כמה שאלות על ציוד
-
אני מתכנן לנסוע עם עוד 2 חברים לפרו וברזיל מה1 ביולי עד אמצע ספטמבר ויש לי כמה שאלות תיק- האם כדאי לקנות תיק איכותי גדול או שאפשר להסתדר עם תיק גדול ולא נוח(תיק שהייתי איתו בצבא)+תיק קטן ואיכותי(של 30 ליטר בערך) יש לציין שאנחנו לא מתכננים טרקים ארוכים של יותר מ3 ימים שקש- יש לי שקש שמתאים עד 2 מעלות קומפורט והוא מאד קל, האם זה יספיק או שצריך משהו יותר איכותי?
-
כמה תשובות על ציודקודם כול, שווה לשאול גם בפורום ציוד כאן באתר.
בעניין התרמיל - בטרקים בפרו - גם באלה שאורכים הרבה יותר משלושה ימים - אין בעייה לשכור חמורים שיסחבו את הציוד הכבד, כך שמה שחשוב זה באמת שהתיק הקטן יהיה נוח ואיכותי. אם אתה לא מתכנן טרקים שבהם אתה סוחב את כל הציוד על הגב [כאלה יש בעיקר בארגנטינה ובצ'ילה] אז יכול להיות שבאמת אין טעם להשקיע הון בתרמיל יקר עם מערכת גב והכול. מצד שני, כדאי לנסות ולחזות כמה זמן באמת תסתובב עם התרמיל על הגב. לפחות בטיולים שלי, רוב סחיבת התרמיל לא הייתה בטרקים אלא בהסתובבות בערים - בדרך מתחנת האוטובוס למלון, מהמלון לרכבת, וכו'. לפחות אצלי היה מדובר בפרק זמן לא מבוטל, כך שאני שמח שרכשתי תרמיל איכותי [יחסית] שמשרת אותי נאמנה כבר יותר מעשור, הרבה אחרי שימי הטרקים שלי הסתיימו. מצד שני, אם אתה מתכנן להתנייד הרבה במוניות בתוך הערים, אז באמת אפשר להסתפק בתרמיל בסיסי. ויש, כמובן, גם את האפשרות של מזוודה.
על פניו שק השינה שלך נראה לי קיצי מדי בשביל פרו. קח בחשבון שתמיד אפשר לשכור שק שינה לפני הטרק, אז לא בהכרח כדאי להיסחב עם אחד מהארץ.
-
כמה תשובות על ציודתודה רבה על התשובה