מערבה מכאן: Pacific Canada
-
רוב המטיילים שממשיכים לחוף המערבי של קנדה מן הרוקיס עושים את ה 800 ק"מ (לערך) בינהם ביומיים של נהיגה די אינטנסיבית.
לאחר שבוע ברוקיס, אנחנו העדפנו לעשות את הדרך הזו בטיסת פנים מכמה סיבות:
- חסכון בימי טיול. נסיון העבר בטיולים מעט ארוכים יותר מחוץ ליבשת אירופה לימד אותנו שהבנים (וגם אנחנו במידת מה) מגיעים למיצוי כבר אחרי 16-17 ימים, ושטיול של שלושה שבועות קצת גדול עלינו.
- התרשמות מסיפורים ותמונות שהנופים בדרך אמנם יפים, אך מעט מחווירים לעומת הרוקיס, ובכל מקרה מדובר בימים מרובי שעות כביש עם מעט זמן להפסקות באתרים בדרך.
- אפשרות לטוס ישירות לויקטוריה, בירת האי ונקובר, וכך לחסוך את הצורך במעבורת בכיוון אחד.
וכך אנחנו מתיישבים בשש בבוקר בערך שדה התעופה של קלגרי לטיסה של 7.45 . כל תהליך הפקדת המזוודות והבידוק מאוד מהיר וקל ויש לנו עודף זמן עד הטיסה שמתבצעת במטוס קטן עם פרופלר. תחילה אנחנו עוד זוכים לנוף יפה של הרוקיס, אבל עד מהרה עננים עבים חוסמים לגמרי את הראות ולא רואים כלום עד הנחיתה בויקטוריה – בשעה 8.30 זמן מקומי ("הרווחנו" שעה במעבר מערבה).
-
יום 9 – גני בוצ'ארט וויקטוריהשדה התעופה של ויקטוריה קטן, דלפקי ההשכרה נמצאים ממש ליד מסועי הכבודה ואישה מבוגרת ונחמדה מאוויס – אך כזאת שיש לה זמן- ממלאת איתנו ניירת ומסורת לנו את המפתחות לולאדII , שברולט אימפלה תואם. בחוץ זרזוף של גשם, שמיים אפורים ולאחר שאנחנו מכניסים את המזוודות לבגאז' ומתנעים מייד נדלקת נורת אזהרה שצועקת 0 % שמן ברכב! תמלאו עכשיו!! אנחנו קוראים לעובד אוויס שמסביר בנונשלנטיות שלוח הטיפולים של חברת ההשכרה שונה מהמלצת היצרן, לוחץ על כמה כפתורים ומעלים את האזהרה. טוב, זה לא האוטו שלנו ולא ממש הבעיה שלנו..

נסיון שני להתניע ועכשיו אנחנו שמים לב שמסך מערכת הבידור לא נדלק בשום צורה. מילא שלא תהיה לנו רדיו/חיבור למוזיקה שלנו בנסיעות הארוכות אבל המשמעות היא גם שאין מצלמת רוורס, ומאחר ומראות הרכב לא משהו בן הזוג ממש לא שש לוותר עליה ולהסתכן בעת החניה. הפעם בא לעזרתינו עובד אחר, מבוגר יותר, מנסה ללחוץ על כל הכפתורים, אך ברור שאין לו מושג ובסוף הוא נכנע, מלמל לעצמו
what the heck?"" (משפט שנורא משעשע את הבנים
) ושולח אותנו חזרה לדלפק להחליף רכב. גם הגברת הרגועה שלנו לא מתרגשת ( ה "that's weird" שלה לא ממש משכנע) ומתחילה שוב בתהליך מילוי טפסים, בסיומו אנחנו מקבליםFord Fusion ונוכחים לדעת שלא כל רכבי הfull size נולדים שווים!
הפורד אמנם יותר מאובזר, עם גג שמש נפתח (שלא יהיה לנו בו שימוש בתנאי מזג האוויר) אבל לבאגז' נכנסים רק שתי המזוודות הגדולות וטרולי אחד, ואילו את הטרולי השני אנחנו נאלצים לאחסן בספסל האחורי בין הבנים. לא נורא - הספסל רחב ויש להם עדיין די מקום לרגלים, אבל לתשומת לב מי ששוקל להזמין את הקטגוריה.
ברור ששני הנסיונות שלנו עם תחזוקה לקויה של רכבי השכרה מצד אוויס קנדה אינם מהווים מדגם מייצג - מה שכלל לא מפריע לי להמליץ לכל מי מכם ששוכר מן החברה לבדוק טוב טוב את תקינות מערכות הרכב לפני היציאה ממגרש החניה.

-
יום 9 – גני בוצ'ארט וויקטוריהאז אחרי העברת המזוודות מרכב לרכב אנחנו סוף סוף יוצאים, אבל האם לא טעינו איפשה בדרך? נופי האי ויקטוריה, מראה הרחובות, השילוט ובכלל האווירה דומים להפליא לדרום אנגליה ומרגישים מוכרים למדי אחרי ההידור של הרוקיס. המוטיף הבריטי הזה עוד יחזור על עצמו.
נסיעה קצרה מביאה אותנו ל Butchart Gardens שבשעת בוקר מטפטף עדיין לא הומים מדי. בהמשך השמש תציץ מדי פעם והגנים יתמלאו.
חמושים במטריות (אחר כך מתברר שאפשר גם לשאול חינם מטריות של הגן) אנחנו יוצאים לחקור.
בדיווחים האחרונים כאן הגנים לא זכו לציון גבוה במיוחד. אני דווקא מצאתי אותם מרהיבים ומיוחדים אפילו ביום לא שמשי, במיוחד אזור ה sunken gardens, ולא הפסקתי להתפעל ולצלם. ביום של מזג אוויר נאה הם בטח עוד יותר נפלאים.

-
יום 9 – גני בוצ'ארט וויקטוריה

-
יום 9 – גני בוצ'ארט וויקטוריהברחבת הכניסה לגן ישנו לוח שחמט מצוייר על הרצפה עם כלים גדולים- וגם כאן שלט המזהיר מפני הסכנות החומורות הטמונות במשחק. אבל אנחנו הורים בלתי אחראים שכמונו מאפשרים לעוללינו לסכן את נפשם במשחק סוער ועד מהרה הם הופכים לאטרקציה תיירותית בפני עצמם, למשוא צילומים של כמה וכמה יפנים (שנמאס להם מהסלפייס??) וכן למוקד התענינות מצד כמה קנדים מבוגרים שכנראה מבינים משהו במהלכים.
לאחר מכן, במהלך טיולינו עם ה"סלבס" ברחבי הגן, אלה האחרונים עוד יגשו אליהם ויתענינו בתוצאות המשחק (הבן גדול ניצח. כרגיל..
) -

-
יום 9 – גני בוצ'ארט וויקטוריהג׳ני הגנים מ ה מ מ ים !!! אין לי מילים, כולל הבנים שגונבים את ההצגה.
עכשיו ברור לי שחייבים להגיע לויקטוריה. יצאו לך תמונות משגעות.
-
יום 9 – גני בוצ'ארט וויקטוריהג'ני,
השלמתי קריאה בנשימה אחת- wow wow wow!!!!
אגם אוהרה החורפי הצטלם מדהים

השחור והלבן עם נגיעות הצבע נראים כמו עבודת אומנות 

השלג ש"תפס" אותכם בהפתעה נשמע כיף גדול (למרות שהאמא דאגה ובצדק....)
ועכשיו הגנים המרהיבים הללו....נגמרו לי המילים

כיף גדול לטייל איתך

ואם את רוצה לראות חיות על בטוח... סעו לאפריקה 
רובי
-
יום 9 – גני בוצ'ארט וויקטוריהאיזה יופי,
כנראה אזור שלא אגיע אליו בעתיד הקרוב.
איזה כיף להיות שותף לטיול.
-
יום 9 – גני בוצ'ארט וויקטוריהג'ני, איזה גנים משגעים!!! כל כך יפה שם! גם לוח השחמט מגניב ובטח היה מעניין לבניך לשחק בכלים גדולים כאלה.
מעניין מה משקל של הכלים, מקווה שהם לא היו כבדים מדי ושתוך כדי המשחק לא היו צריכים להפעיל שרירים (חוץ ממוח)?

-
יום 9 – גני בוצ'ארט וויקטוריההיי ג'ני,
תמונות מקסימות מגני בוצ'ארט.
גנים הם תמיד פוטוגנים.
אני כזכור לך לא התפעלתי מאוד. הייתי תחת הרושם הנהדר של ההפלגה מונקובר, ולא התפעלתי מהמוני התיירים בטיולים המאורגנים,שפקדו את הגן.
אבל זה הכיף בפורום הזה- פלורליזם של דעות.
דווקא את העיר ויקטוריה אהבתי.
נילי
-
יום 9 – גני בוצ'ארט וויקטוריהאנחנו באמת פחות התפעלנו מגני בוצ'ר. אבל אני אף פעם לא מתפעלת יותר מידי מגנים. מה שכן מופע הזיקוקים שהיינו בו בלילה של מוצ"ש היה חוויה מדהימה.
אני ממליצה מאוד מאוד בחום למי שנמצא שם בקייץ לא להחמיץ ואפילו לתזמן את הביקור בויקטוריה לשבת כדי להגיע למופע הנ"ל -
יום 9 – גני בוצ'ארט וויקטוריהאיילת
אני הופכת את כל המסלול וכנראה נקדים ונצא יומיים קודם בתאריך שלא כל כך נוח לנו , רק בשביל לתזמן הגעה לויקטוריה בשבת בשביל הזיקוקים
זוכרת את המלצתך !!
-
יום 9 – גני בוצ'ארט וויקטוריהאני בטוחה שלא תתאכזבו. מופע מהמם.
גם אני הפכתי את כל התוכנית לאותה מטרה ואפילו קצת "רבתי" עם שותפתי לטיול שלא הבינה למה כל כך חשוב לי להגיע לשם במוצש.
בסוף גם היא הודתה שהיה שווה
-
לפרוטוקול ריבוי הדיעות כאן אציין שאנחנו מאוד אהבנו את בוטצר גרדן.הינו ביום ללא זיקוקים וחשבתי שהמקום נפלא

הטיול שלנו התחיל בויקטוריה (טסנו מת"א דרך טורונטו ישר לויקטוריה) ואחרי יומיים התאוששות מהג'ט לג יצאנו לכיוון יוקולט. את הגנים ביקרנו בדרך לשם ונהנו מאוד.
עד היום, כל פעם שיש לי בעציצים איזה עלה יבש או פרח קמל, אני נזכרת איך בבואצר גדרן אין עלה אחד נבול. כל הצמחים מושלמים. די מדהים.
לאיריס ושאר המתכננים לקיץ הבא: את הזיקוקים כאן לא ראינו אבל כן הצלחתי לתזמן את אחד הלילות בפסטיבל הזיקוקים המדהים בעיר ונקובר. זה הלינק לפסטיבל של 2016. אם בלוז נכנס לילה בפסטיבל אז מומלץ ביותר. לא צריך לקנות כרטיסים. הולכים לחוף עם כל תושבי ונקובר ונהנים..
ועכשו ג'ני - השידור חוזר אליך ולטיול המקסים שלכם. אני עוקבת בגעגוע רב לקנדה.
וסליחה על ההתפרצות לסיפור.

-
יום 9 – גני בוצ'ארט וויקטוריהחברים יקרים,
אני שמחה לראות שעברתם מערבה יחד עמי!
איילת, אני זוכרת שאתם לא נפלתם מן הגנים אבל מאוד נהניתם מן הזיקוקים.
איריס, אם אתם חובבי גנים אין ספק שתהנו בגני בוצ'ארט, וואם תאמצו את ההצעה של איילת,מופע הזיקוקים (שכבר לא מתקיים בספטמבר) יהיה הדובדובן על הקצפת!
נילי, אכן העומס במקום בהחלט יכול להפריע (אז אולי הגשם היה לטובתינו!) ועדיף לתזמן את הביקור בגנים לקצוות היום, כי הרבה מבקרים מגיעים באמצע יום במסגרת טיול יום מונקובר או ביקור חוף מאוניית קרוז.
ואפרופו ריבוי דעות אנחנו בדיוק ההיפך ממך-לא כל כך התלהבנו מויקטוריה. תכף אגיע לשם.
רובי, תודה על המחמאות.. לקראת הטיול הזה אני התלבטתי בין קנדה לבין דרום אפריקה. הבנים בחרו בקנדה ואנו כמבון לא מתחרטים על כך, אבל דרום אפרקיה בהחלט נמצאת במגירה עליונה בשידת החלומות!
דובי, העתיד הרחוק יגיע גם יגיע, ועד אז אתה כמובן מוזמן להמשיך בטיול הכורסא.
מרינה, לא היה מזיק לבנים גם להפעיל קצת שרירים תוך כדי משחק! בטיול הזה לא הלכנו יותר מדי (בגלל מזג האוויר ) והיו לא מעט שעות רכב. אגב, גם באחוזת בליינהים ליד אוקספורד בבריטניה יש לוח דומה ואני זוכרת שם שם הבנים נהנו . אבל זה היה לפני חמש שנים שאז עוד לא כולם הסתובבו עם הטלפון/מצלמה בכיס (איך חיינו השתנו במהרה בעניין הזה,היי?) והם לא משכו תשומת לב מיוחדת
ליט איט, תודה על התוספת של הלינק לזיקיוקים בונקובר. תרגישי חופשיה "להתפרץ" גם בהמשך- זה כל היופי של הפורום.
טוב, אנחנו בדרך לויקטוריה.
-
יום 9 – גני בוצ'ארט וויקטוריהאפשר לנסוע מהגנים לויקטוריה בדרך הקצרה לאורך מרכז האי, אבל אנחנו בחרנו להאריך טיפה את הנסיעה ולעשות את ה Marine Scenic Drive החובק את קו החוף.
הסטיה הזו לא ממש הכרחית, אבל מעניין לראות את חווילות הענק המוקפות גניות נאות המעתרות את כביש החוף, וכשמבחינים בשלט "למכירה" לגמרי לא מפתיע לקרוא שמי שמטפל במכירה אינו "סתם" סוכנות נדל"ן, אם כי בית המכירות Sotheby's !
בדרך אנחנו עוצרים לפיקניק בפארק ציבורי קטן מעל החוף , עטופים מעילים כנגד הקור והרוח המורגשים היטב גם בשעת צהרים, כשממול נוף יפה של הרי אולימפיק במדינת וושינגטון, ומגלים עוד אתר יצירתי (מדי?) לקיום חתונה.
רק שהכלה לא תחטוף דלקת ריאות.

-
יום 9 – גני בוצ'ארט וויקטוריהכמו רבים וטובים לפנינו גם אנחנו התאחסנו במלון Embassy Inn ,שממוקם ממש טוב בלב ה downtown של ויקטוריה, מול בניין הפרליאמנט ושתי דקות מהנמל הפנימי, ומציע חניה חינם לאורחים. הזמנו ישירות באתר המלון
One Bedroom Suite with 2 Queen Beds Bedroom ולהפתעתינו ושמחתינו קיבלנו את הסוויטה הכי טובה במלון- פינתית (מתחת לציפור בתמונה) בקומה העליונה עם חלון אחד הצופה ישירות על בניין הפרליאמנט וחלון השני עם רצועה צרה של נוף לנמל. אז רשמו בפניכם - לבקש את חדר 413 !
-
יום 9 – גני בוצ'ארט וויקטוריהאחר הצהריים אנחנו עושים סיבוב בעיר ויקטוריה המציגה מישמש של סגנונות אדריכלים: הניו- גוטי של בניין הפרליאמנט ומלון אמפרס הידוע, בתים מעץ סגנון ניו אינגלנד, קונדומיניומים מודרנים, שהמכלול שלה לא ממש הרמונית או יחודית.
באזור Bastion Square מקבץ של בוטיקים ומסעדות שנורא רוצים להיות מגניבים, סגנון קובנט גרדן, אלא שבשעה 16.30 אחר הצהרים ביום שבת המתחם שומם למדי ודי מדכא, בניגוד למצופה בסוף שבוע. גם הChinatown" " של העיר לא מלהיב: חצי רחוב בקושי...
-
יום 9 – גני בוצ'ארט וויקטוריהבקיצור וכפי שהבנתם, אנחנו לא מאוד התחברנו לעיר וגם ביקור ב Fisherman's Wharf לא ממש שינה את ההתרשמות: המקום צבעוני ומתוק אבל פצפון – שתי שורות בתים בסך הכל - וכמו נילי לא ראינו זכר לכלבי הים שאמורים לפקוד את המקום.