לכל המלונות יש גם אתרים ברשת. זה הזמן להתחיל לחפש ולסגור.
אשר לדלק. במרחבים שבחלקם תתנידו לא תמיד יש דלק. במרכזי ישובים אין בעיה למצוא תחנה יותר זולה במעט.אבל גם לזמן לחפש יש מחיר. הבדלי המחיר הם ברמה של בערך עד 3$ למלוי. הכי חשוב זה להיות עם מיכל בו יש מספיק דלק להגיע ליעד.
בהצלחה
רנצי
-
איך מקצצים הוצאות בטיוללגבי לינה בניו יורק, אם אתם לא מתכננים לחרוש את העיר במשך כל הלילה ולחזור כל כמה שעות לגיחה למלון, אתם בהחלט יכולים בלי בעיה לישון מחוץ למנהטן. ברוקלין כבר לא כלכך זולה, יהיה יותר זול לישון ב long island city בקווינס שנמצאת באותו המרחק למנהטן מברוקלין ויותר קרובה ברכבת התחתית למרכז מנהטן. אנחנו היינו ב la quinta inn long island city וזה מלון פשוט וזול שנמצא בערך 100 מטר מתחנת רכבת שמגיעים ממנה תוך כרבע שעה למרכז מנהטן. היו פה גם ביקורות טובות על המלונות nesva ו vetiver שהם יותר מפוארים.
בניו ג'רסי לא הייתי ישן כי זה פחות נוח לנסוע למלון באוטובוסים ובשאטלים של המלון, הייתי נשאר בתחומי העיר ניו יורק ליד תחנת רכבת תחתית שפועלת 24/7.
צריך לקחת בספקנות את התגובות שיש באתרים כמו בוקינג ולנסות לסנן תגובות של קוטרים שמתלוננים על דברים לא כלכך חשובים כמו איך שהפקיד אמר להם בוקר טוב בבוקר ועל כמה סוגי בייגלים היו להם בארוחת בוקר.
לגבי הטיסה, מה שכנראה מייקר אותה הוא זה שאתם לא נוחתים וחוזרים מאותו המקום. וגם הטיסה באלעל במקום דרך קונקשן באירופה.
-
איך מקצצים הוצאות בטיולההערה בנוגע לקמלופס נכונה. הכונה היתה לקנמור, מתנצלת על ההטעיה. ,
-
איך מקצצים הוצאות בטיולרשמתי לעצמי את מה שאמרתם בנוגע לדלק. תודה רבה לכם, בנוגע לדלק באמת שאין לי טיפת מושג חוץ ממה שרשמתם לי פה.
בקשר לברוקלין- זה נכון! מצאתי מקומות בודדים שיוצאים לי, נניח, 600 שקלים פחות ממנהטן. הייתי בטוחה שההפרשים יהיו הרבה יותר גדולים.
מוקי, הבנתי שהתכוונת לקנמור, תודה רבה על החידוד

הצלחתי להוריד את כל בתי המלון ל100 דולר פלוס 0כשכולם היו לפני כן 200 פלוס) חוץ מברוקלין וג'אספר. ג'אספר פשוט מקום בעייתי. אני חוששת להזמין מאתרים שהכל נעשה דרך מייל ולא מאתר כמו בוקינג, שוב, חוסר בטחון של מישהי שאף פעם בחיים לא טסה לחו"ל, ג'אספר עולה לנו 260 דולר ללילה. אתם חושבם שהמחירים ירדו מתי שהוא? אולי המחיר גבוה בגלל שיש עוד הרבה זמן עד הטיול שלנו? (חצי שנה)
-
איך מקצצים הוצאות בטיולשווה לך בכל זאת לבדוק אפשרות לבטל את הכרטיס באלעל ולטוס עם חברה אחרת. תלוי כמובן מה דמי הביטול, אבל יתכן שזה עדיין שווה
-
איך מקצצים הוצאות בטיוללשנות טיסה כבר לא בא בחשבון, גם אם הייתי רוצה, כי כבר שינינו את מועד הטיסה פעם אחת כדי שאספיק קורס פיזיקה לתואר וזה עלה לנו 1500 שקל. אז בטיסה אני כבר לא נוגעת יותר חח
-
סוכנים וקופוניםעד עתה הייתי רוכש כרטיסי טיסה, בתי מלון ואטרקציות אונליין. בהמלצה של חבר הפנה אותי לסוכן, לאחרון היתה מוטיבציה להוכיח שהוא זול או שווה לאתרים שמרביתנו משתמשים.
עד עכשיו קיבלתי ממנו הצעות זולות יותר (לא בהרבה) לבתי המלון ואת הטיסה השווה למחיר באתר.
אלו היתרונות והחסרונות לאור התנסותי ולטעמי האישי
יתרונות -
1. ההזמנות קיימות במערכת ללא צורך בתשלום מראש עד בערך חודש לפני הנסיעה וניתן לשנות אפילו מסלול.
2. ניתן להתייעץ מניסיונו (צריך לבדוק שהסוכן/ת מתמחה בארץ היעד) לגבי בתי מלון ואטרקציות.
3. אם מתעוררת בעיה יש כתובת.
4. יש להם יכולת תמרון יותר גבוהה ממה שאני מכיר בשילוב טיסות.
5. תשלום בש"ח.
חסרונות -
1. הכוונה למוכר וידוע (אזורי תיור, בתי מלון).
2. תחושה מוכרת - "אם קיבלתי מחיר כזה בטח יש יותר זול ברשת".
3. שעות משרד וחלוקת קשב (יש גם לקוחות נוספים לא תמיד פנויים)
4. החוויה של לארגן את הטיול - זה גם כיף בפני עצמו.
5. לא בטוח שעובדים עם כל הרשתות.
6. מסלול הטיול הופך להיות קשיח.
כדי לפתור את סעיפים 1 ו 4 בחסרונות, אפשר לשבת ולאתר בתי מלון באתרי האינטרנט לפי המסלול ולהעביר את שמם לסוכן/ת להשוואה.
במקרה שלכם אני מציע להתייעץ אולי כאן ניתן יהיה לחסוך עוד משהו
דבר נוסף, יש כרטיסים משולבים כמו רשת Go ו City Pass וקופונים לכל מיני אטרקציות באתרי הערים.
-
איך מקצצים הוצאות בטיולאם אתם כבר יוצאים ממנהטן, אין סיבה להיות בברוקלין. long island city בקווינס היא באותו המרחק ואפילו יותר קרובה למרכז מנהטן ברכבת ויותר זולה.
-
איך מקצצים הוצאות בטיולדווקא אני מאד לא מסכים איתך
כל דבר פתוח לשינוי, גם עם יש "קנס" או "דמי ביטול"
נניח שטיסה עם חברה אחרת תחסוך לכם 4000 ש"ח - לא שווה לשלם 1500 שקל דמי ביטול לאלעל?
אני לא אומר שזה המצב. אבל אני חושב שאת צריכה לבדוק כל דבר, ולא לפחד לשלם קנסות עם זה חוסך כסף בסך הכל.
לפעמים יש לנו "קבעון" של "יש פה קנס" או "לא מוכנה לשלם דמי שינוי". אבל בסך הכל לפעמים זה שווה. אסור לנו להרשות לקבעונות כאלה לנהל אותנו.
שוב, אני לרגע לא טוען שביטוח הטיסה באלעל יהיה שווה כלכלית, וגם אם כן, אם ההפרש יצא נמוך בהחלט יתכן ששווה לשלם יותר בשביל נוחות. אני רק טוען שכל הנחה צריך לבדוק לעומק, וודאי שכמה שהסכומים יותר גדולים, פוטנציאל החסכון יותר גדול.
אגב, בכל מקרה תצטרכי להיות על היד על הדופק, וכל הזמן לחפש מבצעים ואפשרויות לשפר מחירים. הן במלונות הקיימים (כי אולי יהיה דיל חדש) והן במלונות אחרים שכרגע יותר יקרים, אבל אולי מחר יוזלו
-
איך מקצצים הוצאות בטיולתודה רבה על הסקירה חח

כן, אני חייבת לברר על הPASS - ים בכל הערים שנהיה בהם. יש גם PASS בשמורות ג'אספר ובאנף ויוהו? או שמשלמים על כל מקם בנפרד? מישהו יודע?
הרבה אמרו לי כבר על לונג איילנד, אבדוק את המקום, תודה רבה

ספר לי על זה חח אני חורשת את בוקינג על ימין ועל שמאל מאז שהזמנתי את המלונות שלי. שיניתי כבר לא מעט פעמים ובאמת בתי מלון יקרים משתלמים לי יותר מבחינה כספית כשיש בהם מבצעי ענק. תודה