שאלה - מחלת גבהים
-
היי, מה האיזורים בהם יש סיכוו למחלת גבהים (2500 ומעלה) בלאוס, קמבודיה, ויאטנם, וסין (יונאן, סצואן, גווילין, בייגינג, שי אן)
-
שאלה - מחלת גבהיםבד"כ אין בעיה בגובה 2500-3000 מטר.
כשטיילנו בגובה 4000+ היו כמה מטיילים שלקחו כדורים למניעת המחלה,
ובגובה 5000+ השתמשו בספריי חמצן.
גווילין ובייג'ין - לא צריכה להיות בעיה.
יונאן וסצ'ואן - רק במקומות הגבוהים, לא בערים צ'נגדו-דאלי-ליג'יאנג.
חשוב לדעת שאין קשר לרמת כושר, גילאים, מצב בריאותי.אני כותב מנסיון שלי כמטייל, לא משהו מוסמך.
ממליץ להתייעץ עם רופא. -
שאלה - מחלת גבהיםמהתייעצות הבנתי שמ2500 צריך להתחיל לשים לב, בגלל זה שאלתי לגבי מקומות בגובה כזה - כדי לדעת עם כמה כדורים להגיע. בכל מקרה תודה!
-
שאלה - מחלת גבהיםזה מאד אישי ,
מציעה שתפנה את השאלה לפורום בריאות .
-
שאלה - מחלת גבהיםהבנת נכון, 2500 מטר זה בערך הגבול בו צריך להתחיל לשים לב.
בנוסף לפורום בריאות, הייתי מנסה לשאול רופא המשפחה.אולי הוא מכיר אותך באופן אישי על סמך רקע בריאותי שלך ויכול להתמקד יותר טוב מתגובה כללית של רופא שלא בדק אותך.
אגב, הלוואי שכולם היו לוקחים את הנושא ברצינות כמוך. לצערנו יש לא מעט מטיילים שמקלים ראש בעניין..
טיול מהנה. -
שאלה - מחלת גבהיםשוב תודה, אבל מחדד את השאלה - איפה אתקל במקומות גבוהים מ2500 מטר במדינות שטיילתי? לגבי מתי לקחת כבר התייעצתי, רק אשמח לדעת כמה פעמים אתקל בסיטואציה כזו לדעתכם, במסגרת הטיול שתכננתי.
-
שאלה - מחלת גבהיםהייתי רק בסין. לדעתי צריך רק במחוזות סצ'ואן ויונאן וגם שם לא בכל מקום.
זה תלוי איפה תטייל, רוב המקומות המתויירים לא גבוהים במיוחד כלומר לא עוברים 3000 מטר.
האיזורים הגבוהים יותר נמצאים במערב סצ'ואן, רוב הדרך מסצ'ואן ליונאן, העיירה שנגרילה, כפר יובנג (טרק) ביונאן. אולי יש עוד כמה...
מציע לך לכתוב בגוגל את השמות שרשמת במסלול ולהוסיף את המילה altitude
כך תוכל לדעת מה הגובה של כל הר או איזור.