-
שלום לכולם
אנחנו בני 55+, בעלי נסיון הליכה במסלולים קלים יחסית (חלק מהקמינו דה סנטיאגו, כמה ימים בפארק אגואסטורטס בפירנאים, וטיולי יום בארץ). חולמים על טיול של כמה שבועות בנפאל. אילו טרקים באים בחשבון? המגבלות: יעמדו לרשותנו כשלושה שבועות, קצב ההליכה שלנו איטי יחסית, והעדפה ברורה להליכה לא טכנית (מינימום בולדרים)
תודה
נעה
-
נפאלאתם יכולים את כל הטרקים בקצב שלכם אבל מציע שתחפשו כאן בפורום תיאור על טרק ה-ABC
-
נפאלאהלן,
בשלושה שבועות טיול בנפאל אפשר לצאת לטרק שאורכו כ- 12-15 ימי טרק (לפחות) ואת השאר להקדיש לטיולים בשאר האתרים של נפאל.
הטרקים שבאים בחשבון (ובטח יש עוד):
טרק אראונד אנאפורנה: 11-13 ימים (עד ג'ומסום).
טרק ABC + פון היל: כ- 12-13 ימים.
טרק EBC (אוורסט בייס קמפ): כ- 12 ימים ללא אגמי גוייקו, כ- 16 ימים עם אגמי גוייקו.
טרק "האגמים הקפואים" - כ- 6-7 ימים.
הטרק לעמק לאנגטאנג : כ- 8 ימים (קחו בחשבון שמכייו שאזור זה נפג קשה ברעידת האדמה האחרונה, בחלק מהמקומות, הלינה תהיה באוהלים ותנאים יותר קשים).
אפשר לשלב את שני הטרקים האחרונים שציינתי לטרק אחד באורך של 14-16 ימים.
מציע לכם לקרוא על הטרקים השונים, להחליט לאיזה טרק יוצאים ולפי זה לתכנן את משך הטיול לנפאל.
טיול מהנה,
-
נפאלהגיל לא אומר כלום . (כמעט) כל מי שרוצה עושה את הטרקים .
לפני שנתיים פגשתי באגמים הקפואים זוג מחיפה בני 72 שעשו את הטרק .
יש המון מטיילים בני 60 - 80 שהולכים בטרקים .
הגיל זה לא פקטור משמעותי במשוואה הזו .
-
נפאלתודה
אכן אנחנו בשלבי לימוד ראשונים. קראתי על הטרקים שרשמת, ורובם מתוארים כמאד קשים , אולי חוץ מסובב אנאפורנה שבו רק היום של הפאס נראה מאד מאד ארוך וקשה. ( והבנתי שאין אפשרות לחלק ליומיים) האם יש דרך לחלק את טרק הפון היל שהבנתי שהוא קצר יחסית ליותר ימים ולהפוך אותו לקל יותר?
אני מניחה שיהיו עוד המון שאלות אבל כרגע אנחנו בשלב קבלת ההחלטה "האם אפשרי"
תודה
נעה
-
נפאלאהלן,
כל טרק אפשר להפוך לקשה או קל יותר, בהתאם לקצב ההליכה שתלכו בו. אם תלכו מהר, יהיה קשה, תלכו בקצב שלכם, יהיה לכם קל יותר.
את כל הטרקים בנפאל אפשר לפרוס על יותר ימים, הימים שכתבתי (אורך הטרקים) בתשובתי הקודמת, אלו מספר ימי הליכה לטרקים בממוצע,שרוב המטיילים הולכים בהם, 5-8 שעות הליכה ביום.
בוודאי שניתן להאריך את טרק פון היל ליותר ימים, אבל אם תצאו לטרק פון היל, אין טעם שתצאו לנפאל למשך שלושה שבועות, יספיקו לכם שבועיים.
טיול מהנה,
-
נפאלהי נועה
כמו שתאי כתב ניתן בד"כ לחלק טרקים ליותר ימים כולל בפון היל שהקושי העיקרי שלו הוא בקטעי המדרגות אבל כמו שכתבו לך לפני אין ספק שתעמדו בו ותהנו מאוד ואם תאריכו קצת זה ממש לא נורא. (לגבי היום הספציפי של הפאס באנאפורנה את צודקת ולכן עוד לא לקחתי לשם את אישתי)
אני ממליץ לכם על ABC + POONHIL לטיול ראשון בנפאל למרות שבהחלט אתם יכולים ותהנו מכל האחרים ושוב ממליץ שתקראי את התיאור של הטרק טרק ה-ABC + POONHILL שמתחיל קצת יותר הדרגתי מפונהיל לבדו.
טרק מעולה!
אישתי ואני בגילאים דומים וסיימנו אותו לפני חודשיים וחצי עם טעם של עוד.
תהנו
-
נפאלאנחנו גם ראינו מבוגרים שמבצעים את ה ABC.
לידיעתך, בנפאל יש פורטרים שעבור כמה פרוטות הם סוחבים לכם את הציוד וגם משמשים כמורי דרך. יש להתנהג אליהם באנושיות ובנדיבות ולא להעמיס ולכן יש לשקול לשכור שרות של מספר פורטרים.
בהצלחה תבלו
(-:
-
נפאלמבוגרים אתה מתכוון מעל גיל 80 נכון YOLT
?לפני שנתיים באוורסט צוותים משוחררים של היחידות הכי, הסתכלו עלינו בהשתאות כששמעו איזה מסלולים עשיתי עם הבנים שלי...............
-
נפאלאני רוצה לחזק את הדעה שלא צריכה להיות לכם שום בעיה להתמודד עם המסלולים בנפאל.
כפי שכתבו לכם, אתם שולטים בקצב, וע"י כך, במידה רבה, בדרגת הקושי.
מעבר לזה - אני ממש ממליצה, למי שהזמן בידיו, להוסיף ימי התאקלמות, ולנצל אותם לצורך מסלולי צד. אני כותבת את זה במיוחד בהקשר של טרק למרגלות האברסט. ממש שווה לקחת את הזמן, להתעכב בכפרים, להכנס למנזר או שניים וכו'
כדאי מאוד לטעמי לבקר למשל ב- Thame (יש שם מנזר קטן ומקסים) ויום עצירה ב- Machermo היה בשבילי תענוג ואושר.
הקושי העיקרי בטרקים בנפאל, בהנחה שתקחו פורטר, הוא ההתמודדות עם הגובה. והיא אינה פונקציה של גיל!
ימי ההליכה עצמם, הם בד"כ דווקא קצרים יחסית, כי במילא אסור להמשיך לכפר הבא בגלל הצורך בהתאקלמות נאותה של הגוף לתנאי חוסר החמצן.
במסלול שאני עשיתי באיזור האברסט (אתם מוזמנים לקרוא בבלוג שלי, כאן), היום היחיד שהוא באמת קשה ובעייתי הוא המעבר בין גוקיו לכיוון האברסט דרך צ'ו לה. אתם יכולים להמנע מהקטע הזה, אע"פ שעם התאקלמות נאותה ובסיוע פורטר, יציאה מוקדמת וכו' - גם אתם יכולים לעשות את זה.
ביתר המסלול, אתם תתקשו פחות או יותר בעיקר לפי המידה שבה הגוף שלכם יצליח להתמודד עם השפעת הגובה, וכאמור - כתלות בתכנון הימים שלכם.
אם תרווחו היטב את הימים ובעיקר תשמרו על גמישות וראש פתוח ותוסיפו ימי התאקלמות במידת הצורך - אתם תהנו מאוד בכל מסלול.
בהצלחה!
-
נפאלתרגום:
מבוגרים - הם אילו שחיו יותר שנים מאחרים - זה הכל.
ולענין עצמו.
תירגולת הכנה של הליכות ומדרגות לפני היציאה.
כאן חשוב להתיחס למה שכתבה ענבר- התאקלמות לגובה מאד חשובה .
הטרק עצמו קצב שלכם בהתאם. ליכולת.
שהיתי 6 שבועות ב 2008 בנפאל .
התחלתי באנפורנה ואחר כך עליתי ל ebc.
בקצב שלי עם מנוחה באמצע בין שניהם.
היום 7 שנים אחרי - אני עדיין דורכת בהימליה בכיף.
תהנו. אין על ההימליה.
-
נפאלעוקב ונהנה !
-
נפאלראשית כייף לדעת שיש מתעניינים בטרק בנפאל אני עושה באפריל את סובב אנפורנה עם פון הייל ביחד עם בני מקריאה על הטרק אין מה לחשש במידה ושומרים על הכללים . ענבר כתבה בלוג מאוד יפה על טרק אורסט . ואולי נפגש בנפאל ובטרק בהצלחה.
-
נפאלענבר
בכלל כייף שחזרת לפקוד את הפורום ונהדר לשמוע שאת מתכננת עוד טיול בנפאל
-
נפאלתודה דרור, אני משתדלת...
-
נפאלתודה לכולכם!
אכן טיול בנפאל מתחיל להסתמן כאפשרי. התחלנו לקרוא חומר על הטרקים, ומנסים להשוות ביניהם- נוף, אורך, דקגת קושי. הדעות לגבי דרגות הקושי לא אחידות, וזה כמובן מבלבל . נאסוף עוד קצת מידע ונחזור.....
שוב תודה
נעה