צפון איטליה
-
שלום! אנחנו 2 זוגות בגילאי 25, יוצאים לצפון איטליה בסוף פברואר הקרוב, נחיתה והמראה במילאנו, הטיול הוא ל5 ימים מלאים (ראשון בבוקר עד חמישי בערב). מה המקומות המומלצים ביותר שנוכל להספיק ב5 ימים?? מישהו יכול לתכנן לנו מסלול?? תודה מראש!
-
צפון איטליהמישהו יכול לעזור??
-
צפון איטליה5 ימים בצפון איטליה זה מעט זמן ובסוף פברואר בחורף מזג האוויר יכול לטרוף את הקלפים אבל כמסלול אפשרי שמתחיל במילאנו הייתי נוסע לביקור בעיירות מסביב לאגם גארדה כמו סירמיונה מלצסינה לייזה ואחרות ליומיים שלושה ועוד יום לוונציה.
-
צפון איטליהטיול בצפון איטליה בפברואר מהווה מהווה סיכון לא קטן
הטמפרטורות הינן בין 2 ל- 6 מעלות ויש סיכוי של למעלה מ- 50% של יום גשום/ערפל/שלג.
לכן תחליטו אם לקחת את הסיכון. טיול בטבע (אגמים) יהיה נפלא או נוראי בהתאם למזג האוויר.
דווקא טיול בערים עשוי להיות נסבל יותר (יש לאן להיכנס כשמתחיל הגשם).
מבחינת טבע - הגיוני לעשות כשלושה - ארבעה ימים סביב אגם מג'ורה/קומו ועוד טיפה במילאנו
מבחינת ערים - יום במילאנו, יום בוורונה ויומיים בונציה (בתקווה שלא יהיו הצפות)
-
צפון איטליהמה הכוונה סוף פברואר?
אחרי 18.2 ?
האם התאריך קשיח?
זה לא העיתוי לטייל באגמים ויעדים קלאסיים של טבע וצפון איטליה.
בעיתוי זה---רק ערים גדולות, או בינוניות ,לדעתי.
ובתקופה זו של השנה הייתי נזהרת מערים על תעלות מסכנת הצפה לא נעימה.
-
צפון איטליהבעיקרון כל הנסיעה שלנו לאזור האגמים היא נטו בשביל נוף, במידה שמזג האוויר יאפשר לנו להגיע לשם, לאיזה מקומות הכי מומלץ להגיע בשביל לראות את הנוף במיטבו??
-
צפון איטליהכלומר נתוני עונת השנה, מזג אוויר, צבע השמיים, גשם, שיט סגור, עיירות מנומנמות לא ירתיע אתכם?

אבל היות ואתם במילאנו נחיתה והמראה- הייתי מציעה לצמצם את תוואי הטיול לאגם אורטה, מאגורה וקומו.
לא מתפרסת יותר.
אבל---שוב -זו לחלוטין אינה המלצה שלי ליעד מתאים לפברואר.
-
צפון איטליהאם אתם כבר נוסעים בפברואר חבל שלא התאמתם עצמכם לפסטיבל המסכות של תחילת פברואר.
אם אתם כבר סגורים על תאריכים, אני הייתי מדרימה ממילנו בטיול מעגלי עם פירנצה ולא מתמקדת בטיולי נוף באגמים בגלל אפשרות למזג אויר לא נעים.
-
צפון איטליההבנתי שאנחנו יוצאים בעיתוי לא נכון, אבל מה לעשות?! סגרנו! ואחרי שעשינו את הטעות הזו, אני מבקש ממכם -חברה' שמבינים, להמליץ לנו איך לנצל את המקסימום ולהנות כמה שאפשר, אז אם תוכלו בבקשה לתת רעיונות והמלצות ולא להגיד לי שוב ושוב: "פברואר? איך? למה? מי?..."
-
צפון איטליהכמו שכתבתי לעשות טיול מעגלי דרומה ולא צפונה
-
צפון איטליהשלום שוב
ענו לך על השאלה הזו..
ונענה שוב, יש לך מספר אפשרויות
סביב אגם מג'ורה - מתאים רק אם מזג האוויר יהיה סביר. אחרת - ממש לא
1. אגם מג'ורה
2. אגם מג'ורה
3. אגם אורטה
4. אגם קומו
5. אגם קומו
ערים בצפון איטליה - מתאים רק אם אין הצפה בונציה
1. וורנה
2. ונציה
3. ונציה
4. סירמיונה על אגם גארדה
4. מילאנו
טוסקנה
1. פירנצה
2. פירנצה
3-5 כוכב טוסקנה (לוצ'ה, סן ג'מיניאנו, פיזה ועוד)
או לחילופין- צ'יקווה טרה (מתאים למזג אוויר טוב בלבד)
-
צפון איטליהתודה רבה על העזרה ועל ההודעה המפורטת
-
צפון איטליהקיבלת כבר פעמיים שלש את האופציות האפשריות
אנא קרא את התשובות -
1. אם אין הצפה ויבש - אפשרות ורונה וונציה ומה שבאמצע
2. אם גם יבש וגם בהיר -אז אגם קומו אורטה ומאגורה
3. אם לא בהיר וגם גשום-אז ערים-אפשר בטוסקנה אפשר באמיליה רומאנה או כל חלופה עירונית אחרת.
כל ההצעות עלו כבר בשרשור.
אין נוסחאות קסם אחרות לצערי.

-
צפון איטליהיש לי כמה שאלות, אשמח אם תוכלו לענות... * כל השאלות בוודאי רק במקרה שמזג האוויר יהיה אכן בסדר. 1. מה יש לעשות יום שלם באגם אחד, אם אכן כל האטרקציות סגורות בחורף? 2. דולמיטים - יש מה לעשות שם בחורף? ואם כן מה המקומות המומלצים? 3. שווה להקיף ביום אחד את אגם גארדה בשביל הנוף? 4. Marmolada- הרכבל שם פתוח בחורף? ואם כן איך אני יוצר איתם קשר?
-
צפון איטליהבוא ננסה ל"השתמש" בחורף ומגבלותיו ולהפוך אותו ליתרונות.
יעדים סביב אגמים מנומנמים, שיט לא אפשרי ובמקרים רבים האגם גם קפוא.
אבל-----
בדולמיטים כל האתרים פתוחים בחורף, כולל הרכבל למרמולדה.
היות וזה יעד סקי ואתם בשיא עונת הסקי- הכול פתוח, גם בתי קפה ואווירת "אפרה סקי" בעיירות.
לראות נוף מהמכונית-אפשר
לרדת מהמכונית ולראות נוף-גם
לעלות ברכבל לפסגות- אפשר.
להגיע למרכזי העיירות בדולמיטים- אפשר.
הכבישים המרכזיים לרוב מפונים מיידית משלג שנערם.
לטייל ברגל? זה כבר לא כל כך אפשרי במסלולים המקובלים.
ביעדי סקי אחרים יש מסלולים עם נעלי שלג והליכה מיומנת של חורף-להלן דוגמה
או עוד אחת
בקיצור- אפשר לחפש פעילויות חורף -מרחצאות חמים- פעילות של אפרה סקי- ולהתמקד ביעדים שיש בהם סקי.
הנופים של הדולמיטים המושלגים ----חוויה .
המינוס- שבמחשבה אחרת כנראה לא הייתם בוחרים את מילאנו כיעד נחיתה והמראה- אבל זה מה שיש ועם זה כדאי לנצח.
-
צפון איטליהממש תודה על העזרה! יש לך מסלול מסויים להמליץ לי בדולמיטים (מאיפה להתחיל ואיפה לסיים)??
-
צפון איטליהאם אתה כל כך בענין של הדולומיטים ונופים, למה שלא תעשו סקי וזהו?
נראה לי שלבקר בעיירות הסקי בתקופה זו בלי לגלוש זה די פספוס.
תוכלו לקחת מדריך פרטי לארבעתכם, או לחילופין להצטרף לקבוצות קיימות. ביום ראשון תוכלו להגיע לעיירה שתבחרו אולי עם עצירה בדרך לאטרקציה כלשהי, להתמקם בעיירה, לשכור ציוד וכו. מיום שני בבוקר יש לכם שלושה וחצי ימי גלישה שזה לא רע. עדין תוכלו להנות מאפרה סקי ומרחצאות בשעות שאחרי הסקי (הסקי נגמר בד״כ בסביבות ארבע וחצי-חמש כל יום).
-
צפון איטליהלא נראה לי כל כך...הינו רוצים לעשות שם יום שלם עם כמה אטרקציות, מה האופציות?? (חוץ מרכבל כמובן)
-
צפון איטליה -
צפון איטליהתודה על העזרה! יש אתרים כאלה באזור גארדה??