קובה וקוסטה ריקה
-
הי,
אנחנו זוג בני 40+
רוצים לצאת לטיול בקובה וקסטה ריקה
שאלות :
1) מתי העונה המומלצת (או יותר נכון - האם המזג באזור ינואר פברואר הוא טוב)
2) נראה לי שנצא באיזה טיול מאורגן / בקבוצה (אם כי עד היום תמיד טיילנו לבד). האם יש המלצות לחברה מסוימת ? האם כדאי טיול מאורגן במסגרת ``למטייל העצמאי``. האם מפסידים הרבה מטיול מלונות כזה ?
כל טיפ / עזרה אחרת יתקבלו בתודה ! -
קובה וקוסטה ריקה:Reאני יכול לענות על קובה.
מבחינת הגיל אין בעיות בטיול בקובה.
הייחוד בקובה הוא התושבים, אורח חייהם וכ`. טיול מלונות מחמיץ זאת. אני ממליץ על לינה בקאסות. (מקביל לצימר שלנו).
נאווה מכוכב יאיר, שמופיעה באתר זה מפעם לפעם מארגנת טיולים לקבוצות קטנות (בגילאים שלכם ויותר) ואם אתם רוצים קבוצה... כנראה שהיא תתאים לכם.
ביחד עם זאת, אני חושב שההנאה האמיתית היא בטיול לבד.
בקובה לא דוברים אנגלית בכלל. רק ספרדית.
אני ממליץ להתחיל בסנטיאגו דה קובה ולסיים בהוואנה.
ינואר עדיין צפוף בתיירים אבל פברואר מאד נוח.
אם תהיינה שאלות ספציפיות, שאין עליהן תשובות בטיפים... אענה ברצון. -
קובה וקוסטה ריקה:Reינואר ופברואר מצויינים לקובה.
בעיקרון זה כמו הקייץ כאן.
קשה לנוע ולנהוג בקובה לבד עקב חוסר שילוט ,כבישים גרועים ביותר ומחסום השפה.
קחו זאת בחשבון.
בערים הגדולות -הוואנה וסנטיאגו תוכלו להסתדר לבד ,שאר הטיול קצת בעייתי לבד.
ארי -
קובה וקוסטה ריקה:Reשלום יניב ותודה על התשובה,
יש לך עוד פרטים על המדריכה הזאת ? מייל שלה ? -
קובה וקוסטה ריקה:Reועוד שאלה..
איזה חיסונים וכמה זמן מראש צריך להתחסן (ברור לי שאתם לא גורם מוסמך, אבל לקבל הערכה)
תודה ! -
קובה וקוסטה ריקה:Reאענה לגבי קוסטה ריקה בינואר \ פברואר מזג אוויר מצויין בקוסטה ריקה מומלצת לטיול אם כי בעיניי כל עונה בקוסטה ריקה טובה לטיול
לגבי טיול, אם תבחרו לא ללכת על טיול מאורגן אני ממליצה לפנות לחב`רה מלנדס אין לאב בקוסטה ריקה בית מלון בתוך יער עננים בבעלות ישראלית שם יעזרו לך בארגון הטיול בתי מלון, טורים מומלצים, יעדים והשכרת רכב בהתאם לתקציב.
זה הלינק לאתר שלהם
www.landsinlove.com
באופן כללי, מומלץ לעשות הזמנות מראש לבתי המלון בקוסטה ריקה כיוון שיש תיירים רבים בתקופה זאת.
אשמח לסייע בטיפים והמלצות וכל שתצטרך. -
קובה וקוסטה ריקה:Reאין לי פרטים על נאווה. אבל אני יודע שהיא ידועה ב``למטייל``. היא מארגנת קבוצות קטנות (מיניבוס) ומתמחה בקובה.
ראיתי מגיב ששלל נהיגה בקובה. איני מקבל דעתו. ביקרתי פעמים רבות בקובה (ושוב אצא בעוד שבועיים) נהגתי שם ללא שום בעייה.
הבעייה היא שזה יקר. רכב שכור חדיש יקר. הביטוח יקר. הדלק יקר. זול ונוח לשכור נהג מקומי עם רכב ישן.
חיסונים תברר בפורם בריאות. יש חיסונים שצריך לקבלם בפעמיים בהפרש של חודש. אל תדחה הבירור. -
קובה- נהגשאלה:
האם יש לכם לתת שם של נהג עם רכב שאפשר לסמוך עליו כדי לטייל בקובה לכמה ימים?